معرفی 25 برگزیده در نوزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب سال

علی شجاعی‌صائین از ارسال دو هزار و 500 اثر به دبیرخانه نوزدهمین دوره جایزه جهانی خبر داد و گفت: کلیه آثار برگزیده بکه به زبان‌هایی غیر از زبان فارسی تألیف‌شده ترجمه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری بیست و نهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و نوزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب امروز با حضور بهمن دری معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجید حمیدزاده دبیر علمی کتاب سال در سرای اهل قلم برگزار شد.

 

علی شجاعی‌صائین، مدیرعامل خانه کتاب در این نشست با بیان اینکه نوزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب 25 برگزیده دارد، گفت: بیش از دو هزار و 500 عنوان کتاب در دبیرخانه با دقت و وسواس بررسی شد و برخی از کتب بیش از هشت داور را تجربه کردند.

 

وی ادامه داد: به لحاظ گستره کتبی که داوری شد نوزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب ویژگی خاصی نسبت به دوره‌های قبلی دارد و آن این است که از زبان‌های متنوع از کشورهای مختلف در آن دیده می‌شود.

 

مدیرعامل خانه کتاب از ترجمه آثار برگزیده جایزه جهانی به زبان فارسی و زبان‌هایی غیر از زبان تألیف‌شده خبر داد و افزود: امیدواریم آثار نوزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کتابخانه‌های جهان حضور داشته باشد.

 

شجاعی‌صائین از حضور 15 برگزیده از 25 برگزیده نوزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب خبر داد و گفت: حدود 15 برگزیده در مراسم جایزه جهانی کتاب حضور دارند و برای افرادی که به دلیل کهولت سن و یا انجام برنامه‌های علمی از حضور بازماندند از کشور متبوع‌شان مراسمی برگزار می‌کنیم و آنها مورد تقدیر و تجلیل قرار می‌گیرند.

 

مدیرعامل خانه کتاب با بیان اینکه در سال 86 هشت هزار عنوان کتاب برای مراسم جایزه کتاب سال مورد داوری قرار گرفتند، اظهار داشت: امسال 26 عنوان کتاب مورد ارزیابی قرار گرفتند که افزایش این تعداد حاکی از جایگاه کتاب سال است.

 

شجاعی‌صائین خاطرنشان کرد: سال قبل 32 عنوان کتاب چاپ اول داشتیم که اگر کتب کمک‌آموزشی و قفست را از گردونه خارج کنیم بیش از 95 درصد کتب را سال قبل داوری کردیم.

 

مدیرعامل خانه کتاب با بیان اینکه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها همکاری مناسب‌تری با دبیرخانه جایزه کتاب سال دارند، تصریح کرد: بیش از 1200 داور با این دبیرخانه همکاری می‌کنند.

 

وی همچنین یادآور شد: در بیست و پنجمین دوره کتاب سال پیشنهادات را جمع‌آوری کردیم و در آیین‌نامه کتاب سال لحاظ نمودیم و امیدواریم با ارایه پیشنهادات در سی‌امین دوره جایزه کتاب سال شاهد عملی‌شدن پیشنهادات و هر چه بهتر برگزار شدن جایزه کتاب سال باشیم.

 

مجید حمیدزاده، دبیر علمی کتاب سال نیز در این نشست از رشد 30 درصدی آثار ارسالی به این دوره از کتاب سال خبر داد و گفت: 1232 داور آثار و گروه‌های 68گانه را بررسی کردند.

 

وی افزود: گفت: در این دوره 25 هزار و 742 عنوان به دبیرخانه ارسال شد که در مقایسه با دوره قبل که 19 هزار و 843 عنوان ارسالی داشتیم با رشد 30 درصدی مواجه شدیم.

 

حمید‌زاده با بیان اینکه آثار و گروه‌های 68گانه بیست و نهمین جایزه کتاب سال توسط 1232 داور از اساتید دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه کشور بررسی شدند، اظهار داشت: مرحله پایانی این دوره با 308 داور پی‌گیری شد و بر این اساس در 40 گروه از گروه‌های 68گانه منتخب داریم و 73 عنوان اثر به عنوان منتخب معرفی خواهند شد.

 

دبیر علمی جایزه کتاب سال با بیان اینکه در سال گذشته 68 عنوان منتخب داشتیم، بیان کرد: امسال 19 عنوان برگزیده و 54 عنوان شایسته تقدیر داریم که جمعا 73 عنوان منتخب را معرفی خواهیم کرد.

 

وی تصریح کرد: در گروه ادبیات داستانی آثاری که در جایزه جلال منتخب شدند در جایزه کتاب سال نیز منتخب می‌شوند زیرا داوری‌ها یکسان بوده با این تفاوت که آنها به دلیل گرفتن جایزه خود در مراسم جایزه جلال فقط لوح خود را در مسیر کتاب سال دریافت می‌کنند.

 

حمیدزاده با اشاره به ارزیابی کلیه ترجمه‌های قرآن بعد از انقلاب اسلامی اظهار داشت: بیش از 50 آثار به دست آمده است که ابتدا آثار مربوط به سال 57 تا 80 را داوری کردیم که این آثار 23 عنوان ترجمه بود و امسال نیز ترجمه‌های 80 تا 89 را داوری کردیم که 35 اثر را شامل می‌شد.

 

دبیر علمی جایزه کتاب سال با بیان اینکه در بیست و نهمین دوره جایزه کتاب سال شش ترجمه منتخب معرفی می‌شود، تصریح کرد: در پی 23 سال 21 ترجمه از قرآن داشتیم و در 10 سال نیز 35 ترجمه که تمامی این ترجمه‌ها مورد ارزیابی و داوری قرار گرفت و هفت داور در مرحله پایانی حضور داشتند که 12 ترجمه را که به این مرحله راه یافته بود، بررسی کردند و در نهایت شش ترجمه منتخب شد.

 

حمیدزاده از افزایش دقت و کیفیت بیست و نهمین دوره جایزه کتاب سال خبر داد و افزود: اعضای هیئت علمی جایزه کتاب سال در تمام گروه‌ها و در تمام مراحل حضور داشتند و به همین علت دقت و ظرافت این دوره زیاد است. ما در این دوره افزایش کمی را شاهد هستیم اما مانند پارسال 19 برگزیده داریم و با وجود افزایش کیفی سالانه کتاب سال انتظار می‌رود که تعداد برگزیدگان در سال آینده کمتر هم شود.

 

دبیر علمی جایزه کتاب سال با بیان اینکه عده‌ای با چسب، کاغذ و قیچی پدیدآورده می‌شوند، خاطرنشان کرد: در داوری‌های جایزه کتاب سال نهایت دقت می‌شود که این مسئله رخ ندهد و آثار باکیفیت به عنوان منتخب معرفی شوند. داورهای جشنواره اهل فن و رشته هستند و به کار خود احاطه کامل دارند و حسب و نسب نویسندگان را می‌دانند، بنابراین آثار بی‌کیفیت و سرهم‌بندی‌شده در همان مرحله اول داوری حذف خواهد شد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 105188

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha