به گزارش خبرگزاری شبستان، آرش قاسمی، سرپرست و آهنگساز گروه میراث با اعلام این خبر گفت: این برنامه به مناسبت هزاره نگارش شاهنامه فردوسی است و در آن داستان های شاهنامه به همراه ساز و آواز روایت می شود.
وی افزود: گروه ما در این اجرا 21 نفر به خوانندگی حمید خزایی است ؛البته سه همخوان دیگر نیز وی را همراهی می کنند.
قاسمی از حضور فقیه سلطانی به عنوان گوینده در این اجرای موسیقایی خبر داد و خاطرنشان کرد: رویکرد ما در این اجرا بیشتر بر جنبه اخلاقی و تعلیمی فردوسی است ؛چرا که همه وی را به عنوان شاعر حماسی می شناسند.
وی افزود: در این اجرا استاد امیر صادقی و سامره مفتون به عنوان شاهنامه خوان با ما حضور دارند.
سرپرست گروه میراث ادامه داد: در این برنامه که حدود 80 دقیقه است نیایش با پروردگار،داستان ناسپاسی جمشید و روی کار آمدن ضحاک و به بند کشیدن ضحاک توسط فریدون روایت می شود.
آرش قاسمی جشنواره موسیقی فجر را تنها جشنواره موسیقی در کشور دانست و گفت: به اعتقاد من مهم بودن این جشنواره به خاطر تک بودن آن است و این روند به خودی خود می تواند جریان ساز باشد.
وی افزود: البته می توان با حضور گروههای درجه یک اعتبار این جشنواره را روز به روز بیشتر کرد.
گفتنی است، گروه موسیقی میراث 24 بهمن ساعت 20 در تئاتر شهر به صحنه می رود.
داستان عشق به روایت گروه نریمان
گروه موسیقی نریمان به سرپرستی علی پژوهشگر، در بخش نسل دیگر بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر، به روایت داستان عشق بر اساس اشعار مولانا میپردازند.
این کنسرت در ساعت 21:00 روز شنبه 29 بهمن ماه 1390 در فرهنگسرای ارسباران در دو بخش اجرا خواهد شد.
در این اجرا که بخش نخست آن به اجرای قطعات بیکلام اختصاص دارد. برای نخستین بار سازهای «بم آهنگ» و «شهرود»، از سازهای ابداعیِ علی پژوهشگر که از خانوادهی بربت هستند، به نوا در خواهند آمد. در این بخش قطعاتی از آلبوم «دورهگرد» که چندی پیش منتشر شده اجرا خواهد شد.
در بخش دوم کنسرت گروه بزرگ نریمان متشکل از 19 نوازنده و خواننده به روی صحنه خواهند آمد تا روایتگر داستان عشق براساس سرودههای مولانا باشند.
این داستان که سیامک بدیعی روایتگر و علیرضا مرعشی به همراه گروه همخوان، همآوایان آن خواهند بود، روایت «درویش» است که دل در میان شعلههای عشق، سرمست و غزلخوان، میجوید و میپوید تا رَه به کوی «دلبر عیار» بَرد. آنچنان غرقهی دریای عشق میگردد که سر از پای نمیشناسد، آن گونه که وِرد روز و شبش «بی من مرو» میگردد و فراق یار را حتی در خواب نیز تصور نمیکند. ناگهان جدایی چنان بر دوشش سنگینی میکند که لب به «نفرین» معشوق میگشاید و از خالق عشق طلب آن میکند که معشوق نیز چو او به غم عشق دچار گردد. عاشق در پایان این خواهشِ نیازآلود به آن میرسد که هر آنچه «صورتگر نقاش» جز نقش او میسازد، فانیست. پس دل به معشوقی میسپارد که خود تنها خالق عشق است.
این روایت در شش بخش به نامهای قطعه «چشمه»، تصنیف «درویش»، تصنیف «دلبر عیار»، تصنیف «بی من مرو»، تصنیف «نفرین» و تصنیف «صورتگر نقاش» اجرا خواهد شد.
در گروه بزرگ نریمان به در گروه نریمان، علی پژوهشگر، بربت مینوازند و با همخوانان همآوا میشود، سیامک بدیعی، راوی داستان است و گلناز جمشیدی نوازندگی سنتور را بر عهده دارد.
حضور محمد مؤذن و پوریا نیکپناه دو نوازنده گیتار در این گروه سنتی نشان از فضای متفاوت ملودیک و ریتمیک دارد که پیش از این تجربههای محدودی از حضور این ساز در کنار ارکستر سنتی دیده و شنیده شده و تجربه نو میتواند در نوع خود شنیدی باشد.
مهربد یوسفی نوازنده بم آهنگ و مرجان راوندی نوازنده شهرود، خنیاگران سازهای ابداعی گروه نریمان هستند که در کنار آریا لطیفپور (بربت) خط مضرابیهای بم را کامل میکنند. در بخش سازهای کششی این گروه متین آهنگری، کمانچه مینوازد و وفا مصباحی نوازندگی نی را برعهده دارد. نوازندگی سازهای کوبهای گروه نریمان بر عهده ایمان مشایخی، مهیار جلالیپور و محمدرضا رییسی و درشن آنند (طبلا) خواهد بود. گروه همآوایان نریمان نیز از سه خواننده به نامهای علیرضا مرعشی، ثمین قربانی و سوگند نیکو تشکیل شده است.
کنسرت گروه نریمان به عنوان آخرین کنسرت بخش نسل دیگر جشنواره امسال از ویژگی بازری برخوردار خواهد بود.
نسل دیگر عنوان بخشی از بیستوهفتمین جشنواره موسیقی فجر است که از 24 تا 29 بهمن در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. هدف از اختصاص این بخش توجه ویژه به موسیقیدانانی است که سبک و سیاقی متفاوت در ارایه موسیقی دارند و به دنبال اجرای اندیشههای نو در موسیقی هستند.
گروه سوئیسی – سوئدی رونین موسیقی اساطیری ژاپن و سماع خاورمیانه را می نوازد
گروه موسیقی رونین متشکل از نوازندگانی چون نیک برتش(پیانو)، اشتفان هاسله باخر(کلارینت باس، کنترباس، ساکسوفون آلتو) ، بیورن مه یر( باس)، کاسپار راست(سازهای کوبه ای) و اندی پوپاتو( پرکاشن) در بخش بین الملل جشنواره موسیقی فجر قطعاتی از موسیقی های معاصر ، سماع مدرن و موسیقی مینی مال را اجرا می کند.
نیک برتش آهنگساز و پیانیست مشهور سوئیسی گروه رونین را که یک گروه تلفیقی از سوئیس و سوئد است را در سال 2001 به همراه کاسپار راست ، بیورن مه یر ، اندی پوپاتو و اشتفان هاسله باخرکه هر یک کارنامه هنری مستقل قابل اعتنایی در موسیقی دارند، تاسیس کرد. او برای سبک موسیقایی رونین از عبارت "ذن-فانک" استفاده می کند. موسیقی که از منظر زیبایی شناختی بسیار متکی بر فرهنگ اساطیری ژاپن و مینی مالیسم است در واقع هدف این گروه ایجاد حداکثر تاثیرگذاری با بیانی حداقلی است.
هر چند در بافت آثار رونین خصوصیات موسیقی فانک، موسیقی آیینی ژاپن، موسیقی کلاسیک و مدرن و بسیاری دیگر یافت میشود اما در نهایت موسیقی رونین بشدت مستقل است و هیچگاه به پست مدرنیزم نزدیک نمی شود و به سختی می توان برای آن مشابه یا مترادفی یافت کرد.
در موسیقی رونین نوعی پیچیدگی ساده و سادگی پیچیده نهفته است. اغلب قطعات تمی ساده دارند که بتدریج توسعه می یابند و لایه های جدیدی به آن اضافه می شود. این حرکت از حضیض تا اوج در بسیاری مقاطع یادآور آیین های سماع و ذکر در جنوب خاورمیانه، فلات ایران، آفریقای مرکزی و شرق دور است.
گروه رونین تا کنون موفق به دریافت جایزه گروه برتر سال شهر زوریخ در سال (2002)، جایزه فرهنگی بهترین گروه سال شهر زولیکون در سال (2004) و جایزه ویژه بهترین گروه جز از شورای هنری سوئیس (2006) شده است.
بنا به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر، گروه رونین 24 و 25 بهمن ماه ساعت 19 در تالار ایوان شمس در بخش بین الملل جشنواره بیست و هفتم موسیقی فجر به روی صحنه می رود.
گفتنی است، بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر 24 تا 30 بهمن ماه به دبیری دکتر حسن ریاحی در تهران، کرج، قزوین، شیراز، یاسوج و گرگان برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما