خبرگزاری شبستان: پنجمین روز از دهه مبارک فجر امسال با توجه به تقارن با آغاز هفته وحدت با عنوان انقلاب اسلامی، قرآن، بصیرت دینی و وحدت امت اسلامی نام گذاری شده است.
مسئله وحدت از اصول حیاتی و مورد توجه دین مبین اسلام و مورد تاکید رهبرکبیرانقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) است. توجه ویژه ایشان به موضوع وحدت میان مردم و امت اسلام، ناشی از سلطه و استعمار چندصدساله مستکبران جهان بر جامعه اسلامی بود. دشمنان طی سالیان دراز با ایجاد تفرقه و جدایی میان آحاد امت مسلمان مشغول غارت بهترین منابع و سرمایه های مادی و معنوی آنان بود. باتوجه به این وضعیت امام خمینی(ره) به عنوان فقیه آشنا با سیاست اسلامی با درک نقشه استعماری دشمن تنها راه نجات را وحدت و عامل آن را تمسک به قرآن دانستند. درحقیقت قرآن به عنوان اصلی ترین وجه مشترک میان همه مسلمانان بن مایه همگرایی آن ها است.
یکی از جریان هایی که دشمن به شدت بر آن تاکید دارد، طرح مسئله شیعه و سنی است. هوشمندی رهبر انقلاب در تشخیص این عامل و توجه دادن ایشان به عامل وحدت، دشمن را در بسیاری دوران های حساس ناامید کرده است. به عنوان مثال امام خمینی(ره) در پاسخ به استفتایی مربوط به حجاج در پیامهایى که براى حجاج ایرانى مىفرستند، تاکید می کنند: "لازم است برادران ایرانى و شیعیان سایر کشورها از اعمال جاهلانه که موجب تفرقه صفوف مسلمین است، احتراز کنند و لازم است در جماعات اهل سنتحاضر شوند و از انعقاد و تشکیل نمازجماعت در منازل و گذاشتن بلندگوهایى مخالف رویه اجتناب نمایند. "این پاسخ قاطع و برخوردهای مشابه رهبر انقلاب موجب شد امروز ایران اسلامی به عنوان کشوری امن و آزاد برای تمام برادران و خواهران اهل سنت و حتی اقلیت های دینی شناخته شود.
امام راحل در جایی دیگر می فرمایند: "وقتی که در مسجدالحرام یا مسجدالنبى نمازجماعت منعقد شد، مومنین نباید از آنجا خارج شوند و باید از جماعت تخلف نکنند و با سایر مسلمین به جماعت نماز بخوانند."
وحدت کلمه
رمز پیروزی وحدت کلمه است. این کلام راز موفقیت و پیروزی انقلاب اسلامی را به روشنی نمایان می کند. در حقیقت کلمه توحید در جریان انقلاب اسلامی و پس از آن موجب انسجام و یکپارچگی مردم بود. توحید به معنای پشت پا زدن به تمام مظاهر دنیا و بت های ظاهری و مخفی عالم است. عدم وابستگی به غرب و شرق که در شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی مردم انقلابی ایران متجلی شد، از همین اعتقاد و التزام به توحید برآمده است.
وحدت برآمده از نگرش توحیدی اصل و اساس بینش سیاسی مردم ایران را تشکیل می دهد. امام خمینی(ره) بارها با تاکید بر اندیشه بازگشت به خویشتن خویش، سعی در زنده نگاه داشتن فطرت خداجوی انسان ها داشت. همان عاملی که پیامبر اسلام(ص) با تکیه و تاکید بر آن توانست مردم عصر جاهلیت را به یکدیگر نزدیک و متحد کند. این تئوری در حقیقت منتج از بینش سیاستی به علاوه اسلام است.
دوران حاضر که مردم دنیا شاهد بیداری مردم سرزمین های اسلامی هستند، به خوبی حقانیت کلام امام را روشن می کند. دشمن با نیت شوم حفظ منافع خود هرگز تاب تحمل نزدیکی جمعیت مسلمان را نداشته است. اما به واقع در این برهه از زمان مسئولیت انقلابیون و رهبران دینی چیست؟
امام خمینی(ره) در کتاب ولایت فقیه در اینباره مىفرمایند: "ما براى اینکه وحدت امت اسلام را تامین کنیم، براى اینکه وطن اسلام را از تصرف و نفوذ استعمارگران و دولت هاى دستنشانده آن ها خارج و آزاد کنیم، راهى نداریم جز اینکه تشکیل حکومت بدهیم. چون به منظور تحقق وحدت و آزادى ملت هاى مسلمان بایستى حکومت هاى ظالم و دست نشانده را سرنگون کنیم و پس از آن، حکومت عادلانه اسلامى را که در خدمت مردم است، به وجود آوریم. تشکیل حکومتبراى حفظ نظام و وحدت مسلمین است، چنانچه حضرت زهرا(س) در خطبه خود مىفرماید که امامت براى حفظ نظام و تبدیل افتراق مسلمین به اتحاد است."
شایان ذکر است، یکشنبه 16 بهمن 90 همزمان با آغاز هفته وحدت، انقلاب اسلامی به عنون قرآن، بصیرت دینی و وحدت امت اسلامی نامگذاری شده است.
پایان پیام/
نظر شما