به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز فرهنگی شهر کتاب، تصور تاریخی متعارف در جامعه فلسفی ایران، در حوزه فلسفه اسلامی، این است که نظام حکمت متعالیه کموبیش نظام ایدهآل فلسفی شکل گرفته در طول تاریخ فلسفهی اسلامی است. سایر نظامهای فلسفی در این تاریخ تا آنجا اهمیت دارند که به ما نشان دهند که چه راههای خطایی پیش پای ماست. از جملهی این نظامها نظام فلسفی ابنسیناست.
در این گفتار تصویری دیگرگونه از این تاریخ را پیش چشم مخاطب قرار می گیرد. حکمت متعالیه و نظامهای فلسفی بدیل او تا حد زیادی تلاش برای تفسیری سازگار از نظام فلسفی ابنسینا بودهاند. این تصویر تاریخی را در مورد مسئلهی وجود، که محل اختلاف میان ملاصدرا و میرداماد بوده است، با جزئیات بیشتری تحلیل وبررسی می شود.
چهاردهمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی دربارهی بوعلی سینا در روز چهارشنبه ۱۲ خرداد ساعت ۱۱ صبح با عنوان «ابنسینا و فلسفهورزی درجامعه فلسفی ایران» به سخنرانی داوود حسینی (عضو هیأت علمی گروه فلسفه دانشگاه تربیت مدرس) اختصاص دارد که به صورت مجازی پخش خواهد شد.
علاقهمندان میتوانند این درسگفتار را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانیketabofarhang، تلگرام این مرکز به نشانی bookcitycc و صفحهی این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.
نظر شما