رهبری، مکتب و ملت عاملان پیروزی انقلاب اسلامی بودند

رئیس بنیاد تاریخ پژوهی ایران معاصر گفت: سه عامل اساسی رهبری، مکتب و ملت نقش اساسی در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین سید حمید حسینی روحانی، رئیس بنیاد تاریخ پژوهی ایران معاصر امروز" 15 بهمن" در جمع مردم گلپایگان به بیان عواملی که در پیروزی انقلاب اسلامی تاثیر داشته است پرداخت و گفت: سه عامل اساسی رهبری، مکتب و ملت نقش اساسی در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کردند.
 

وی افزود: نکته اینجاست که در میان علما و مجتهدین کسانی که اهل مبارزه و فعالیت سیاسی بودند، کم نداشتیم اما چگونه شد که چنین تحول عظیم و معجره آسایی در قرن بیستم بوجود آمد و دنیا را شگفت زده کرد و چه مکتبی توانست این ملت را به جوش و خروش درآورد و انقلاب اسلامی را به پیروزی برساند.


وی تاکید کرد: ملت ایران با دست خالی توانست نظام 2500 ساله شاهنشاهی را منقرض کند و دست استکبارجهانی را از سرنوشت ایران کوتاه کند.


*شخصیت امام تک بعدی نبود


وی تصریح کرد: در آن روزگار برخی از افراد اسلام را در مسجد و عبادت خلاصه می کردند، عده ای اسلام را دین مبارزه معرفی می کردند که در این دین باید گوشه ای بنشینند و دست روی دست بگذارند تا دستی از غیب برسد و کاری انجام دهد، برخی اسلام را بجز خدمت خلق نمی دانستند، در این مجموعه امام (ره) حد اعلا را انجام داد و هیچ وظیفه ای از وظایفشان تحت الشعاع دیگر وظایف قرار نمی گرفت.


مورخ و تاریخ نگار انقلاب اسلامی ادامه داد: زمانی که امام در محراب عبادت بود، زاهد و پارسایی بیش نبود، زمانی که رسالت اسلامی اقتضا می کرد در صحنه بود و کاخهای دشمن را می لرزاند، وقتی در زمینه اخلاقی وارد می شدند انسان احساس می کرد که استاد اخلاقی هستند که نظیر ندارند و رمز موفقیت ایشان تک بعدی نبودن شخصیتشان بود.


*امام با اتکا به مردم انقلاب کرد


وی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از ویژگی های حضرت امام(ره) اتکا به ملت بود، در میان سیاستمداران کسانی بودند که از مردم دم می زدند ولی از آنها سوء استفاده می کردند ولی امام از آغاز در اندیشه کمک به مردم بود و با یاری از مردم رسالت الهی خودش را پیش برد.


روحانی ادامه داد: در 16 مهر 1341 آغاز نهضت امام (ره) بود و ایشان در جمع علما بیان کردند:« که اگر بخواهیم ایران و اسلام از اضمحلال نجات پیدا کند باید دودمان پهلوی را از تخت سلطنت به پایین بکشیم چون استعمار انگلیس خاندان پهلوی را به قدرت رساند تا هم اسلام از بین برود و هم ایران تحت سلطه آنها قرار گیرد» زمانی که از امام سوال شد با کدام نیرو می خواهید به چنین هدفی برسید، ایشان فرمودند:« ما دارای مردمی هستیم که از بمب هم قویتر هستند».


وی گفت: امام (ره) با اعلامیه ها و سخنرانی هایی که ایراد کردند مردم را به بصیرت و آگاهی رساند و امام با تکیه و اتکا به مردم قیام کرد.


رئیس بنیاد تاریخ پژوهی ایران معاصر بیان کرد: امام دشمن را به درستی می شناخت، روزی عده ای گفتند که شاه تقصیری ندارد و از اوضاع بی اطلاع است و این اطرافیان هستند که اینگونه عمل می کنند ولی امام فرمود:« شاه ام الفساد است و تقصیر دولت و دست دومی ها نیست و باید مستقیم به سراغ شاه برویم » امام با جانبازی به جنگ نظام ستم شاهی رفت و پیروز شد.


*امریکا دشمن دین و مذهب است


مدیر مسئول فصل نامه 15 خرداد یادآور شد: در جنگ جهانی عده ای از سیاستمداران و بزرگان شوروی و کمونیسم را علت می دانستند و می گفتند که آنتی مذهب است، اما امام فرمودند:« امریکا بزرگترین دشمن دین و مذهب است، شوروی و مکتب کمونیسم نمی تواند در کشورهای اسلامی نقشی ایفا کند و بدرستی هم ثابت شد که کمونیسم با وجود این همه تبلیغات نتوانست در یک کشور اسلامی پایگاهی بدست آورد و از همه جا رانده شد.


وی گفت: مسئله شوروی و کمونیسم رابطه کافر و منافق است کسی که علیه مذهب قیام می کند و موضع گیری می کند سقوط خواهد کرد اما لیبرالیسم و فرهنگ غرب با ماسک طرفداری از دین به صحنه می آید و از پشت خنجر می زند.
* امام اسلام ناب محمدی(ص) را معرفی کرد


روحانی ادامه داد: در اوایل انقلاب عده ای اسلام را در مسائل عبادی خلاصه کردند، گروهی مانند انجمن حجتیه گفتند که باید فساد در جامعه رواج داده شود تا دستی از عالم غیب بیاید، عده ای اسلام منهای روحانیت می خواستند و می گفتند که در شناخت اسلام نیاز به مفتی و مجتهد نداریم و بر حسب دستورات قرآن عمل می کنیم، جمعی اسلام التقاطی را به میدان آوردند و بیان داشتند که اسلام به تنهایی نمی تواند جوابگوی مردم باشد و باید از ایسم ها و مکاتب وارداتی وام بگیرد، در آن زمان هرکس اسلام را به نحوی تفسیر می کرد تا اینکه امام (ره) اسلام ناب محمدی(ص) را معرفی کرد، اسلامی که شهادت، ولایت و انتظار دارد و اینگونه بود که چنین تحول عظیمی در کشور روی داد.


*انقلاب ایران مادی نبود


روحانی دیگر از ویژگی انقلاب را مادی نبودن انقلاب بیان کرد و گفت: در نهضت تنباکو و نفت عوامل مادی بر جریان غلبه کردند اما در نهضت امام خمینی از مادیات سخنی به میان نیامد و فقط دفاع از دین مطرح بود.


وی اظهار داشت: مردم پیروولایت بودند و کورکورانه حرکت نمی کردند و تبلیغات سوء دشمن تاثیری نداشت و مردم فقط با فرمان امام (ره) بپا خواستند.


رئیس بنیاد تاریخ پژوهی ایران معاصرهمچنین به ویژگی شهادت طلبی مردم ایران اشاره کرد و گفت: مردم راه حسین (ع)و راه عاشورائیان را بدرستی شناخته بودند و امام (ره) را حسین زمان و شاه را یزید زمان می دانستند.


وی همچنین به سلاح ایمان مردم اشاره کرد و افزود: توپ و تانک و قدرت دشمن نتوانست مردم را منکوب و از صحنه خارج کند و فقط سلاح ایمان بود که امریکا را از کشور به بیرون انداخت و همین وضع را در جنگ 33 روزه اعراب و اسرائیل مشاهده کردیم .


*تداوم انقلاب راه پیروزی انقلاب است 
 

روحانی بیان داشت: تداوم انقلاب همان راه پیروزی انقلاب اسلامی است و بزرگترین وظیفه ما در شرایط فعلی پیروی از رهبری و ولایت فقیه و تقویت ایمان است و باید از مادیات و قدرت طلبی چشم بپوشیم.


وی با بیان اینکه کسانی که بت قدرت طلبی را در درونشان حفظ کرده اند، گفت: این گروه از پشت به رهبر خنجر می زنند و فتنه گری می کنند و انحراف بوجود می آورند و مسئله ظهور نزدیک را مطرح می کنند و دم از مکتب ایرانی و دوستی ملت و اسرائیل می زنند.


روحانی تاکید کرد: این گروه از افراد خائن هستند و از انقلاب دور شده اند این وظیفه ماست که با هوشیاری دست آنها را از سرنوشت قطع کنیم در غیر اینصورت با خطر جدی مواجه خواهیم بود.


رئیس بنیاد تاریخ پژوهی ایران معاصردر ادامه به فساد اخلاقی، فساد مالی، اختلاس و رشوه در سطح کشور اشاره و تصریح کرد: این گروه با این اعمال می خواهند نظام را به چالش بکشند، این وظیفه ماست که همانگونه که در برابر فتنه 88 ایستادیم امروز هم با همه قدرت در برابر جریان فتنه و اندیشه های انحرافی مقابله کنیم .


وی در بخش دیگری از سخنانش به انتخابات 12 اسفند اشاره کرد و افزود: در انتخابات دور نهم مجلس باید افرادی را باید انتخاب کنیم که در خط و مسیرانقلاب و ولایت فقیه حرکت می کنند و با حضور در پای صندوق های رای و شرکت درراهپیمایی 22 بهمن نقشه شوم فتنه گران را خنثی کنیم.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 104956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha