به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین «حسن روحانی» صبح امروز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در آستانه پیروزی رزمندگانمان در خرداد سال ۶۱ هستیم، آزادی خرمشهر که پیروزی مهمی بود و در این ایام هم شاهد پیروزی ملت بزرگ فلسطین هستیم که پیروزی ارزشمندی بود.
وی اظهار کرد: در ۱۰، ۱۲ روزی که میان ملت فلسطین و رژیم اشغالگر، درگیر بودند، همه ملت فلسطین یکپارچه بودند یعنی مردم کرانه غربی، غزه، اردوگاههای فلسطینیان در کشورهای دیگر و آنهایی که در منطقه ۱۹۴۸ زندگی میکنند، وحدت داشتند.
رییس جمهوری با بیان اینکه وحدت و یکپارچگی ملت فلسطین و پاسخ قاطع غزه به صیهونیستها یک پیروزی بزرگ بود، اظهار داشت: همه ملتها خوب عمل کردند. مردم در اروپا و آمریکا به خیابان آمدند اما برخی از کشورهای غربی مواضع نادرستی را اتخاذ کردند، کشورهای اسلامی اکثرا مواضع خوبی داشتند البته از دنیای عرب انتظار بیشتری بود، برخی از آنها تا روزهای آخر ساکت بودند.
رییس دولت دوازدهم اضافه کرد: مقاومت یک ملت پیروزی به همراه دارد که نمونه آن، این بود که ملت فلسطین در برابر یک رژیم تا بندندان مسلح که همه نیز به آن کمک میکنند، پیروز شد. ما این پیروزی را به ملت مقاوم، صبور و مجاهد فلسطین تبریک میگوییم.
روحانی با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در کشور تصریح کرد: ۱۵ ماه از شیوع کرونا گذاشته است و در این مدت، روزهای سختی را داشتیم. در نقشهها مشاهده میکنیم روزهایی که پیک این بیماری بود، روزهایی که ویروس جهشیافته وارد کشور میشود و استانی را درگیر میکند، روزهای سختی است. به دنبال آن هم بقیه استانها نیز درگیر میشوند.
وی ادامه داد: البته روزهای امیدوارکننده نیز داشتیم. روزهایی که مردم در سراسر جهان احساس کردند دانشمندان جهان به واکسن رسیدند که میتواند مانع خوبی برای مرگ و میر باشد و حتی اگر واکسیناسیون گسترده شود، مانع از گردش ویروس باشد.
رییسجمهوری ۱۵ ماه گذشته را ماههای آزمایش تاریخی برای ملتها به ویژه ملت ایران دانست و خاطرنشان کرد: این ۱۵ ماه سختی با جنگ اقتصادی همراه بود که وقتی با هم ضمیمه شوند، چقدر دشوار است. کشورهایی که تحریم و محاصره اقتصادی نداشتند، خرید تجهیزات و دارو برایشان سخت بود، ما که در تحریم بودیم، چقدر دشوارتر بود. کشوری که در تحریم نیست، میتواند به راحتی به اقشار و طبقات کمک میکند البته ما هم یاری کردیم ولی روزهای سختی بود.
روحانی در ادامه گفت: ملت ما در این ۱۵ ماه ملت پیروز بود و قطعا مدافعین سلامت گروه پیروز در کشور بودند. من شهادت میدهم که دولت همه در طول این ۱۵ ماه یک ساعت راحت نداشتند. همه وزیران و کارگزاران دولت در سراسر کشور که مسوولیتهای ویژه داشتند نه روز تعطیل داشتند، نه روز جمعه داشتند و همه روز و در همه ساعت فعال بودند و دولت همه توان خود را برای این که رنج مردم کمتر شود و سلامتی مردم بهتر محافظت شود، به کار گرفت.
وی افزود: خوشحالیم که کم کم از موج چهارم عبور میکنیم. همه استانها از نقطه پیک رد شده است و مسیر ما کاهشی است. مناطق قرمز بسیار محدود است و کشور شرایط زرد و نارنجی دارد که باید تلاش کنیم برای این که بتوانیم به طور کامل از این پیک خارج شویم در عین حال وارد پیک جدید هم نشویم. این هم جزو مواردی است که مهم است.
رییس جمهوری ادامه داد: وقتی وارد یک پیک میشویم دستور العملها خوب مراعات میشود و مردم احساس میکنند با یک خطر جدید روبرو هستند اما متاسفانه وقتی از پیک عبور میکنیم یک اطمینان کاذب در جامعه ایجاد میشود و پروتکلها کاهش پیدا میکند و سهل انگاریها آغاز میشود و این مقدمه ای برای موج بعدی می شود بنابراین باید کاملا مراعات کنیم.
روحانی گفت: از همه بخشهایی که مسوولیت به عهده دارند وزارت بهداشت، همه بخش های نظارت در کسب و کارها، نیروی انتظامی، سپاه و بسیج می خواهم که همه در کنار هم قرار بگیریم کاری کنیم که پروتکل ها بسیار دقیق اجرا شود و با افرادی که مراعات نمی کنند و متخلف هستند قاطعانه برخورد شود. اگر قاطعانه برخورد نکنیم با پیک جدید روبرو میشویم.
وی افزود: بعد از ماه رمضان تا محرم در این سه ماه معمولا عروسیها و جشنها و دورهمیها شروع میشود. به خصوص الان که تابستان هم که هست سفرها شروع میشود که همه اینها دست به دست هم می دهد و کار را سخت میکند و ما را دومرتبه با یک معضل دیگر مواجه میکند.
رییس جمهوری ادامه داد: از طرف دیگر گرمای هوا هم در تشدید این بیماری تاثیرگذار است چرا که به دلیل گرما مردم ناچار میشوند از کولر استفاده کنند و در و پنجرهها را ببندند و سیر هوا و تعویض هوا دچار مشکل میشود بنابراین اول این ویروس در جاهایی که خیلی گرم است شروع به افزایش میکند و باید این را هم مراعات کنیم.
روحانی با تاکید بر این که شرایط ما همچنان شکننده است و شرایط کاملا مطمئن را پیش رو نداریم، گفت: با این ویروس هندی که ممکن است از یک استانی پیدا شود و مردم مبتلا شوند و ممکن است با موج جدید مواجه شویم، باید مراعات کنیم و حواسمان در مهمانیها و دورهمیها و سفرها و خریدها باشد و تا حدالامکان محدود یا متوقف شود. همه جا باید پروتکلها را به خوبی مراعات کنیم برای این که با مشکل جدید مواجه نشویم.
وی گفت: امسال در ماه خرداد با یک مسوولیت سنگین مواجه ایم و آن انتخابات ریاست جمهوری و شوراها و میاندوره ای مجلس خبرگان و شورای اسلامی است. اما اصل آن انتخابات ریاست جمهوری و شوراها است.
نظر شما