به گزارش خبرگزاری شبستان، اکبر حیدری، سخنگوی کانون سرمایه گذاری استانی سهام عدالت درمورد انتخابات هیئت مدیره شرکتهای سرمایه گذاری استانی این سهام با برنامه «گفتگوی اقتصادی» مصاحبه کرد.
حیدری با بیان اینکه ساختار سهام عدالت بر مبنای اصل 44 قانون اساسی و به صورت مردمی طراحی شده است، گفت: ساختار این سهام، انتخاباتی است یعنی هیچ بخشی از این سیستم، انتصابی نیست و در طول این سالها هم انتخابات هیئت مدیره انجام شده اما بعد از آزادسازی و معاملاتی شدن سهام عدالت جذابیت انتخابات هم بیشتر شده است.
وی افزود: بخش انتصابی این سهام مربوط به نمایندگان سهام عدالت در شرکت هایی است که پرتفوی سهام را تشکیل می دهند اما بقیه ارکان به صورت انتخابی هستند.
سخنگوی کانون سرمایه گذاری استانی سهام عدالت خاطرنشان کرد: از جمله شئون قانون تجارت این است که هر تغییری در نحوه برگزاری مجامع یا رأی دادن یا ترتیب شرکت مردم باید از قبل در اساسنامه مورد عمل آن شرکت لحاظ شده باشد.
وی با انتقاد از عدم رعایت کامل قانون تجارت و اصل 44 و ترتیبات آئین نامه مصوب شورای عالی بورس در این زمینه گفت: طبق تبصره 4 ماده 6 آئین نامه آزادسازی سهام عدالت، قبل از برگزاری مجمعِ انتخاب مدیران باید مجمع فوق العاده ای برای تصویب اساسنامه برگزار شود اما بخشی از قانون تجارت توسط مجریان دولتی و سازمان بورس عاریه گرفته می شود و بخشهای عمده آن نادیده انگاشته می شود.
حیدری اظهارکرد: متاسفانه بالاترین سطح مشارکت الکترونیکی در مجامع نوبت اول در استان آذربایجان شرقی با حضور 180 نفر بوده درحالیکه اگر جایگاه قانونی تعاونی های سهام عدالت شهرستانی از سوی دولت انکار نمی شد می توانستند به نمایندگی از مردم در مجامع شرکت کنند.
سخنگوی کانون سرمایه گذاری استانی سهام عدالت با بیان اینکه میزان تاثیر فعالیت یک مدیر به میزان مشروعیت برگرفته از درصد مشارکت مردم در انتخابات است، گفت: ما برای انتخابات هیئت مدیره با شرایط مبهم و مشارکت پایین واقعی مردم مواجهیم.
وی تصریح کرد: وقتی در مصوبات اخیر شورای عالی بورس، نحوه برگزاری مجامع به نحوی است که بخش پنجم قانون تجارت ملغی اعلام شده و مصوبات شورا در اجرای اصل 85 و 138 قانون اساسی برای تطبیق مصوبات با قانون به دفتر رئیس مجلس ارسال نشده قطعاً انتخابات پیش رو با تعطیلی قانون و تعلیق اصول قانون اساسی همراه خواهد بود و حق مردم را هم تأمین نخواهد کرد.
حیدری با اشاره به اینکه مسئولیت برگزاری مجامع الکترونیک با مدیران مستقر است اما این حق بدون منبع قانونی، از هیئت مدیره مستقر سلب شده است، افزود: طبق دستورالعمل، مجمع باید به شکل حضوری و الکترونیکی برگزار شود اما الان مجمع به صورت کاملا الکترونیکی انجام می شود.
سخنگوی کانون سرمایه گذاری استانی سهام عدالت تصریح کرد: هنوز بستر انتخابات و ایجاد شرایط رأی دادن برای 30 میلیون نفر سهامدار مهیا نشده و تنها راه هم تمکین دولت به جایگاه قانونی تعاونی سهام عدالت شهرستانی به میزان افرادی که دسترسی به فضای مجازی ندارند می باشند وگرنه انتخابات دچار بحران مشروعیت خواهدشد.
نظر شما