رسانه ها در انتخابات فراجناحی عمل کنند

حجت الاسلام مقدسی لنگرودی با بیان اینکه رسانه ها قبل، بعد و در حین انتخابات وظایفی دارند، گفت: رسانه ها برای هر یک از این مقاطع باید برنامه هایی برای آگاهی بخشی و شفاف سازی داشته باشند.

«حجت الاسلام صادق مقدسی لنگرودی» در پاسخ به این سوال که رسانه ها برای برگزاری هرچه باشکوه تر انتخابات چه اقداماتی باید انجام دهند به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: نقش رسانه ها در عرصه انتخابات می تواند بسیار پررنگ باشد. شرط تاثیرگذاری رسانه ها در معرفی فرد اصلح و انتخاباتی باشکوه این است که عملکرد جناحی نداشته باشند.

 

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امروزه عصر اطلاعات و فناوری است، بیان کرد: در چنین شرایطی تاثیرگذاری رسانه ها بر زندگی مردم و جامعه بیشتر می شود. در حقیقت امروزه زندگی بشر به نوعی از رسانه های جمعی اعم از صدا و سیما و خبرگزاری ها متاثر و متحول می شود. بر این اساس رسانه ها در رفتارهای فردی و اجتماعی بسیار اثرگذار هستند و وظیفه سنگینی دارند. تاثیر رسانه ها بر جریان انتخابات و شکل دهی افکار عمومی ،حضور مردم در انتخابات و آگاهی دهی نسبت به  انتخاب فرد اصلح بسیار زیاد است.

 

امام جماعت مسجد حضرت حمزه سیدالشهداء با اشاره به اینکه انتخابات یکی از مظهرهای مردم سالاری دینی است، بیان کرد: رسانه ها می توانند در جهت دهی انتخابات نقش بسزایی داشته باشند. رسانه ها باید مردم را آگاه کنند که انتخابات به نوعی پشتیبان امنیت ملی و نماد مقبولیت حکومت است. بر این اساس باید مردم را تشویق کنند که در انتخابات شرکت و فرد اصلح را انتخاب کنند. رسانه ها می توانند ارکان گویای دموکراسی را برای مردم تبیین کنند و با برگزاری نشست ها و ترتیب دادن گفت و گوها در مورد کاندیداها اطلاع رسانی کنند و در انتخابات جریان ساز باشند.

 

حجت الاسلام مقدسی خاطرنشان کرد: وظیفه رسانه ها تنها به قبل از انتخابات محدود نمی شود. رسانه ها باید قبل، بعد و در حین انتخابات جریان ساز باشند و برای هر یک از این مقاطع برنامه ریزی داشته باشند تا بتوانند از هرگونه اختلاف و شائبه در جریان انتخابات جلوگیری کنند. شرط این کار این است که فراجناحی و بدون سیاست زدگی عمل کنند. در این صورت می توانند به جامعه آگاهی دهند و مردم نیز به آنها اعتماد کنند.

 

نویسنده کتاب «انگیزه و انگیزش در اسلام» با اشاره به نقش رسانه ها در افزایش شعور و آگاهی مردم اظهار داشت: رسانه ها می توانند بستر حضور حداکثری مردم در اجتماعاتی همچون راهپیمایی و انتخابات را مهیا کنند. از طرفی یکی از وظایف اصلی رسانه ها ارایه مطالبات جامعه است. رسانه ها باید مشکلات و نیازهای جامعه را نیز به اطلاع مسئولان برسانند و از طرفی به نوعی مطالبه گری از مسئولان داشته باشند. یکی دیگر از وظایف رسانه ها کار کردن بر روی شعارهای تبلیغاتی کاندیداها است. بعد از انتخابات رسانه ها باید به طور منطقی پیگیر شعارهای تبلیغاتی باشند و خواسته های مردم را پیگیری کنند تا مشخص شود چقدر به وعده ها عمل شده است.

 

حجت الاسلام مقدسی با اشاره یه اینکه رسانه ها در جریان انتخابات باید اطلاع رسانی درستی نسبت به کاندیداها داشته باشند، گفت: رسانه ها باید افراد متخصص و قانون شناس را به مردم معرفی کنند. همچنین رسانه ها باید فضایی فراهم کنند که کاندیداها موظف به پاسخگویی شوند و به طور شفاف در مورد برنامه های خود صحبت کنند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه یکی دیگر از کارهای مهم رسانه ها را تزریق روحیه نشاط و امید در جامعه دانست و افزود: متاسفانه در حال حاضر جامعه ما ناامید و مایوس است. بسیاری از مردم نسبت به مسئولان بدبین شده اند. در چنین شرایطی رسانه ها باید فضای اعتمادسازی را ایجاد کنند و به گونه ای آگاهی مردم را افزایش دهند به طوری که مردم بدانند همان طور که ممکن است مدیر و مسئول نالایقی وجود داشته باشد، مدیران و مسئولانی هستند که خوب عمل می کنند و شایسته هستند.

کد خبر 1061326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha