ارسال  55 هزار اثر به جشنواره بین المللی شعر فجر

دبیر اجرایی جشنواره بین المللی شعر فجر، گفت: نوع نگرش، نحوه برگزاری و رویکرد جشنواره شعر فجر باید در سال های آینده تغییر کند.

رضا حمیدی دبیر اجرایی جشنواره بین المللی شعر فجر، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در کرمانشاه، با اشاره به ششمین سال برگزاری این جشنواره گفت: هنوز به آرمان های خود دست نیافته ایم و امیدواریم طی یکی دو سال آینده در این راستا گام های اساسی برداشته شود.


وی با بیان اینکه شعر فجر در دولت نهم متولد و در دولت دهم به بالندگی رسیده است، خواستار اتخاذ رویه ای کاملا متفاوت از دوره های قبل در نحوه برگزاری جشنواره در سال های آینده شد.


دبیر اجرایی جشنواره، پیشنهاد داد: جشنواره شعر فجر در سال های آتی باید در بخش زیر 30 سال به صورت رقابتی برگزار شود و در بخش 30 سال به بالا با جمع آوری آثار و ارزیابی اشعار شاعران، افراد بیشتری را زیر چتر جشنواره قرار دهیم و در نهایت از برگزیدگان در جشنواره تجلیل به عمل آید.


وی تأکید کرد: باید نوع نگرش و نحوه برگزاری جشنواره تغییر پیدا کند و رویکرد آن به گونه ای باشد که همه شاعران کشور را در مسابقه، رقابت و نوع انتخاب دربرگیرد.


حمیدی، در ادامه با اشاره به سابقه قریب به 3 دهه جشنواره های فیلم، تئاتر و موسیقی فجر، اظهار داشت: اقبال خوبی که از سوی شاعران به این جشنواره شده نشان دهنده دستاورد خوب این جشنواره و رویکرد مثبت شاعران به آن است به گونه ای که سال به سال شاهد رشد ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره هستیم.


وی از شرکت 500 شاعر در چهارمین سال برگزاری خبر داد و گفت: در جشنوراه پنجم یک هزار و 50 نفر و امسال یک هزار و 451 نفر در جشنواره حضور یافتند این در حالی است که بالغ بر 55 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ششم واصل شده است.


دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر، در ادامه با اشاره به روند برگزاری دوره های چهارم و پنجم جشنواره طی 2 یا 3 روز در بوشهر و تهران، اظهار داشت: در ششمین سال جشنوالره شعر فجر در 9 منطقه برگزار می شود و به گونه ای تمام استان ها درگیر جشنواره بین المللی هستند.


وی زمان برگزاری اختتامیه را اول اسفند اعلام کرد و گفت: جشنواره امسال متفاوت تر از سال های گذشته در 13 روز برگزار شده و سراسر کشور را در بر خواهد داشت.

 

حمیدی، با اشاره به حضور کمرنگ میهمانان خارجی در سال چهارم برگزاری جشنواره، اظهار داشت: تعداد مهمانان خارجی جشنواره شعر بین المللی فجر از 13 مهمان از 10 کشور خارجی در جشنواره پنجم به 25 مهمان از 17 کشور خارجی در جشنواره ششم شعر فجر افزایش یافته است.


این مقام مسئول، در خصوص بازتاب های خارجی این جشنواره، اظهار داشت: حضور میهمانان خارجی در ایران، مصاحبه های صورت گرفته در رسانه های غربی با این اشخاص و تألیف 5 عنوان کتاب در خصوص خاطراتی از ایران و جشنواره فجر و همچنین ترجمه و چاپ اشعار جشنواره حاکی از تأثیرگذاری بسیار خوب جشنواره در عرصه بین المللی است.


وی بیان کرد: در حال حاضر نحوه برگزاری جشنواره شعر تقریبا شبیه جشنواره های فیلم، تئاتر و موسیقی فجر است با این تفاوت که ذات شعر و نوع برخورد با مقوله ادبیات کاملا متفاوت با فیلم، تئاتر و موسیقی است.


حمیدی، با اشاره به وارداتی بودن فیلم، موسیقی و بعضا تئاتر، اظهار داشت: شعر هنری بومی است و ما به نوعی صادر کننده آن هستیم به گونه ای که در کشورهای خارجی چه بسا شاعران نام آشنای ایرانی همچون خیام، سعدی،مولوی و حافظ را بهتر از ما می شناسند.

 

دبیر اجرایی جشنواره بین المللی شعر فجر، در پایان با برشمردن ویژگی های منحصر به فرد شعر در ایران و برجستگی های خاص آن، گفت: در هر جای دنیا که شعری گفته باشند مطمئنا شاعران ایرانی در آن حوزه، قالب و مقوله بهتر از آن را سروده اند و به هیچ وجه نیازی به اندیشه های غربی در این حوزه نداریم.


پایان پیام/
 

کد خبر 105526

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha