به گزارش خبرنگار شبستان، سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در نشست مطبوعاتي هجدهمين دوره هفته کتاب جمهوري اسلامي ايران که صبح امروز برگزار شد، گفت: امسال با ياري خداوند و با بهره گيري از تجربياتي که وجود داشته است، هفته کتاب با همکاري نهادها و تشکل هاي خصوصي به صورت جدي تر و گسترده تر برگزار مي شود.
وي افزود: امسال در هجدهمين هفته کتاب جمهوري اسلامي از 65 نهاد وزارتخانه و سازمان مردم نهاد دعوت شده است تا در برگزاري اين هفته همکاري داشته باشند که اگر ادارات وزارت فرهنگ را نيز به حساب آوريم اين عدد به بيش از 70 مي رسد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: همچنين امسال وزارت آموزش و پرورش حدود 40 هزار نمايشگاه را در هفته کتاب برگزار مي کند.
وي با بيان اين نکته که برگزاري هفته کتاب جمهوري اسلامي موقعيتي براي ترويج فرهنگ کتابخواني است و موجب توجهات بيشتر به مساله کتاب و کتابخواني در جامعه مي شود، عنوان کرد: هفته کتاب جمهوري اسلامي از سال 72 شروع شد و امسال هجدهمين دوره آن برگزار مي شود، در سال گذشته 47 مجموعه در برگزاري اين هفته همکار بود و امسال 65 نهاد در برگزاري آن همکاري دارند و حدود 500 برنامه در اين هفته اجرا مي شود.
وي افزايش همکاري نهادهاي را از ويژگي هاي اين دوره عنوان کرد و يادآور شد: برگزاري مسابقات، تجليل از خادمان حوزه کتاب، رايزني در خارج از ايران براي ترويج فرهنگ کتابخواني، نامگذاري روزهاي هفته همراه با ارايه شعارهاي فرعي، تشويق افراد براي خريد کتاب و اهداي کتاب به عنوان يک کار حسنه ارزشمند از ويژگي هجدهمين دوره هفته کتاب جمهوري اسلامي است.
حسيني تصريح کرد: برگزاري 40 هزار نمايشگاه کتاب، يک هزار نمايشگاه کتاب دفاع مقدس در هزار پايگاه بسيج، برگزاري نمايشگاه هاي کتاب تخصصي، کتاب خارجي، معرفي کتاب برگزيده اديان توحيدي با موضوع هتک حرمت به مقدسات ديني، برگزاري نمايشگاه کتاب در سفارت خانه هاي خارجي، برگزاري نمايشگاه کتاب کودک و خانواده در يک صد کارخانه و تقدير از شايستگان کتاب سال 88 از جمله برنامه هفته کتاب جمهوري اسلامي است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح کرد: تقدير از شايستگان کتاب سال 88، برگزاري جشنواره نقد کتاب، برگزاري نهمين جشنواره کتاب و رسانه ملي، چهارمين دوره کتاب سال شعر و يادبود قيصر امين پور، نخستين جايزه چاپ کتاب برگزيده مصحف شريف، آيين بزرگداشت حاميان نسخ خطي، به صدا درآوردن زنگ کتاب و کتابخواني در مدارس، برگزاري جشنواره کتاب سال دانشجويي، رونمايي از پوستر هفته کتاب از ديگر برنامه اين هفته است.
در ادامه بهمن دري معاون فرهنگي در پاسخ به سوال خبرنگاران مبني بر اينکه مساله 285 کتاب توقيفي چيست ،گفت: ما بر اين باوريم که کار در اداره کتابخواني بايد به صورت چابک و چالاک انجام شود. برخي از ناشران کتاب هايي را به ما ارايه مي دهند و بعد دنبال کار را نمي گيرد و بعد هم مدعي مي شود که کارشان در وزارت فرهنگ مانده است حال آنکه ما براي تسريع امور فعاليت هاي بسياري انجام داده ايم.
وي تصريح کرد: از زماني که ما وارد اين عرصه شديم با حدود ششصد ناشر جلسه چهره به چهره برگزار کرديم و الان ناشري نمي تواند ادعا کند که ما در امور وقفه ايجاد کرده ايم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه نيز به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و درباره اينکه آيا ممکن است رسانه اي مانند بي بي سي فارسي و العالم بار ديگر مجوز فعاليت در ايران را دريافت کنند عنوان کرد: اصولاً نگاه ما نسبت به شبکه هاي اطلاع رساني نگاهي مثبت است و در حال حاضر 122 شبکه خارجي دفتر فعالي در کشور دارند که تعدادي از آنان در نمايشگاه مطبوعات نيز حضور داشتند.
وي اظهار کرد: در اين زمينه اصل بر تعامل است اما از آنجايي که برخي از رسانه ها قوانين و مقررات ما را رعايت نکرده اند، بنابراين مجوز آنها باطل شده، اما در حال حاضر اگر درخواستي باشد به اداره کل مطبوعات ارسال مي شود و اگر صلاحديد اين مرکز ادامه فعاليت اين رسانه ها باشد، به آنها مجوز داده مي شود.
نشست خبري هجدهمين هفته کتاب جمهوري اسلامي روز دوشنبه 17 آبان در سالن اجتماعات شوراي فرهنگ برگزار شد.
پايان پيام/
فرهنگي: وزير ارشاد با بيان اينکه هفته کتاب جدي تر از گذشته برگزار مي شود، گفت: 65 نهاد ما را در برگزاري برنامه هاي اين هفته ياري مي کنند.
کد خبر 1061
نظر شما