ماه رمضان فرصتی طلایی برای تقویت معنویت و اخلاق در جامعه است

سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ماه رمضان فرصتی طلایی برای تقویت معنویت و اخلاق در جامعه است، گفت: زمانی تمدن نوین اسلامی ایجاد می شود که عملکرد مسئولان در نظام جمهوری اسلامی بر اساس آموزه های دینی و قرآنی باشد.

خبرگزاری شبستان- سیاسی – مریم رضازاده: وحدت مسئله ای است که همواره مورد تاکید امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بوده است. همگرایی بین گروه ها و جریان های سیاسی و همچنین مسئولان و مردم امری ضروری برای حیات نظام سیاسی و انقلاب اسلامی است.  ماه رمضان می تواند ظرفیت عظیمی در راستای وحدت آفرینی در جامعه ایجاد کند. در واقع این ماه می تواند زمینه ساز وحدت امت اسلامی باشد زیرا رفتار و عملکرد هماهنگ امت اسلامی یک نوع همگرایی را به همراه دارد و در پی آن افکار، اندیشه ها و رفتار مسلمانان به هم نزدیک می شود. در ذیل گفت و گویی با علی حدادی، نماینده مردم ساوجبلاغ در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی داشته ایم که آمده است.

 

تا چه اندازه باید از فرصت ماه مبارک رمضان برای تبیین اخلاق سیاسی در جامعه استفاده شود؟

انقلاب اسلامی مبتنی بر اخلاق و گفتمان قرآن کریم است. اگر زندگی فردی و اجتماعی خودمان و جامعه سیاسی مان را بر اساس آموزه های قرآنی و دینی بسازیم، قطعا به اهداف انقلاب اسلامی نزدیک می شویم.

 

مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم به ایجاد تمدن نوین اسلامی تاکید فراوان داشته اند. ما زمانی به این تمدن می رسیم که رفتار، گفتار و مخصوصا در بخش عملکرد مسئولان در نظام جمهوری اسلامی بر اساس آموزه های قرآن و دین عمل کنیم. نوع سیره و شیوه ائمه اطهار به عنوان الگو و رفتار درستی می تواند مد نظر باشد.

 

امروزه متاسفانه با توجه به شکاف طبقاتی که پیش آمده است و مشکلات عدیده ای که در جامعه وجود دارد می طلبد که ما سیره و شیوه ائمه را بیشتر مد نظر قرار دهیم. ماه مبارک رمضان باید این نگاه معنوی ما را تقویت می کند و ما را بیشتر به مسایل دینی و عبرت هایی که در قرآن آمده است، سوق دهد. ما می توانیم از روش های غیر معنوی و غیر اخلاقی که گذشتگان به کار بردند و به ناکجاآباد رسیده اند، عبرت بگیریم.

 

یکی از مهمترین مولفه های حفظ اخلاق سیاسی در جامعه اعتقاد و باور همه گروه ها و جریان های سیاسی به اسلام و توصیه های قرآن و متناسب با آنها دینی و مذهبی رفتار کردن است.

 

از فرصت این ماه تا چه اندازه برای ایجاد وحدت و همگرایی باید استفاده شود؟

ماه رمضان سفره ای است که همه ما میهمان و خداوند میزبان ما است و این به معنای وحدت و هم افزایی است که لازم است نه تنها در این ماه بلکه در تمامی سال از پرداختن به مسایل اختلافی و حاشیه ای که ممکن است به نظام و اصل انقلاب دامن بزند و باعث دلسردی مردم شود، پرهیز کنیم. پرداختن به روابط حاشیه ای و اختلافات باعث می شود ما از پاکی و صداقت دور شویم.

 

اگر به ادعیه و فرایضی که در ماه مبارک رمضان سفارش شده است خوانده شود دقت کنیم متوجه می شویم که همه آنها راه زندگی سعادتمند به ما نشان می دهند. در واقع این ماه فرصت طلایی برای خودسازی است و ما باید سعی کنیم از این فرصت برای تقویت معنویت و اخلاق در جامعه بهره ببریم. یکی از درس هایی که ما باید در این ماه بگیریم، وحدت و هم افزایی در راستای پیشبرد اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی است. همه باید اختلافات سیاسی و نقطه نظراتی را که دارند کنار بگذارند و به انسجام و وحدت فکر کنند. امام خمینی (ره) در وصیت نامه سیاسی خود تاکید کردند که انگیزه الهی و وحدت کلمه رمز پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. قطعا در بحث انگیزه الهی مباحثی چون خودسازی در ماه مبارک رمضان مطرح است. در مورد وحدت نیز ماه رمضان می تواند فرصتی طلایی برای گروه های سیاسی با نگاه های مختلف باشد که سلیقه ها را کنار بگذارند و با همگرایی در راستای حفظ نظام و انقلاب اسلامی تلاش کنند.

 

تا چه اندازه باید گروه ها و جریان های سیاسی و همچنین مسئولان و مردم در این ماه و با توجه به پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی کینه ها را دور بریزند؟

یکی از توصیه های قرآنی مبتنی بر این است که انسان ها هیچ گاه در رفتار و برخوردشان با هم کینه نداشته باشند. اگر حسد و کینه را کنار بگذاریم قطعا به هم افزایی در جامعه خواهیم رسید.

کد خبر 1055514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha