مؤمن همواره باید انصاف در برخورد با دوست و دشمن را رعایت کند

مدیر حوزه های علمیه خواهران با بیان این که به عنوان مؤمن همواره باید مراقب باشیم که رابطه ما رابطه ای کفرآمیز نشود و در رابطه ها جانب انصاف را رعایت کنیم، گفت: مؤمن همواره باید انصاف در برخورد با دوست و دشمن را رعایت کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «عبدالکریم بهجت پور» در ویژه برنامه شرح شمس که همزمان با ماه مبارک رمضان در نمازخانه مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار می شود، به تفسیر آیات چهارم تا ششم سوره فرقان پرداخت.

وی با اشاره به آیه چهارم سوره فرقان که خداوند می فرماید «و َقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا إِنْ هَذَا إِلَّا إِفْكٌ افْتَرَاهُ وَ أَعَانَهُ عَلَيْهِ قَوْمٌ آخَرُونَ فَقَدْ جَاءُوا ظُلْمًا و َزُورًا؛ و کافران گفتند: این [قرآن] چیزی نیست جز دروغی که [پیامبر] آن را از پیش خود ساخته و دیگران او را بر ساختن آن یاری داده اند، بی تردید [با این نسبت ناروا] مرتکب ستمی سنگین و دروغی بزرگ [و تهمتی زشت] شده اند.»، اظهار داشت: کفر یکی از مهم ترین چالش های پیش روی پیشرفت حقیقت و تنظیم روابط اجتماعی است.

مدیر حوزه های علمیه خواهران ادامه داد: در آیه چهارم سوره فرقان کافران به دلیل کفری که نسبت به پیامبر داشتند به ایشان افترا زدند که قرآن دروغی از جانب خود پیامبر است، که قرآن می فرماید کافران با این افترا، مرتکب ستمی سنگین و دروغی بزرگ [و تهمتی زشت] شده اند و کلمه ظلم و زور در قرآن کریم فقط در این آیه کنار هم آمده چون کفار با این دروغ مانع هدایت دیگران نیز می شدند.

وی خاطرنشان کرد: کفار مجدد ادامه دادند که این کتاب افسانه های مکتوب پیشینیان است که نوشتن [از روی] آنها را از [نویسندگان] درخواست کرده است و آن نوشته ها هر صبح و شام بر او خوانده می شود تا حفظ کند و بر ما بخواند و بگوید: این وحی آسمانی است! «و َقَالُوا أَسَاطِيرُ الْأَوَّلِينَ اكْتَتَبَهَا فَهِيَ تُمْلَى عَلَيْهِ بُكْرَةً وَأَصِيلًا».

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور گفت: کفار در آیه پنجم سوره فرقان هم به محتواى قرآن اشكال مى‌كردند كه نوآورى ندارد، بلكه افسانه‌هاى قديمى است، «أَساطِيرُ الْأَوَّلِينَ» و هم شخص پيامبر را زير سؤال مى‌بردند كه رونويسى كرده است، «اكْتَتَبَها» و هم يارانى خيالى براى پيامبر در نظر مى‌گرفتند، «تُمْلى‌ عَلَيْهِ».

وی اظهار داشت: خداوند در آیه ششم سوره فرقان پاسخ کفار را اینچنین می دهد «قُلْ أَنْزَلَهُ الَّذِي يَعْلَمُ السِّرَّ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ إِنَّهُ كانَ غَفُوراً رَحِيماً، بگو: (اين قرآن را) كسى فرستاد كه اسرار را در آسمان‌ها و زمين مى‌داند، قطعاً او آمرزنده و مهربان است».

مدیر حوزه های علمیه خواهران افزود: آیه ششم سوره فرقان دربردارنده این مطالب است که قرآن حاوى دستوراتى اسرارآميز است «أَنْزَلَهُ الَّذِي يَعْلَمُ السِّرَّ»، علم خداوند نسبت به حقايق پنهان و آشكار يكسان است «يَعْلَمُ السِّرَّ»، در آسمان‌ها اسرارى است كه دست بشر به آن نمى‌رسد «السِّرَّ فِي السَّماواتِ» و راه توبه حتّى براى كفّارى كه قرآن را افسانه و پيامبر را دروغ‌پرداز مى‌خوانند، باز است«إِنَّهُ كانَ غَفُوراً رَحِيماً».

وی در پایان با تأکید بر این که به عنوان مؤمن همواره باید مراقب باشیم که رابطه ما رابطه ای کفرآمیز نشود و در رابطه ها جانب انصاف را رعایت کنیم، گفت: این که در تربیت اسلامی بحث انصاف مطرح می شود برای همین است، یعنی انصاف را در برخورد با دوست و دشمن رعایت کنیم و افراد، احزاب، اشخاص و گروه ها را از روی غیظ داوری نکنیم.

کد خبر 1047936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha