بچه های مسجد پای کار محرومیت زدایی/ می سازند تا ساخته شوند

اگرچه از وظایف ذاتی مساجد چیزی جز خدمت به خلق خدا نیست اما در سال های اخیر این خدمات از سوی اصحاب مسجد ملموس تر و بارزتر بوده است.

خبرگزاری شبستانجهرم:

 

در احادیث و روایات خدمت به مردم بسیار مورد تاکید قرار گرفته و پاداش بسیاری نیز برای آن دسته افراد که در این زمینه قدم نهاده اند، وعده داده شده است.

 

به تصور برخی افراد، خدمت به مردم با پذیرفتن مسئولیتی در دستگاه های دولتی و سکان داری یک مجموعه معنا پیدا می کند که تصور درستی نیست؛ بلکه برای خدمت به خلق خدا نیازی به موقعیت و منصب نبوده و هر کس به نوبه خود و در هر موقعیت و جایگاهی که باشد می تواند گره گشای مشکلات افراد بوده و قدمی هر چند کوچک در خدمت به مردم به ویژه محرومان و مستضعفان بردارد.

 

چند سالی می شود که با فرمایش مقام معظم رهبری، گروه های جهادی شکل گرفته و خدمات گسترده و وسیعی در کمک رسانی به مردم مناطق محروم برداشته اند؛ بیشتر اعضای این گروه ها را جوانان مومن و خودجوش تشکیل می دهند که آتش به اختیار در حال کمک رسانی به محرومان، آن هم بدون چشمداشت و تنها برای رضای خداوند هستند.

 

مساجد نیز در طول این سالیان نقش کلیدی خود را در خدمت به محرومان به خوبی برداشته اند؛ اگرچه از وظایف ذاتی مساجد چیزی جز خدمت به خلق خدا نیست اما در سال های اخیر این خدمات از سوی اصحاب مسجد ملموس تر و بارزتر بوده است.

 

از ویژگی های گروه های جهادی علاوه بر خدمت به مردم، خودسازی و انسان سازی است؛ بنابراین می توان فلسفه تشکیل گروه های جهادی را همین دو مقوله عنوان کرد که البته نه تنها برای آخرت بلکه در زندگی شخصی افراد نیز بسیار موثر است.

فعالیت بیش از ۳۵۰۰ گروه جهادی در استان فارس

 

پهناور بودن استان فارس سبب شده تا زمینه فقر و محرومیت در نقاط مختلف نیز گسترده باشد؛ بنابراین زمینه فعالیت گروه های جهادی نیز مهیا بوده و در این راستا شاهد فعالیت گروه های مختلف در خدمت رسانی به محرومان و مناطق محروم هستیم.

 

به گفته مسئول سازمان بسیج سازندگی استان فارس، بیش از سه هزار و ۵۰۰ گروه جهادی در اطلس جهادی استان سازماندهی شدند که در بخش های محله محور و جغرافیا محور به خدمت رسانی محرومان مشغول هستند.

 

«اسماعیل قزل سفلی» با بیان اینکه گروه‌های محله محور تنها در حوزه محله اسکان خود فعالیت می‌کنند، گفته علاوه بر گروه‌های محله محور دیگر گروه‌های جهادی جغرافیا محور در تمامی مناطق و بخش‌های استان مشغول فعالیت هستند.

 

وی عنوان کرده فعالیت‌های مختلفی در سطح استان توسط این گروه‌ها انجام شده که از آن جمله می‌توان به تجهیز مدارس و مساجد، آب رسانی و کانال کشی و ساخت قنوات و زمین‌های ورزشی در شهرستانهای مختلف اشاره کرد.

 

فعالیت بیش از ۱۱ هزار جهادگر استان فارس در مقابله با کرونا  

 

مسئول بسیج سازندگی استان فارس اضافه کرده در مقابله با کرونا بچه‌های جهادی پرچمدار اقدام مقابله با کرونا بودند؛ از ضدعفونی معابر شروع‌ شد و تا تولید ماسک ادامه پیدا کرد، با بسته‌های معیشتی این کار گسترش پیدا کرد؛ وقتی که کادر پزشکی به این بچه‌ها نیاز پیدا کردند، در قالب طرح همیار بیمار وارد بیمارستان‌ها شدند، خطرپذیری که در تغسیل کرونایی و تدفین متوفیان کرونایی بود را هم پذیرفتند و هیچ خللی در استان فارس به وجود نیامد.

 

قزل سفلی ادامه داده در بحث کرونا بیش از ۱۱ هزار جهادگر به صورت میانگین از ابتدا تا امروز مشغول فعالیت در عرصه‌های مختلف فعال بوده و هستند.

 

منشأ فعالیت های جهادی از مساجد شکل می گیرد؛ مکانی که در طول تاریخ منشأ تحولات بسیاری بوده و خدمات گسترده ای را به محرومان و مستضعفان ارائه کرده است.

 

این روزها نیز بچه های مسجد در کانون های فرهنگی و هنری پای کار آمده اند و با تشکیل گروه های جهادی در خدمات رسانی به محرومان در حال فعالیت هستند.

 

«راسخون» نشأت گرفته از مسجد برای کمک به محرومان

 

از جمله این گروه ها، گروه جهادی «راسخون» کانون فرهنگی و هنری «پیمان غدیر» است که از ابتدای تشکیل آن تا کنون خدمات متعددی در زمینه های مختلف محرومیت زدایی به مردم ارائه کرده و به کمک بچه های مسجد این خدمات در طول سال امتداد دارد.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری «پیمان غدیر» گفت: گروه جهادی «راسخون» از سال ۹۳ آغاز به فعالیت کرده و فعالیت های این گروه در هفت بخش تعریف شده است.

 

«حسین پاشه» افزود: سال گذشته فعالیت های زیاد و مختلفی در تمام این حوزه‌ها انجام شد، پنج راس گاو به ارزش ۸۵ میلیون و ۱۰ گوسفند به ارزش ۲۵ میلیون جهت توزیع بین نیازمندان شهرستان ذبح شد.

 

وی با اشاره به اینکه توزیع بسته های معیشتی در چند مرحله داشتیم و تاکنون نزدیک به ۸۰۰ بسته به ارزش ۲۴۰ میلیون تومان در بین نیازمندان توزیع شده است، عنوان کرد: همچنین توزیع غذای گرم در ۶ مرحله و به تعداد پنج هزار و ۶۰۰ پرس به ارزش ۸۰ میلیون تومان داشتیم.

 

از جنس مردم برای مردم

 

پاشه ادامه داد: در جهت تسریع ازدواج نیازمندان قدم های مهم و موثری برداشته شده است و در سال گذشته ۱۶ مرحله جهیزیه تهیه شده که در مجموع به ارزش ۵۶۰ میلیون تومان بوده است.

 

یکی دیگر از هدف هایی که در گروه های جهادی دنبال می شود فعالیت های عمرانی است، که گروه جهادی «راسخون» در این زمینه اقدامات موثری انجام داده است.

به گفته مدیر کانون فرهنگی و هنری «پیمان غدیر» در راستای محرومیت زدایی، ۶ مورد اردوی جهادی داشتیم که هر اردو حدود ۱۰ تا ۱۵ روز بوده و در این خصوص ۱۵۰ میلیون تومان هزینه شده است.

 

وی با اشاره به اینکه این گروه جهادی با محوریت مسجد بنا شده است، گفت: هدف ما پررنگ شدن مساجد در بین محلات بوده و به همین منظور مسجد را برای فعالیت های خود انتخاب کردیم.

 

پاشه با اشاره به اینکه به همت بچه های مسجد مرکز نیکوکاری «غدیر» در مسجد راه اندازی شده است، خاطرنشان کرد: فعالیت های این مرکز با هدف پیگیری و ساماندهی نیازمندان و رفع محرومیت زدایی در آن محل دنبال می‌شود.

 

به گفته وی، همچنین به منظور رفع این نیاز یک صندوق قرض الحسنه در آن محله ایجاد شده است تا بتوانیم وام قرض الحسنه به اهالی مسجد و محل اعطا کنیم و در این مرکز تفاهم‌نامه‌هایی با معتمدین محل، پزشکان، کسبه و ... داشتیم تا بتوانیم در جهت رفع نیازهای مردم و نیازمندان محله قدم های بهتر و موثرتری برداریم.

 

وی عنوان کرد: در کارگروه اشتغالزایی هم سه مورد کار در جهت اشتغال نیازمندان و رفع محرومیت در حال انجام است و یک تفاهم نامه با کمیته امداد خمینی (ره) در پروژه ساخت ۶ واحدی منزل مددجویان کمیته انجام شده است.

 

«درخت یاری» طرحی برای حمایت از محرومان

 

پاشه از دیگر فعالیت های این گروه جهادی را برنامه «درخت‌یاری» دانست و عنوان کرد: یکی دیگر از مهم‌ترین برنامه های اجرایی این گروه جهادی در سال ۹۹ برنامه «درخت یاری» بوده که در روستای «خادر» شهرستان جهرم و در روز درختکاری انجام شد.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری «پیمان غدیر» اضافه کرد:  قرار است محصول درختان کاشته شده در این طرح، برای نیازمندان آن روستا استفاده شود که این کار به کمک بنیاد «علوی» در روستاهای دیگر هم که ظرفیت و توان آن وجود داشته باشد، انجام می شود.

 

پاشه در پایان با قدردانی از بچه های مسجد برای خدمت رسانی به مردم اهالی مناطق محروم عنوان کرد: تمام فعالیت هایی که در طول سال انجام شده است به کمک خیران بوده و جا دارد از همه آنان تقدیر و تشکر کنیم.

 

به گزارش شبستان، گروه‌های جهادی با رویکرد مسئله محور در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه تامین آب، هم آب شرب و کشاورزی، در حوزه زیرساخت‌های اشتغال، در حوزه ابنیه‌سازی، در حوزه راه، در حوزه ارتقاء سطح بهداشت و سلامت در تقویت حوزه‌های فرهنگی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و کمک به کاهش آلام مردم در جای‌جای استان و حتی خارج از استان مشغول خدمت‌رسانی هستند.

 

گزارش: مهدی رحمانیان

کد خبر 1059930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha