مقررات زدایی راهکار بهبود کسب و کار برای دولت آینده است

نیلی درباره راهکار بهبود کسب و کار برای دولت آینده گفت: یک مؤلفه مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار در داخل است و یک مؤلفه بسیار مهم دیگر توسعه تجارت خارجی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، فرهاد نیلی، استاد دانشگاه شب گذشته (دوشنبه 27 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه ساختار نظام بانکی ما اینچنین است که تسهیلات برای ایجاد سرمایه ثابت می دهد و برای ایجاد سرمایه در گردش ساخته نشده است، گفت: بهترین راهکار این است که از طریق زنجیره های تأمین بتواند سرمایه در گردش را فراهم کند تا بتواند اشتغالزایی ایجاد کند.

 

وی با اشاره به اینکه در بازار کار چند چالش اساسی داریم که باید ببینیم کدام یک از این چالش ها را می توانیم انتظار داشته باشیم که در 4 سال آتی تغییر کند، افزود: یک چالش بزرگ، نفس بیکاری و اشتغالزایی در بازار کار است و چالش بعدی هم رابطه اشتغال با درآمد است یعنی در حال حاضر شاغلینی داریم که فقیر هستند و حدود 60 درصد فقرا، شاغل هستند و چالش سوم بیکاری جوانان است که از متوسط بیکاری خیلی بالاتر می باشد و به طور معناداری بالا مانده که خیلی نگران کننده است و چالش چهارم هم بیکاران جوان تحصیلکرده هستند.

 

نیلی ادامه داد: سیاست های آموزش عالی، سیاست های تأخیر بیکاری بوده و چالش آخر هم این است که بخش زیادی از اشتغال ما در بنگاه های زیر 4 نفر است که با اولین موج رکود و مشکلات اقتصادی بیکار می شوند.

 

وی با اشاره به اینکه مقررات از دل قانون می آید، گفت: قانون اگر تسهیلگر باشد مقررات هم می تواند تسهیلگر باشد و ما در بخش قانون به اندازه ای صلاحدید می گذاریم که هر کدام اینها تبدیل به یک مجوز می شود چون رویکرد فراگیر نیست.

 

نیلی با اشاره به اینکه زمانی که قانون تبدیل به محل تقسیم امتیازات می شود مقررات برآمده از قانون هم نحوه دادن امتیازات می شود که بخشی از امضاءهای طلایی و مجوزها از این شرایط به دست می آید، افزود: همیشه برای تصمیم های مهم شورایی تشکیل می شود که معمولاً در شوراها هم از دستگاه های مختلف می آیند که اجماع سازی در آنجا خیلی سخت است و هیچ کسی اختیار این را ندارد که یک تصمیم را بگیرد.

 

وی با بیان اینکه راه حل بخشی از این مشکلات مقررات زدایی و بخشی از آن توسعه تجارت است، گفت: اشتغال، میوه درخت تجارت است، اقتصاد باید باز شود و محصول باز شدن اقتصاد ایجاد فرصت های شغلی است. تمام کشورهایی که در توسعه اشتغال موفق بودند کشورهای با اقتصاد باز بودند.

 

این استاد دانشگاه درباره راهکار بهبود کسب و کار برای دولت آینده گفت: یک مؤلفه مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار در داخل است و یک مؤلفه بسیار مهم دیگر توسعه تجارت خارجی است.

 

نیلی با اشاره به اینکه در مقررات زدایی داخلی تمام صلاحدیدها باید برداشته شود، گفت: زمانی به نظام توسعه آموزش عالی افتخار می کردیم ولی الآن عمدتا تأخیر بیکاری بوده است و آنچه که در 132 واحد که یک فرد طی دوره کارشناسی فرامی گیرد برای بازار کار مفید نیست چون آموزش عالی به افراد تشخص می دهد اما مهارت نمی دهد.

 

وی با اشاره به اینکه همبستگی آمار اعطای تسهیلات ما و ایجاد اشتغال خالص ما هیچ وقت بالا نبوده است، گفت: متأسفانه اشتغال ما به درآمد منجر نشده یعنی فرد فعال است اما درآمد مکفی ندارد بنابراین بازار کار ما نتوانسته مشکل درآمدی افراد را حل کند و فارغ التحصیل ما مهارت های لازم را فرانگرفته است و نظام آموزشی عالی و آموزش و پرورش ما باید مهارت آموزی کنند.

کد خبر 1057585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha