به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ارتش ایران نماد میهن دوستی و اقتدار، ابلاغ مصوبه افزایش ضریب حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۰، تقوای سیاسی یک ضرورت در جامعه، جزئیات شهادت سردار حجازی از زبان سخنگوی سپاه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۳۰ فروردین است.
تلاش کنیم از صنعت هسته ای حداکثر بهره برداری صلح آمیز را داشته باشیم
ابراهیم عزیزی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به غنی سازی ۶۰ درصد توسط دانشمندان داخلی گفت: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران براساس مزیت ها عمل می کند یکی از مزیت های منحصر بفرد ایران اسلامی وجود دانشمندان توانمند ،معتقد و برخاسته از عمق عمیق انقلاب اسلامی و اعتقادات مردمی است.
وی همچنین با گرامیداشت یاد و نام شهدای ارتش از امیران تا درجه داران و سربازان غیوری که برای حفظ و حراست از وطن و آرمانهای نظام، جان خود را فدا کردند، گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران نماد میهن دوستی و اقتدار است.
او ادامه داد: اصل یکصد و چهل و سوم قانون اساسی، سه ماموریت اصلی برای ارتش قائل شده است که عبارتند از:
۱) پاسداری از استقلال
۲) پاسداری از تمامیت ارضی
۳) پاسداری از نظام جمهوری اسلامی.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان در ادامه افزود: ارتش و نیروهای مسلح به تعبیر رهبر معظم انقلاب، حصار امن برای ملت هستند البته آنها در شرائط صلح نیز به سازندگی کشور و مقابله با حوادث غیر مترقبه، کمک می کنند.
وی با بیان اینکه فداکاری، دانش، تجربه، نجابت و صلابت پنج خصیصه مهم ارتشیان دلاور است، گفت: توان نیروهای نظامی ایران از جمله قدرت دفاعی ارتش، برای بازدارندگی و تحکیم صلح و امنیت در منطقه است، در واقع دیپلماسی، مستظهر به قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح می باشد. نیروهای مسلح نیز برآمده از آحاد ملت هستند.
نجفی ادامه داد: ما با نظامی شدن منطقه خلیج فارس مخالفیم. سیاست راهبردی ایران تعامل و همکاری با همسایگان وفق اصول و مقررات حقوق بین المللی است.
وی تاکید کرد: امنیت منطقه، امنیت ایران است. ما با هرگونه مداخله بازیگران خارج از منطقه در منطقه مخالفیم و معتقدیم حضور نیروها و تجهیزات نظامی فرامنطقه ای در منطقه خلیج فارس، نه تنها کمکی به ثبات و امنیت در این منطقه نمی کند بلکه خود عامل نا امنی و بی ثباتی و اختلاف است.
ابلاغ مصوبه افزایش ضریب حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۰
هیات وزیران در جلسه مورخ ۲۵ فروردین ۱۴۰۰، با افزایش ضریب حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و قضات، شاغلین مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت از جمله کارمندان وزارت اطلاعات و شاغلین پستهای سیاسی وزارت امور خارجه، به میزان ۲۵ درصد موافقت کرد.
همچنین براساس مصوبه هیات وزیران، افزایش حقوق کارکنان مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی و شرکتهای دولتی دارای مقررات خاص از جمله شرکتها و دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان انرژی اتمی ایران، سازمان های موضوع ماده (۵) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۰ ، به میزان ۲۵ درصد تعیین شد.
حداقل حقوق و فوق العادههای مستمر شاغلین موضوع ماده (۷۶) قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارمندان دستگاه های اجرایی مشمول این قانون و سایر مشمولین ماده مذکور (به استثنای مشمولین قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت) و حداقل حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوقهای وابسته به دستگاه های اجرایی در سال ۱۴۰۰ به میزان ۲۲ میلیون و ۴۶۸ هزار ریال و حداقل حقوق کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۲ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۹۰۰ ریال تعیین شد.
تقوای سیاسی یک ضرورت در جامعه است/ به افراد به خاطر رقابت های سیاسی انگ نزنیم
ماه مبارک رمضان فرصت معنوی بی نظیر را در جوامع اسلامی جهت اصلاح امور در تمامی شئونات ایجاد می کند. فرصت معنوی این ماه و ظرفیتی که در اختیار جامعه اسلامی قرار می دهد، کمتر در ابعاد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است؛ این در حالی است که جامعه مسلمین می توانند با استفاده از این ظرفیت در راستای اصلاح امور خود در تمامی ابعاد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بهره گیرند. امسال سال انتخابات است و قطعا کشمکش های سیاسی در کشور باعث ایجاد بگومگوها و بی اخلاقی هایی خواهد شد. اینکه تا چه اندازه بتوانیم از فرصت معنوی این ماه در راستای ایجاد وحدت و همگرایی در جامعه جهت جلوگیری از بگومگوهای سیاسی استفاده کنیم موضوع گفت و گویی است که با لطف الله سیاهکلی، نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن داشته ایم که در ذیل آمده است.
تا چه اندازه باید از فرصت معنوی ماه مبارک رمضان برای تبیین اخلاق سیاسی در جامعه استفاده کرد؟
ماه مبارک رمضان ماه خودسازی تذهیب نفس و توجه به مسایل معنوی، توجه به معیشت همنوع و وضعیت اجتماعی و اقتصادی آنها است. ماهی است که هم توجه به امور معنوی و هم دنیوی در آن اهمیت دارد. در امور معنوی با توجه به شرایطی که برای انسان پیش می آید و روزه می گیرد و چشم و زبان خودش را نسبت به خیلی از مباحث می بندد، گرسنگی و تشنگی را تاب می آورد، این مسئله را نیز برای وی یادآوری می کند که ممکن است دیگرانی باشند که نیازمند غذا هستند؛ بنابراین این ماه هم دو بعد مادی و معنوی را با خود دارد. از بعد سوم این ماه ماهی است که متمرکز بر تقوا است. ما در حوزه سیاسی به تقوا نیاز داریم، تقوای سیاسی یک ضرورت در جامعه امروز ماست. اینکه ما به آدم ها انگ نزنیم از آنها سوء استفاده نکنیم آنها را به خاطر ر قابت های سیاسی و جناحی علیرغم اینکه موضوعی حق شان است از میدان به در نکنیم. اگر فردی تخلف یا مشکلی دارد، داستان دیگری است و الکی او را رد صلاحیت نکنیم. تقوا و انفاق داشته باشیم. رعایت این مسایل موجب می شود در جامعه فضای مثتبی ایجاد شود و اعتماد عمومی نیز بالا برود و در پی آن مشارکت مردم در انتخابات نیز افزایش یابد. داشتن تقوای سیاسی امروز از واجبات جامعه است که باید همگان به آن توجه کنند و اهتمام بورزند.
جلسات کمیسیونهای تخصصی مجلس تا اطلاع ثانوی لغو شد
محمد حسین فرهنگی در تشریح نشست هیات رئیسه مجلس گفت: با توجه به سرعت شیوع کرونا، مقرر شد فعلا کمیسیون ها، کمیته های مجلس و دیدارهای نمایندگان تعطیل و جلسات صحن علنی مجلس محدود شود.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس ادامه داد: در خصوص قانون انتخایات ریاست جمهوری نیز مقرر شد توسط کمیسیون امور داخلی و شوراها آخرین اصلاحات انجام شود و در صورت عدم حل مشکل، اصرار به مجلس پیشنهاد شود تا در صورت تصویب، مجمع خود تصمیم گیری درباره سامان یافتن یا هرج و مرج در ثبت نام های انتخابات ریاست جمهوری را بر عهده بگیرد.
فرهنگی افزود: ضمنا هیات رئیسه مجلس مداخله مجمع در فرآیند تصمیم گیری بین مجلس و شورای نگهبان را نمی پذیرد و مقرر شد موضوع از طرق مقتضی پیگیری شود.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت: در قانون اساسی پیش بینی شده است اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان به مجمع ارجاع شود اما مرجع رسیدگی به اختلاف بین مجلس و مجمع مشخص نیست.
عارضه شیمیایی دلیل شهادت سردار حجازی بود
سردار رمضان شریف سخنگوی سپاه صبح دوشنبه در برنامهای تلویزیونی به بیان توضیحاتی درباره علت به شهادت رسیدن سردار محمد حسین حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: سردار حجازی جانباز شیمیایی دوران دفاع بود و سالها از این عارضه رنج میبرد و در مقاطعی هم به همین دلیل به بیمارستان مراجعه میکرد. سردار حجازی به دلیل حضور مداوم در جبهه مقاومت و اقدامات متعددی که در سازماندهی جبهه مقاومت انجام داد، زحمات طاقت فرسایی کشید و ایشان چند ماه قبل نیز به بیماری کرونا مبتلا شد که بهبود یافتند.
سخنگوی سپاه با اشاره به برگزاری جلسه کمیسیون پزشکی جهت تعیین علت فوت سردار حجازی در بیمارستان بقیه الله تهران اظهار کرد: در جلسه کمیسیونی که دیشب در بیمارستان بقیه الله برگزار شد عوارض شیمیایی عمدهترین دلیل پیوستن ایشان به یاران شهیدش اعلام شد. این کمیسیون به اعتبار جانباز شیمیایی بودن سردار حجازی و محرز بودن تاثیرات جانبازی در به شهادت رسیدن، ایشان را رسماً به عنوان شهید معرفی کردند. گردش کار مربوطه برای ارتقای درجه ایشان در دست پیگیری است.
وی با اشاره به جایگاه شهید حجازی در جبهه مقاومت تاکید کرد: شهید حجاری در ۸ سال آخر عمر مبارکشان بواسطه حضور در جبهه مقاومت برای صهیونیستها چهرهای نام آشنا تر بودند و سالها بود که صهیونیستها به دنبال ترور ایشان بودند؛ از دیشب که خبر به شهادت رسیدن ایشان منتشر شد،این موضوع از رویکرد رسانههای آنها کاملا مشخص است.
نظر شما