به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مجامع حقوق بشر دنیا چرا روزه سکوت گرفتهاند؟!، تایید صلاحیت ۱۴ داوطلب انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان در تهران، پیشکسوتان آزادسازی خرمشهر نشان فداکاری دریافت کردند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت است.
صلاحیت ۱۴ داوطلب انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان در استان تهران تایید شد
شکرالله حسن بیگی، رئیس ستاد انتخابات استان تهران در مورد تایید صلاحیت شدگان میان دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان اظهار داشت: طبق برنامه مربوط به انتخابات و جدول زمانبندی، شورای نگهبان در موعد مقرر یعنی ۲۹ اردیبهشت اسامی تایید صلاحیت شدگان برای انتخابات میان دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان را اعلام کرد.
وی ادامه داد: بر اساس تأیید شورای نگهبان ۱۴ نفر از داوطلبان تایید صلاحیت شدند و داوطلبانی که تایید صلاحیت نشدند از امروز ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ تا اول خرداد فرصت دارند مراتب اعتراض خودشان را اعلام کند و شورای نگهبان مجدداً بررسی کند.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران عنوان کرد: از ۱۳ خرداد تا ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ زمان تبلیغات نامزدهای میاندورهای مجلس خبرگان است و ۲۷ خرداد تبلیغات ممنوع و در ۲۸ خرداد انتخابات انجام می شود.
مجامع حقوق بشر دنیا چرا روزه سکوت گرفتهاند؟!
زهره الهیان نماینده مردم تهران و رییس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حساب تویتری خود نوشت:
«وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد شمار شهدای حملات صهیونیستها به غزه به ۱۷۴ نفر و تعداد مجروحان به ۱۲۰۰ تن رسید. ۴۷ نفر از شهدا، کودک هستند. مجامع حقوق بشر در دنیا چرا روزه سکوت گرفتهاند؟!»
وی همچنین هشتگ #فلسطین_حره را برای این پیام توییتری خود انتخاب کرد.
دولت رقیب هیچ نامزد یا جریان سیاسی نیست
محمود واعظی روز پنجشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: دولت در انتخابات بیطرف است و رقیب هیچکدام از نامزدها یا جریانهای سیاسی نیست.
رییسدفتر رییسجمهوری افزود: نامزدهای محترم به جای سیاهنمایی و تهمت و فضاسازیهای غیرواقعی علیه دولت، برنامههای خود را برای اداره کشور ارائه دهند. به نفع همه است که انتخابات کاملا رقابتی و با مشارکت حداکثری برگزار شود.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی، میاندورهای مجلس خبرگان رهبری و شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد برگزار میشود.
پیشکسوتان آزادسازی خرمشهر نشان فداکاری دریافت کردند
فرمانده کل ارتش در آستانه سوم خرداد و سالروز عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر در دیدار با ۶ پیشکسوت این عملیات غرورآفرین، نشان فداکاری اعطایی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) به ارتش جمهوری اسلامی ایران را به آنها اهدا کرد. سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی در دیدار با ۶ تن از پیشکسوتان عملیات آزادسازی خرمشهر، گفت: امنیت پایدار امروز و آینده امیدبخش کشور، مدیون مجاهدت و تلاش ایثارگران، پیشکسوتان، رزمندگان و فرماندهانی است که سرسختانه در خط مقدم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایستادگی کردند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: تکریم، قدردانی و احترام پیشکسوتان بزرگواری همچون شما افتخارآفرینان، که با رشادت و مدیریت جهادی در صحنهها و برهههای سرنوشت ساز با ایثار و بذل جان برای اعتلای ایران سربلند اسلامی حتی از بزرگترین سرمایه یعنی جانتان هم دریغ نکردید، جزء وظایف ذاتی ما محسوب میشود.
وی با بیان اینکه شمار بسیاری از فرماندهان، بزرگان و افتخارآفرینان ارتش هنوز برای عموم جامعه ناشناختهاند تصریح کرد: نمونه واضح و مغفول مانده مفاخر ارتش، شهید سرلشکر فلاحی است. اگرچه تا کنون تلاش زیادی از طریق گردآوری کتاب و سایر محصولات و محتواهای رسانهای برای معرفی این فرمانده شاخص و تاریخساز ارتش جمهوری اسلامی ایران شده است اما کافی نیست و جا دارد مدت زمان ۳۰ ماه فرماندهی شهید فلاحی به عنوان یک الگوی کامل و جامع مدیریت و فرماندهی جهادی به جامعه نشان داده شود که برای محقق شدن این مهم نیاز است فرهیختگان، هنرمندان و نخبگان با شناخت دقیق به عرصه ورود کنند.
سرلشکر موسوی پس از شنیدن برخی از خاطرات پیشکسوتان، با اشاره به سختی و مجاهدت بیشمار فرماندهان و پیشکسوتان در دوران دفاع مقدس و فرماندهی پس از آن دوران گفت: وقتی به تماشای فیلم سینمایی «منصور» که با موضوع شهید سرلشکر منصور ستاری تولید شده است نشستم به عوامل تولید آن گفتم؛ با دیدن این فیلم، میتوان به گوشهای از مصائب فرماندهان پی برد و اندکی درک کرد که چگونه فرماندهان توانستهاند در آن شرایط سخت و مشقت بار یگانهایشان را سر پا نگه دارند.
باید بیش از هر چیزی نگران کاهش نرخ رشد جمعیت باشیم
سید مرتضی خاتمی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی شب گذشته (چهارشنبه 29 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه جمعیت از مقولههای مهم سیاست گذاری کشورهاست، زیرا ثبات، اقتدار و پیشرفت هر جامعه مرهون جمعیت مولد آن است، گفت: باید بیش از هر چیزی نگران کاهش نرخ رشد جمعیت باشیم.
وی با بیان اینکه کاهش نرخ جمعیت، ابتدا به دلیل مسائل اقتصادی و سپس مسائل فرهنگی است، تاکید کرد: اگر موضوع جمعیت در سیاستگذاریها جدی گرفته نشود هیچ برنامهای به ثمر نمیرسد.
خاتمی با بیان اینکه اکنون در برخی گروههای اجتماعی، فرزندآوری مقبول و پسندیده نیست، گفت: اشتغال پایدار باید وجود داشته باشد، اما در کنار آن باید به ازای هر فرزند تسهیلاتی از جمله مسکن، کاهش مالیات و.. به خانواده تعلق گیرد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کاهش موالید در قشر تحصیل کرده به دلیل تحصیل آنان در سن باروری بیشتر است و باید بر آن چاره اندیشی شود، افزود: عملکرد ما در زمینه درمان ناباروری، ضعیف و سطح پوشش بیمه در این زمینه ناکافی بوده است البته در طرحی مجلس برای جمعیت تدوین کرده است تقویت بیمه دیده شده است.
خاتمی با اشاره به اینکه همه افراد جامعه حتی روستاییان باید برای درمان ناباروری از خدمات بیمه پایه استفاده کنند، زیرا بیمه تکمیلی برای همه اقشار جامعه قابل تعریف نیست، افزود: کاهش شدید رشد جمعیت در سالهای اخیر به دلیل مسائل اقتصادی بوده است و اکنون بحث درباره چگونگی افزایش رشد جمعیت است، زیرا پیر شدن جمعیت تهدید محسوب میشود.
نظر شما