«سید محمد رضا فاضل هاشمی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد از وجود بیش از ۱۵۰ نسخۀ خطی و چپسنگی از آثار این شاعر پرآوازۀ اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم در این مرکز خبر داد و گفت:«الهینامه» یکی از قدیمیترین نسخ به خط کتابتی نستعلیق ۱۳ سطری است که به همراه «اسرارنامه»، «بلبلنامه»، «وصلتنامه»، «روشنایینامه» و «فتوتنامه» در یک مجموعه قرار دارد، به سال ۸۴۵ قمری کتابت شده است.
مسئول امور ارزشیابی نسخ خطی سازمان کتابخانههای آستان قدس به نسخهای خطی از «کلیات عطار»، وقفی میرزا رضا خان نائینی در سال ۱۳۱۱ شمسی اشاره کرد و گفت: این نسخه در سال ۸۹۷ هجری در مهرآباد نیشابور به خط نستعلیق و به دست علیبن حیدر قاسمی کتابت شده است و با شمارۀ ثبت ۴۶۸۳ در مرکز نسخ خطی آستان قدس نگهداری میشود.
وی افزود: «تذکرهالاولیاء» به کتابت قرن ۱۰ قمری، دارای جلد تیماج زرکوب و دارای ترنج و سرترنج دیگر اثر نفیس عطار نیشابوری در این مرکز است. فاضل هاشمی همچنین از «اسرارنامه» نامه یاد کرد و گفت: این اثر که همراه با پنج مثنوی دیگر شامل «مصیبتنامه»، «اشترنامه»، «خسرونامه»، «الهینامه» و «منطقالطیر»، به خط کتابتی نستعلیق ۱۹ سطری، در سال ۱۰۰۵ قمری در لاهور توسط «محمدسعید تربتی» در یک مجموعه کتابت شده، یکی از نسخههای نفیس این گنجینه است.
فاضل هاشمی ادامه داد: از دیگر آثار پرآوازۀ عطار نیشابوری «منطقالطیر» است که نسخۀ آستان قدس، دارای حاشیه و به خط نستعلیق ۱۲ سطری، در قرن ۱۳ هجری کتابت شده است. 🔸فاضل هاشمی به نسخۀ نفیسی از «ولدنامه» اشاره کرد و گفت: این تألیف عطار را گاه «پسرنامه»، «پندنامه» یا «نصیحتنامه» میخوانند که نسخۀ آستان قدس به خط «شکرالله لاجوردی» در سال ۱۲۷۱ قمری کتابت شده و دارای سرلوح مذهّب و مرصّع است.
مسئول امور ارزشیابی نسخ خطی سازمان کتابخانههای آستان قدس یادآور شد: نسخههای ارزشمندی از آثار این عارف و شعر بلندآوازۀ ایرانی به نظم و نثر، شامل دیوان اشعار، منطقالطیر، تذکرهالاولیاء، الهینامه، بلبلنامه، اسرارنامه، خسرونامه، مختارنامه، بیسرنامه، هیلاجنامه، جوهرالذات، مصیبتنامه، پندنامه، اشترنامه، فتوتنامه و ولدنامه یا پسرنامه، در کتابخانۀ آستان قدس موجود است.
نظر شما