به گزارش خبرنگار شبستان، در دوازدهمین روز از سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر در دو سانس 18 و 21 میزبان نمایش «پسر انسان» به نویسندگی حسن باستانی و کارگردانی مجید واحد زاده بود.
در این نمایش که به مسئله منجی و آخر الزمان می پردازد بازیگرانی چون مجید واحدی زاده، صمد واحدی زاده، علی دانش، محمد رضا فدایی، احمد نورآذر، محمد فتحی، یوسف جاوید، نوید واحدی زاده، سعید موسوی ، لیلا غدیریان، بهار دالوند، الهام برزین، مهیا نمازی، مهسا نخستین شکوری، مهسا بیگ محمدی نقش آفرینی می کنند.
در این نمایش کارگردان تلاش دارد داستان حضرت عیسی و محاکمه ایشان توسط کاهنان یهودی را با نگاهی متفاوت حکایت کند و از طرفی با پرداختی امروزی به ماجرا و استفاده از صحنه، موسیقی و لباس ذهن مخاطب را متوجه ماهیت صهیونیسم
کند و به نوعی نقش خاخام های یهودی را به چالش بکشد.
کلیت نمایش «پسر انسان» مسئله موعود و منجی در ادیان مختلف است، اما نمایش داستان تولد حضرت عیسی(ع) و ظهور ایشان و دعوت وی از مردم به پرستش خدای یگانه را روایت می کند و در این بین آنچه از اهمیت والایی برخور دارد است نقش کاهنان یهودی در محاکمه و سپس محکوم کردن و در نهایت به صلیب کشاندن حضرت است که با شیوه ای امروزین ارایه شده است.
مجید واحدی زاده، کارگردان نمایش «پسر انسان» پس از اجرای این نمایش به خبرنگار شبستان گفت: این نمایش در بخش چشم انداز سی امین جشنواره فجر به صحنه می رود و سپس به اجرای عمومی خواهد رفت.
واحدی زاده، واژه پسر انسان را همان منجی موعود دانست و اظهار داشت: مقوله منجی در ادیان متفاوت است، دین مسیحیت حضرت عیسی بن مریم را منجی خود می داند و دین اسلام حضرت بقیه الله الاعظم را منجی خود می داند، همانطور که می دانید اسلام از حضرت عیسی به عنوان پیامبر تکریم شده، یاد کرده است و درنهایت در ظهور امام زمان(عج) حضرت عیسی به همراه ایشان می آید، در این نمایش منجی در واژه پسر انسان هم به حضرت حجت و هم به حضرت عیسی اشاره دارد.
وی درباره شیوه روایت داستان حضرت مسیح در نمایش پسر انسان گفت: در این اثر دوست نداشتم کار روایت نعل به نعل تاریخ باشد، چون طبیعتاً تکرار مکررات بود و کارهای زیادی چه در حوزه فیلم و تئاتر در این زمینه ساخته شده بود.
واحدی زاده افزود: موضوع داستان من را جذب کرد ولی برای نشان دادن و اجرا یک شیوه نویی را انتخاب کردم که برای مخاطب امروز حرف تازه ای داشته باشد، با این حال فکر می کنم کار در این شیوه نو موفق باشد و اینکه تا چه حد ما توانستیم در این اجرای با عجله موفق باشیم را نمی دانم اما قول می دهم در اجرای عمومی ایرادات کار برطرف برطرف خواهد شد و از آن حالت عجله ای برای جشنواره خارج شود.
کارگردان نمایش «پسر انسان» درباره صحنه آغازین نمایش که با خشونت و زدن یک فرد آغاز می شود و ذهن مخاطب را به فلسطین می برد، گفت: بله، در همان شروع می خواستم یک قراردادی با مخاطب داشته باشیم که یک موضوع روزی را خواهد دید. بحث حضرت عیسی که مربوط به 2012 سال قبل است. در این نمایش خاخام های صهیونیستی را معادل کاهنانی گرفتیم که حضرت عیسی را محاکمه کردند و محکوم و سپس مصلوبش کردند.
وی درباره استفاده از ستاره داود و نوشته های بر روی آن در نمایش پسر انسان خاطر نشان کرد: نوشته های که بر روی ستاره داود نوشته می شد (محبت برای همه، منجی کجاست- جنگ نه) مباحثی هستند که 1400 سال قبل در اسلام 2012 و 2012 سال پیش مسیح بر آنها تاکید داشتند و همین الان هم بر آنها تاکید می شود، زیرا کسی جنگ را دوست ندارد، مسیح پیامش محبت بود.
واحدی زاده افزود: هر جا محبت غالب می شود انسان از خشونت و جنگ دور می شود و یا ایده کار این است که دور شود که جنگ نباشد،انچه در این نمایش بر آن تاکید شده صرفاً جنگ نبوده است و همه نوع خشونت، بدی و زشتی مدنظر بوده است، زیرا حضرت عیسی و پیغمبر رحمت و هزاران پیامبری که آمدند برای صلاح و رستگاری و دوری از گناه و خشونت آمدند و تاثیراتی هم گذاشتند و تاثیر نهایی را در ظهور بقیه الله الاعظم شاهد خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما