کارل ارنست از عدم درک و تفاهم متقابل میان مسلمانان و غرب پرده برمی دارد

مترجم کتاب "اقتدا به محمد(ص)" گفت: نویسنده کتاب، شکاف امروز میان اسلام و غرب را در رویدادهای سال های استعمار جستجو می کند و نظریه برخورد تمدن های هانگتینتون را نیز بازسازی تازه ای از روحیه سلطه جوی غرب می داند.

به گزارش خبرنگار شبستان از نشست نقد و بررسی کتاب "اقتدا به محمد(ص)؛ بازاندیشی اسلام در جهان معاصر" در سرای اهل قلم، حسن نورایی بیدخت، مترجم کتاب با اشاره به جایگاه استادی کارل ارنست در رشته مطالعات دینی دانشگاه کارولینای شمالی گفت: ارنست پیش از این نیز دو کتاب "روزبهان بقلی" و "در معرفی تصوف" را در این حوزه به چاپ رسانده است.


نورایی با اشاره به نگاه عرفانی ارنست به اسلام افزود: او مدت ها در هند و پاکستان زندگی کرده و به زبان های عربی، اردو و فارسی مسلط است.


وی در معرفی فصول کتاب گفت: کتاب "اقتدا به محمد(ص) " - که در ابتدا آن را پیروی ترجمه کرده بودم و با مشورت دکتر پازوکی به اقتدا تغییر دادم- مشتمل بر شش فصل با عناوین اسلام به چشم غرب، نگرش به اسلام از منظر دین، سرچشمه های قدسی اسلام، اخلاق و زندگی در جهان، معنویت در عمل و پینوشتی با عنوان تصور دوباره اسلام در قرن ۲۱ است که در ابتدای هر فصل آیه ای از قرآن یا حدیثی قدسی نهاده شده است. هم چنین دکتر پازوکی پیشگفتار و مقدمه ای بر این فصول افزوده اند.
 

نورایی بیدخت با اشاره به تقدیر مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و دانشگاه شیراز از این کتاب در سال 1386 گفت: نویسنده بنا بر آن چه خود می گوید، پس از مطالعه آثار شاعران عارف فارسی خصوصاً مولوی تصمیم می گیرد مطالعات اسلامی را پیگیری کند.


مترجم کتاب "اقتدا به محمد (ص)" ادامه داد: این کتاب می کوشد تا پرده های سوءظن و برداشت های نادرست از اسلام در جهان و مخصوصاً آمریکا را کنار بزند. ارنست در تلاش است تا با تبیین اخلاقیات در اسلام، نگرش های ضدانسانی نسبت به اسلام را برطرف کند و نسبت به موضوعاتی همچون جنسیت و حجاب که در غرب بسیار بر آن تکیه می شود، روشنگری کند.


نورایی تصریح کرد: نویسنده معتقد است برخلاف تصویری که در غرب از اسلام ارائه می شود، تروریسم با اسلام نسبتی ندارد و خود واژه اسلام که با "سلام" به معنای صلح و دوستی هم ریشه است به خوبی نشان دهنده این امر است. نویسنده با بیان این که درک و تفاهم متقابل میان مسلمانان و غرب وجود ندارد، آمریکایی ها را – با همه محاسنشان- از درک سایر فرهنگ ها عاجز می داند. وی در این زمینه به سال های استعمار می پردازد و نشان می دهد که چطور کشورهای استعمارگر بدون توجه به فرهنگ و آداب کشورهای تحت سلطه، فرهنگ خود را به طور یک جانبه بر آن ها حاکم کرده اند که شکاف امروز میان اسلام و غرب ریشه در این رویداد تاریخی دارد.


نورایی بیدخت گفت: کارل ارنست همچنین با رد نظریه برخورد تمدنهای هانتینگتون را - که بر اساس آن 8 تمدن با هم وارد جنگ شده و نبرد نهایی مربوط به اسلام و غرب – آن را بازسازی تازه ای از تفکر سلطه جوی غرب می داند و می افزاید: وقتی در آمریکا ۵ میلیون و در اروپا ۱۰ میلیون مسلمان وجود دارد و سایر مسلمانان در سایر نقاط دنیا پراکنده اند نمی توان از تقابل اسلام و غرب سخن گفت.


مترجم کتاب "اقتدا به محمد (ص)" در بخش پایانی سخنان خود به وارونه جلوه دادن آموزه های اسلام از سوی  کلیسای مسیحیت اشاره کرد و افزود: از آن جا که کلیسای قرون وسطی نمی خواست پیامبری پیامبری پس از عیسی (ع) را بپذیرد، پیامبر عظیم الشأن اسلام را نهایتاً پیامبری تبلیغی برای حضرت عیسی(ع) معرفی می کرد و ایشان را از دو منظر زنان متعدد و فعالیت های نظامی مورد انتقاد قرار می داد که نویسنده کتاب با دلایل محکم این این تفسیرهای کلیسا را رد می کند.


پایان پیام/
 

کد خبر 10557

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha