به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به منظور بررسی راه های انس با امام زمان(عج) در ماه مبارک رمضان با حجت الاسلام «مصطفی حسنزاده»، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
حجت الاسلام حسن زاده درباره راه های انس مهدوی در ضیافت الهی، اظهار کرد: در زیارت امام زمان(عج) به آن حضرت(ع) خطاب می کنیم: «السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا بَابَ اللَّهِ»، این پیامی مهم برای روزه داران ضیافت الهی نیز است و تصریح می دارد شرط ورود به شهرالله، ورود از باب الله است. باید توجه داشت ماه مبارک رمضان، آغاز سال معنوی مسلمین است و درک این ماه و شب های قدر جز با شناخت امام عصر(عج) ممکن نیست و تمام تلاش مومنان باید بر این مهم متمرکز باشد.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه لحظه لحظه ماه رمضان فرصت عظیمی برای یاری حجت خدا است، گفت: رسیدن به تقوا هدف و غایت روزه داری بیان شده و در روایت متعدد، تقوا و ورع اولین شرط یاری ولی خدا است یاران امام زمان(عج) متقین هستند و یک ماه مراقبه رمضانی ما را برای یاری و نصرت حجت خدا آماده می کند و تمرینی است برای ایجاد حالات روحی ویژه و تثبیت آن برای همه طول سال. چنان که بنابر روایات، از ویژگی های یاران امام زمان(عج) شب زنده داری و پارسایی است.
امام همان صراط اقوم است
وی با اشاره به تاکید بسیار بر بهره مندی از قرآن در ماه رمضان، تصریح کرد: باید به این فکر کنیم که هدف از نزول قرآن چیست؟ آیات وحی خود به این پرسش، پاسخ داده و بیان می دارد که این قرآن به راهی که اقوم یعنی استوارتر است، هدایت می کند: «إِنَّ هٰذَا القُرآنَ يَهدي لِلَّتي هِيَ أَقوَمُ» در تفسیر این آیه آمده که استوارترین راه، امام است. از امام سجاد(ع) پرسیده شد: معنای معصوم چیست؟ فرمودند: او معتصم به حبل خدا است و حبل الله قرآن است و امام به قرآن و قرآن به امام، هدایت می کند.
شاهراه محاجه با مخالفان امامت!
حجت الاسلام حسن زاده ادامه داد: ثمره و تمام خیرات و برکات ماه ضیافت الهی در شب قدر است که سرنوشت یک سال همه مومنان در آن رقم می خورد، در کتاب شریف کافی، کتاب الحجه آمده، امام جواد(ع) فرمودند: با سوره قدر، با مخالفان امامت محاجه کنید به خدا این سوره بعد از پیامبر(ص) بزرگ ترین حجت بر شما است؛ کنایه از حجیت آن در موضوع امامت. پس تمام عظمت شب قدر که نزول ملائکه و رقم خوردن سرنوشت انسان ها در آن است یعنی درک عظمت انسان کامل و کسی به این عظمت نائل می شود که همه توجهش به سمت حجت خدا بوده باشد. از این رو، روح و سمت و سوی همه دعاهای این ماه به سمت حجت خدا و ثمره همه آنها توجه به حجت خدا و کسب رضایت او است.
وی در ادامه بیان کرد: از اعمال مشترک ماه رمضان دعای «اَللّهُمَّ اَغْنِ کُلَّ فَقیرٍ ...» است که بعد از هر نماز خوانده می شود و بهترین بندگان در بهترین ماه ها و بهترین اوقات آن را می خوانند، دعایی که هنوز اجابت نشده و این دعا تبیین جامعه ایدهآل که بشر همیشه دنبال آن بوده، است اجابت این دعا به طور کامل فقط یک مصداق دارد یعنی عصر ظهور.
حجت الاسلام حسن زاده تاکید کرد: با در نظر گرفتن آیات قرآن و دعاهای وارده در این ماه، مشخص می شود تمام تشریفات و برکاتی که خدای متعال برای ماه مبارک رمضان در نظر گرفته که حتی خواب در آن عبادت و نفس کشیدن در آن تسبیح است همه برای آن است که مردم متوجه شوند سفره دار اصلی این ماه امام زمان(عج) هستند و بفهمند که حقیقت شب قدر، امام زمان(عج) و شرط قبولی همه اعمال و عبادات، ولایت ایشان است. اساساً همه اعمال تنها با امضای حضرت حجت(عج) به عنوان امام عصر و زمان است که مقبول خدای متعال واقع می شود چنان که در زیارت امام زمان (عج) عرضه می داریم: «اَشهَدُ اَن بِوِلاَيَتِک تقبلُ الاَعمالُ».
این کارشناس مهدوی افزود: رسول خدا(ص) فرمودند بهترین عمل در ماه مبارک رمضان، ترک حرام است. اساساً ماه مبارک را رمضان نامیدند به خاطر آنکه گناهان در آن سوزانده شده و موانع بین ما و امام زمانمان از بین می رود.
وی با تاکید بر اینکه نباید در ماه رمضان لحظه ای از سفرهدار اصلی یعنی امام زمان(عج) غافل نشویم، گفت: در این ماه عهد ببندیم در کنار روزه خوردن و آشامیدن، چشم و گوش و زبان و تمام وجودمان روزه دار باشد و با حساسیت کامل از جمیع محرمات دوری کنیم، چون همانطور که ثواب در این ماه مضاعف است گناه و معصیت نیز در آن هزاران برابر باعث سقوط و شقاوت است.
افطارمان را مهدوی کنیم
حجت الاسلام حسن زاده با بیان اینکه خدا به اجابت دعا در لحظه افطار وعده داده است، ابراز کرد: قدر خود را بدانیم «دُعاءُکُم فِیه مُستَجابٌ» و افطارمان اول ذکر «اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج» باشد. اکنون که شیطان در غل و زنجیر است و توفیق سحرخیزی در این ماه نصیبمان شده حداقل یک اربعین دعای عهد را در نامه ی عمل و طومار زندگیمان قرار دهیم.
وی با بیان اینکه مبادا در بهار قرآن، قرآن ناطق را فراموش کنیم، تصریح کرد: ثواب ختم قرآن هایمان را نذر ظهور و فرج مولای غریبمان کنیم، حداقل روزانه 110 صلوات را به نیت تعجیل در فرج داشته باشیم. اگر اطعام دادن در این ماه سبب رهایی از آتش جهنم می شود پس هر کس که افطاری می دهد و یا به مستمندان کمک می کند، نیتش نجات و رهایی از دوران غیبت امام مهدی(عج) باشد.
حجت الاسلام حسن زاده با بیان اینکه ثواب سفره های افطارمان را نذر فرج امام زمان(عج) کنیم، خاطرنشان کرد: ساعت های این ماه بهترین ساعات، روزهایش بهترین روزها و شبهایش بهترین شب ها است، شقی و بدبخت کسی است که این لحظات بگذرد و همان حال و هوای غفلت و بی دردی از فراق مولا را داشته باشد. خوشا به حال آنها که در این لحظات ملکوتی به ملکوت عالم هستی خودشان را نزدیک و نزدیکتر می کنند.
نظر شما