آمادگی داریم به قطب آموزش‌های مهارتی در سطح بین‌المللی تبدیل شویم

قاسمیه گفت: آمادگی داریم مرکز جامع علمی کاربردی خوزستان را به قطب آموزش‌های مهارتی در سطح بین‌المللی در غرب کشور تبدیل کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «رحیم قاسمیه» ظهر امروز (دوشنبه ۲۷ اردیبهشت) در مراسم تقدیر از مدرسان برتر دانشگاه علمی کاربردی در سطح ملی و استانی که در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه نرخ بیکاری حدود ۱۶ درصد است اظهار کرد: این رقم بسیار بالا و غیرقابل قبول است، زیرا ۶ درصد جمعیت کشور و پنج درصد جمعیت دانشجویی کشور در این استان متمرکز شده و در حال حاضر حدود ۱۷۰ هزار دانشجو در دانشگاه های استان مشغول به تحصیل هستند که پس از تهران، خراسان رضوی، فارس و اصفهان پنجمین استان پرجمعیت دانشجویی کشور است. 

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان با اشاره به فعالیت ۱۷ مرکز علمی کاربردی در استان افزود: ۱۲ هزار دانشجو در این مراکز مشغول به تحصیل هستند که از نظر تعداد دانشجو باز هم بین استان ها پنجمین استان پر جمعیت از نظر دانشجویان علمی کاربردی هستیم. 

 

وی اضافه کرد: ۲ دانشگاه مهارتی جامع علمی کاربردی و فنی و حرفه ای در استان فعالیت می کنند و ۲۳ درصد دانشجویان مقطع کاردانی و پنج درصد مقطع کارشناسی در دانشگاه جامع و در دانشگاه فنی و حرفه ای ۱۷ درصد در مقطع کاردانی و یک درصد در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند که مجموع دانشجویان این ۲ دانشگاه حدود ۱۴ درصد نسبت به کل دانشجویان در استان هستند.

 

قاسمیه به توزیع نامناسب مراکز علمی کاربردی در استان اشاره کرد و ادامه داد: در جنوب استان یعنی در شهرستان‌های آبادان، ماهشهر، خرمشهر و هندیجان هیچ گونه مرکز فعال علمی کاربردی وجود ندارد، درحالی که ماهشهر قطب صنعت پتروشیمی استان است و وجود یک مرکز علمی کاربردی نیاز است.

 

وی خاطر نشان کرد: شهرستان‌های دزفول، ایذه، اندیمشک، شوشتر و هفتکل، هر کدام دارای یک مرکز علمی کاربردی و بقیه مراکز علمی کاربردی نیز در اهواز متمرکز هستند.

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان با بیان اینکه در این استان، عدالت از نظر فضای فیزیکی رعایت نشده تصریح کرد: البته در گذشته وضع بهتر بود اما با توقف مرکز دولتی این توزیع نامتعادل شده است، در جنوب استان یعنی در شهرستان‌های آبادان، ماهشهر، خرمشهر و هندیجان هیچ مرکز فعال علمی کاربردی وجود ندارد، همچنین در شهرستان ‌آبادان جوانانی وجود دارد که در صورت ارائه آموزش مهارتی مناسب می‌توانند بلافاصله وارد بازار کار شوند. 

 

وی با اشاره به طرح آمایش بیان کرد: با توجه به ماموریت دانشگاه و تمرکز بر سند توسعه استان، نیازهای منطقه‌ای را احصا و تلاش کردیم برنامه‌های آتی را متناسب با این دو تدوین کنیم، ما رشته‌های تحصیلی را نیز متناسب با این اسناد تدوین کردیم.

 

قاسمیه به وجود ظرفیت های بسیاری در شهرهای ماهشهر، آبادان و خرمشهر اشاره کرد و گفت: هیچ مرکز فعالی در این شهرها وجود ندارد در حالی که ماهشهر قطب پتروشیمی استان و آبادان هم سرشار از جوانان پرشوری است که اگر آموزش های مهارتی لازم را ببینید، دیگر نیاز به نیروهای خارجی در محیط های کاری نیست. 

 

وی در خصوص بین المللی سازی دانشگاه عنوان کرد: ظرفیت مناسبی در این بخش وجود دارد و بارها نمایندگان دانشجویان خارجی با دانشگاه علمی کاربردی رایزنی کردند و تمایل به تحصیل در مراکز علمی کاربردی استان دارند.

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان ابراز کرد: فاصله کم میان شهرهای خوزستان و عراق باعث تمایل دانشجویان برای تحصیل در خوزستان شده و دانشگاه شهید چمران اهواز نیز قول داده است که در صورت جذب دانشجوی عراقی، مرکز آموزش زبان فارسی و خوابگاه دانشجویی را در اختیار ما قرار خواهد داد.

 

قاسمیه تاکید کردد: ۲ مشکل بزرگ برای جذب دانشجو عملا حل شده است و اگر مجوز را دریافت کنیم، می‌توانیم در سه مرکز آموزش‌ها را آغاز کنیم، وجود دانشجوی عراقی می‌تواند در توسعه استان نقش داشته باشد. 

 

وی در پایان یاد آور شد: ما این آمادگی دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان را داریم به قطب آموزش‌های مهارتی در سطح بین‌المللی در غرب کشور تبدیل کنیم.

 

کد خبر 1057549

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha