به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام حکیم الهی امروز(16دی) در چهارمین گردهمایی دانش آموختگان جامعه المصطفی العالمیه که در سالن شهید عارف حسینی مدرسه عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، ابراز داشت: ما مفتخریم که وابسته به شجره طیبه ای هستیم که در قله رفیع آن پیامبر(ص) و امیر مومنان و امام صادق و امام باقر(ع) قرار گرفته و در راس هرم آن وحی و نبوت و در اضلاع آن دانشمندان و تربیت یافتگان حوزه های علمیه هستند.
وی ادامه داد: علیرغم فشارهای زیادی که در طول تاریخ بر این شجره طیبه گذشته است و قلع و قمع هایی که در طول تاریخ از طرف دستگاه های ظلم و استبداد بر مهد پروش دانشمندان و علما رفته است اما ما شاهدیم که این مهد بزرگ علم و دانش صدها عالم متفکر، صاحبان اندیشه و فکر و صاحبان رسالات الهی را بر جامعه بشریت تقدیم کرده است.
حجت الاسلام حکیم الهی با تاکید بر جایگاه حوزه علمیه قم در جهان تشیع تصریح کرد: این حوزه از مسجدالنبی آغاز ،بعد کوفه و سپس به بغداد و ری، اصفهان و نجف اشرف منتقل شد و در پایان به شهر قم منتهی شد که می توان آن را آخرین سیر تدبر و رشد حوزه های علمیه در طول تاریخ قلمداد کرد.
معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به حدیث تبدیل شدن شهر قم به پایگاه نشر دانش های علمی در آخرالزمان گفت: شاید در طول تاریخ تا قبل از یک قرن پیش درک معنا و مفهوم و حقیقت این روایت برای اندیشمندان و متولیان این حوزه سخت و دشوار بود اما امروز شاهد آن هستیم که این حدیث شریف عینیت پیدا کرده است.
حجت الاسلام حکیم الهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی های جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: جامعه المصطفی العالمیه در عین پراکندی جغرافیایی، اتصال تاریخی خود را در طول قرون گذشته حفظ کرده و همواره به عنوان واحد توانسته پیوستگی خود را در طول تاریخ پرافتخار خود حفظ کند و هرگز این همبستگی قطع نشده است.
معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه مهاجرت از شهرهای بزرگ و کشورهای دور و نزدیک به کانون علم و اندیشه را از دیگر ویژگی های جامعه المصطفی العامیه دانست و ابراز داشت: در طول تاریخ شاهدیم که در همه زمان ها بزرگان و اندیشمندان براساس نیازهای خود از کشورهای دور و نزدیک برای فراگیری علم و دانش به این کانون علم و معرفت سفر کردند که این امر موجب بالندگی و پویایی این حوزه مقدس شده است.
وی با بیان این که امروز علم تشیع و اسلام بر دوش شما استوار است، گفت: از دهه 1970 اهمیت ارتباط دانش آموختگان در کانون توجه پژوهشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی و تحقیقاتی قرار گرفته و در این راستا مقالات زیادی نوشته شده است.
حجت الاسلام حکیم الهی با تاکید بر این که ارتباط با دانش آموختگان یکی از مولفه های مهم در رتبه بندی و رنکینگ دانشگاه هاست، اظهار داشت: بدین معنا که هر دانشگاه و مرکز علمی ارتباط بیشتری با دانش آموختگان خود برقرار کرده باشد تاثیر مستقیمی در رنکینگ دانشگاه ایفا کرده است.
معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه عنوان کرد:هدف مهم شناسایی علایق مشترک بین دانش آموختگان و فارغ التحصیلان موسسه و مرکز علمی پژوهشی است که بتواند با فعالیت های مشترکت ارتباط خود را مستحکم تر کند.
وی همچنین برقراری ارتباط مشترک بین دانش آموختگان و دانشگاه، انجام امور داوطلبانه و ارائه مشاوره های شغلی را از خدمات جامعه المصطفی العالمیه برشمرد.
حجت الاسلام حکیم الهی با تاکید بر این که مهم ترین سرمایه ای که جامعه المصطفی العالمیه در اختیار دارد دانش آموختگان آن است، ابراز داشت: این مرکز تلاش کرده از طرق مختلف حمایت و پشتیبانی خود را اضافه کند و در ایجاد هدف نهایی که ترویج اسلام ناب محمدی است سهیم باشد.
معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعداد دانش آموختگان دوره اخیر تصریح کرد: چهارمین گردهمایی دانش آموختگان با حضور 54 نفر از دانشمندان و فرهیختگان از 45 کشور در قم برگزار می شود.
وی افزود: شش برنامه علمی و دانش افزایی، 13 برنامه زیارتی، 4 برنامه تفریحی و فرهنگی و 6 برنامه نشست کاری با نهادهای همسو از برنامه های این گردهمایی است.
معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه در پایان تاکید کرد: یکی از ویژگی های گردهمایی اخیر، افزایش 48 درصدی تعداد میهمانان و ملیت های مختلف نسبت به گردهمایی گذشته است.
پایان پیام/
نظر شما