به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز پنجشنبه ۲۶ فروردین شبستان به شرح زیر است:
سکه و طلا ارزان شد/ حباب سکه به ۳۷۰ هزار تومان رسید
نوسانات قیمت طلا به عنوان فلزی که هم جنبه مصرفی و هم سرمایه گذاری دارد تاثیر فراوانی در بازارهای موازی با خود ایجاد می کند و از انتهای سال گذشته تاکنون شاهد روند متعادل قیمتی این فلز قیمتی بودیم به طوری که در هفته جاری بر اساس قیمت های موجود در بازار شاهد روند کاهشی در آن بوده ایم.
بر این اساس (شنبه ۲۱ فروردین) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۵۱ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای ۱۷۴۳ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۴۰۱ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۳۹۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۵۶۲ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان بود.
در ادامه (یکشنبه ۲۲ فروردین) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۳۵ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۷۴۳ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۳۸۰ هزار تومان بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۲۹۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۴۵۸ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۷۵ هزار تومان، سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.
این در حالی است که (دوشنبه ۲۳ فروردین) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۳۲ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۷۴۳ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۳۷۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۱۹۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۴۱۶ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان بود و بر اساس ارقام قیمتی اعلام شده طی این سه روز شاهد کاهش 19 هزار تومانی در قیمت هر گرم طلای 18 عیار بودیم.
بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات سالهای ۱۴۰۰-۱۳۹۷ تصویب شد
با تشکیل جلسه کمیته ماده( ۲) چهاردهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در تاریخ ۲۱ فروردین ماه سال جاری در بانک مرکزی، بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات سالهای ۱۴۰۰-۱۳۹۷ به تصویب رسید که مهمترین رئوس آن به شرح زیر است:
الف) ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال ۱۳۹۷:
۱- صادرکنندگانی که نسبت به فروش ریالی کالاهای صادراتی در بازه زمانی ۱۳۹۷.۰۱.۲۲ لغایت ۱۳۹۷.۰۵.۱۶ به عراق و افغانستان اقدام کرده و در موعد مقرر نسبت به ثبت اطلاعات فروش ریالی خود در سامانه جامع تجارت اقدام نکردهاند، حداکثر تا ۱۴۰۰.۰۱.۳۱ فرصت دارند تا با ثبت اطلاعات فروش ریالی خود در سامانه جامع تجارت، نسبت به رفع تعهدات ارزی مربوطه اقدام کنند.
تبصره: صادرکنندگانی که نسبت به فروش ریالی کالاهای صادراتی خود به سایر کشورها در بازه زمانی فوق اقدام کرده اند، پس از ارائه مستندات به دبیرخانه کمیته اقدام ارزی، در صورت تایید و تعیین مهلت توسط کمیته اقدام ارزی، نسبت به ثبت اطلاعات فروش ریالی خود در سامانه جامع تجارت اقدام و تعهدات ارزی این گروه از صادرکنندگان رفع خواهد شد.
۲- در صورت احراز وجود ارز حاصل از صادرات کالا، صادرکنندگان دارای پروانه صادراتی سال ۱۳۹۷ امکان رفع تعهد ارزی مربوطه با رعایت شروط تعیین شده و تایید کمیته اقدام ارزی را به شکل فروش حواله ارزی در سامانه نیما، واردات در مقابل صادرات خود و شرکتهای هم گروه، بازپرداخت بدهیهای ارزی و فروش ارز در سامانه سنا به شرط ارائه اظهارنامه ورود ارز خواهند داشت. برای این امر ارائه درخواست مکتوب صادرکننده همراه با مستندات مربوطه حداکثر تا ۱۴۰۰.۰۴.۳۱ به کمیته اقدام ارزی مستقر در سازمان توسعه تجارت ضروریست، متعاقبا با تایید کمیته، امکان رفع تعهد با رعایت شروط تعیین شده فراهم خواهد شد.
حرکت در مسیر رونق تولید با پرداخت تسهیلات ۱۶۷ هزار میلیارد ریالی
در سال های اخیر رشد اقتصادی و شرایط مربوط به افزایش و رونق تولید داخلی از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید بیشتر قرار گرفته است به طوری که ایشان به صورت پیاپی و در راستای تاکیدات بیشتر در این زمینه اسامی سال ها را با عناوینی مرتبط با این موضوع نامگذاری کرده اند. رهبر معظم انقلاب از سال 1388 دنباله دار عنوان اقتصادی برای هر سال انتخاب کرده اند و در تمام دهه 90 عناوین انتخاب شده وجه اقتصادی داشته است به بیان دیگر تمام عناوین اقتصادی بودند یا اقتصاد بخشی از شعار محوری سال بود.
بنابراین گزارش، ایشان سال 97 را با عنوان سال «حمایت از کالای ایرانی»، سال 98 را با عنوان «رونق تولید»، سال 99 را با عنوان «جهش تولید» نامگذاری کرده اند. نامگذاری سال ها در دهه 90 نشان می دهد در طول این دهه رهبری به طور مشخص سه بار بر واژه تولید تاکید کرده اند پیش از این در سال های 99 و 98 نیز در عنوان سال از کلمه تولید استفاده شده است البته سال 1397 نیز که عنوان حمایت از کالای ایرانی نام داشت در بطن خود حمایت از تولید را به همراه داشت.
رهبر معظم انقلاب سال 1400 را با عنوان «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نامگذاری کرده اند که همگی این نامگذاری ها نشان دهنده تاکیدات ایشان به توجه بیشتر در حوزه اقتصادی و انجام مقدمات لازم و تهیه زیرساخت ها برای رشد تولید داخلی و به دنبال آن رشد اقتصادی دارد و به دنبال این تاکیدات شاهد این بودیم بخش های مختلف به ویژه نهادها و دستگاه های مرتبط با بخش اقتصادی برنامه ریزی های گسترده ای را انجام داده اند از جمله ایین بخش ها بخش بانکی کشور است.
این گزارش می افزاید: بخش بانکی کشور می تواند با ارائه تسهیلات منناسب با سود کم یا با دوره پرداخت طولانی مقدمات لازم برای رونق بخش های مختلف اقتصادی و بنگاه های تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ و همچنین شرایط تکمیل طرح های نیمه تمام را فراهم کند و بر این اساس هم طی سال های مختلف دهه 90 با وجود همه مشکلاتی که تحریم ها بر سر راه اقتصاد کشور وارد کرد سیستم بانکی توانست با ارائه تسهیلات مناسب کمک قابل توجهی به بنگاه های تولیدی کشور داشته باشد بر همین اساس و بنا بر آمار ارائه شده از سوی معاونت طرح و برنامه وزارت صمت حدود ۱۶۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی سال 99 برای تامین مالی بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط و طرحهای نیمه تمام پرداخت شده است.
بنابراین گزارش، این میزان تسهیلات به ۵ هزار و ۴۴ بنگاه و طرح پرداخت شده که در حوزه طرحهای نیمه تمام به طرحهای با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در راستای اقتصاد مقاومتی و در قالب طرح رونق تولید پرداخت شده است
تنظیم بازار رمضان نیازمند تدبیر بیشتر
با فرارسیدن ماه مبارک رمضان همه بخش ها و نهادها خود را برای ورود به ماه میهمانی خدا آماده می کنند و مقدمات گذراندن 30 روز همراه با طاعت و تسهیل شرایط برای روزه داری را فراهم می کنند در این میان یکی از بخش های مهم جدا از تامین فضای مناسب معنوی، تامین و توزیع مناسب کالاهای اساسی و مصرفی مردم است چرا که به مقتضات این ماه میزان خریدهای مردم نیز افزایش پیدا می کند از این رو بخش های مختلف دولتی و نهادهای اقتصادی مرتبط با تامین کالاهای ضروری مردم برنامه ریزی هایی را در دستور کار خود قرار می دهند.
بنابراین گزارش، برای تامین مایحتاج مورد نیاز مردم در ماه مبارک امسال نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است که در همین راستا اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور فروردین ماه در یکصد و سی و دومین جلسه کارگروه تنظیم بازار و تامین کالاهای اساسی ماه مبارک رمضان با تاکید بر اهمیت تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان، گفت: باید همه دستگاههای دولتی و نظارتی و نیز تولید کنندگان تلاش کنند تا کمبودی در زمینه تامین کالاهای اساسی در کشور بوجود نیاید.
معاون اول رئیس جمهوری تامین کالاهای اساسی نظیر شکر، روغن، خرما، مرغ و تخم مرغ، برنج و گوشت قرمز را از اولویتهای اصلی دستگاههای دولتی و تولید کنندگان کشور عنوان کرد و گفت: در ماه مبارک رمضان باید اقلام مورد نیاز سفره افطار مردم به وفور و با قیمت مناسب در اختیارشان قرار بگیرد.
جهانگیری با اشاره به افزایش تقاضا به برخی کالاها در ماه رمضان گفت: گزارشهای اعلام شده از سوی دستگاهها نشان میدهد که به میزان لازم کالاهای مرتبط، تولید و ذخیرهسازی شده است و براساس پیش بینیها مشکل خاصی بوجود نخواهد آمد.
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر ضرورت رصد روزانه بازارها، خواستار دخالت لازم ستاد تنظیم بازار برای جلوگیری از افزایش قیمت شد و گفت: همه دستگاهها به ویژه دستگاههای نظارتی و تعزیرات و سازمان حمایت از مصرف کنندگان باید با حضورشان در صحنه به مردم اطمینان بخشی کنند.
بنابراین گزارش، در این جلسه همچنین موضوعات مربوط به تامین و توزیع گوشت مرغ بر اساس مصوبات و تصمیمات قرارگاه تخصصی ساماندهی مرغ مطرح و بر حمایت ستاد تنظیم بازار از مصوبات قرارگاه، گزارشهایی درباره میزان و چگونگی توزیع گوشت مرغ در سطح استان تهران و نیز سایر استانها ارائه شد.
شاتل موبایل مودم ۴.۵G عرضه کرد
شاتل موبایل هم زمان با شروع ماه رمضان جشنواره ای ترتیب داده است که در آن مودم رومیزی زایکسل مدل ۴۵۰۶ که پیش از این نیز به همراه سیمکارت هوشمند شاتل موبایل و ۲ گیگابایت اینترنت هدیه عرضه می شد، حالا و پس از مدتها توقف عرضه، در رمضان ۱۴۰۰ مجددا و این بار با ۵۲ گیگابایت اینترنت هدیه در دسترس مستقیم متقاضیان قرار می گیرد.
مودم رومیزی Zyxel مدل 4506 که یکی از پیشرفته ترین مودم های 4.5G موجود در بازار است، از چیپست HiSilicon LTE Cat6 بهره میبرد که امکان استفاده از خدمات اینترنت پرسرعت مبتنی بر نسل 4.5 را برای کاربر ممکن میکند. این مودم از وای فای دو کانال ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی پشتیبانی میکند و قابلیت پشتیبانی از اتصال بیسیم تا ۳۲ نفر به صورت هم زمان از طریق وای فای را دارد.
استفاده از مودم 4.5G زایکسل به همراه سیمکارت هوشمند شاتل موبایل به کاربر این امکان را میدهد که همیشه به اینترنت پرسرعت و باکیفیت دسترسی داشته باشد.
شاتل موبایل اپراتور نسل جدید تلفن همراه با پوشش 3G و 4G در سراسر کشور است که برای نخستین بار، از فناوری «سیم کارت هوشمند» استفاده کرده است. با استفاده از این فناوری، سیم کارت هوشمند شاتل موبایل با تحلیل آنتن های موجود در محدوده حضور مشترک، به طور خودکار، بهترین آنتن و پوشش شبکه را برای وی انتخاب می کند.
نظر شما