فرهنگ و هنر خراسان شمالی به بهره مندی از ظرفیت موسیقی مقامی نیاز دارد

نمایندگان مردم خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از برگزاری دومین جشنواره موسیقی مقامی این استان تأکید کردند؛ رشد فرهنگ و هنر خراسان شمالی به بهره مندی از ظرفیت هنر موسیقی مقامی نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، موسی الرضا ثروتی، نماینده مردم بجنورد، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی گفت: موسیقی نوایی است که با مردم در خصوص دردها، رنج ها و محرومیت ها هم نوایی می کند و جزء آرمان های یک ملت محسوب می شود.


وی افزود: انسان ها همواره با موسیقی عجین بودند و باید موسیقی های اصیل را شناسایی و آن را توسعه دهیم.


ثروتی برگزاری جشنواره موسیقی را یک حرکت و گام مثبت در توسعه این هنر دانست و افزود: موسیقی مقامی، موسیقی محتوایی و معنا گراست و باید بیش از این به آن توجه کرد.


عضو کمیسیون بودجه مجلس شوراسی اسلامی  با تأکید بر حمایت از عرصه موسیقی مقامی و هنرمندان آن، اختصاص بودجه ویژه به رشد این هنر را ضروری دانست و اظهار دشت: لازم است با برنامه ریزی درست در ابعاد مختلف و با توزیع عادلانه بودجه این عرصه که همواره دراختیار دولت و دستگاه های فرهنگی است، همه ابعاد فرهنگ به ویژه موسیقی مورد توجه قرار بگیرد.


ثروتی خاطر نشان کرد: اگر دستگاه های فرهنگی سهم استان ها را به طور مناسب و عادلانه توزیع کنند می توان از این بودجه برای توسعه موسیقی اصیل در منطقه و حمایت از هنرمندان گام برداشت.
 

وی در این راستا متعهد شد: تلاش خواهیم کرد تا بودجه ای به منظور پاسخگویی به نیازهای فرهنگی استان به ویژه در حوزه موسیقی مقامی و در زمینه ایجاد پژوهشکده موسیقی وسالن های ویژه موسیقی اختصاص یابد.

 

*محمدرضا حسین نژاد، نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز در این گفتگو با بیان اینکه برای رشد و شکوفایی فکر انسان ها و هدایت آنها به سمت کمال راه های مختلفی وجود دارد، اظها رداشت: برای طی کردن این مسیر به ابزار مختلفی نیاز داریم که موسیقی از ابزار های موثر در هدایت بشر و تنویر افکار عمومی است.


وی افزود: نمی توان از یک بعد انسان را به سمت کمال هدایت کرد و نیاز است از همه ابعاد برای دستیابی به این مهم استفاده کرد که موسیقی از ابزارهای مهم در هدایت انسان هاست و نیازمند توجه جدی است.


وی استفاده ازاین ظرفیت در محافل بزرگتر، راهکاری اساسی برای توجه به این مقوله دانست و عنوان کرد: برگزاری جشنواره بستر مناسبی است تا مردم از این ابزار مهم برای تکامل روح بهره مند شوند و نسبت به تعالی خود گام بردارند.


حسین نژاد، با بیان اینکه نمی توان به مباحث فرهنگی در مجلس به شکل ریز پرداخت و ردیف خاصی برای بودجه جشنواره ها وجود ندارد، گفت: در ریز برنامه های دستگاه های فرهنگی مربوطه باید دقت لازم و کافی شود تا ارقام ریالی به گونه ای باشد که تا این نیاز اجتماعی را پوشش دهد .


وی با اشاره به این که این هنر یک نیاز و ضرورت اجتماعی است ادامه داد: دستگاه های فرهنگی باید پرداختن به این مقوله را به تناسب فعالیت خود مورد توجه قرار دهند.


وی تاکید کرد: هر یک از مباحث فرهنگی باید در جایگاه خود مورد توجه قرار بگیرد تا بتوانیم جامعه ای چند بعدی داشته باشیم .

 

وی خاطر نشان کرد: موسیقی باید مورد توجه قرار بگیرد تا از مظلومیت خارج و به نقطه تعادل برسد که ما نیز از این مقوله حمایت لازم را انجام می دهیم.


* مهدی شهریاری، دیگر نماینده مردم بجنورد، مانه وسملقان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره موسیقی مقامی در خراسان شمالی گفت: با برگزاری جشنواره موسیقی انقلابی حوزه موسیقی شکل گرفته است و این نوید بخش روزهای خوبی در این عرصه خواهد بود.


وی با اشاره به اینکه موسیقی مقامی استان بیانگر فرهنگ اقوام مختلف خراسان شمالی است که پیام های زیادی را در صورت ظهور و بروز برای عرصه دارد اذعان داشت: در سال های گذشته توجه چندانی به این مقوله می شد و این اتفاق نشان دهنده حرکتی روبه رشد در این عرصه است.


عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی  ادامه داد: بی توجهی به این هنر اصیل و معنوی زمینه را برای موسیقی غربی فراهم و لطمات زیادی را به فرهنگ و هنر کشور وارد کرد.


شهریاری  افزود: برگزاری این رویداد فرهنگی به منظور ترویج و توسعه این هنر اصیل و معناگرا را به فال نیک می گیریم.


وی اظهار داشت: مسئولان فرهنگی استان علاوه بر تداوم برگزاری جشنواره هایی ازاین دست به نیاز هنرمندان مبنی بر اجرای کنسرت موسیقی مقامی به عنوان حرکتی نو برای مقابله با موسیقی غرب پاسخ مثبت دهند تا شاهد رشد و تعالی بیشتر این هنر باشیم.


شهریاری این اتفاق و گسترده شدن فضا برای فعالیت های هنری در زمینه موسیقی را در رشد د ایجاد جریان سازنده دراین عرصه هنرمندان موثر دانست و گفت: از آنجایی که این هنر موسیقی مقامی درراستای تعالی ارزش های دینی حرکت می کند مسئولان می توانند با جهت دهی درست به این هنر به حفظ آن کمک کنند.


وی موسیقی را نوعی ابزار فرهنگی مناسب برای رسیدن به اهداف متعالی خواند و تصریح کرد: با توجه به ثبت جهانی بخشی از موسیقی مقامی ایجاد پژوهشکده موسیقی را از طریق وزارتخانه های مربوطه پیگیری خواهیم کرد.


وی خاطرنشان کرد: پیگیری برای اخذ اعتبارات لازم برای حوزه فرهنگ و هنر از جمله مواردی است که دردستورکار داریم.

 

*دکتر هادی قوامی، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی گفت: مزیت خراسان شمالی در عرصه فرهنگی و هنری، هنر موسیقی مقامی است، که باید مورد توجه جدی قراربگیرد.


وی افزود: توجه به هرمقوله ای به ویژه موسیقی، اگر درست و به جا انجام گیرد باعث رویش یک سری ارزش های نهفته در هنر موسیقی مقامی خواهد شد.


وی در ادامه مطلب فوق اضافه کرد: توجه نکردن درست به این هنر سبب می شود تا موسیقی های دیگر روی آن اثربگذارد و اصالت آن را تحت تاثیر قرار می گیرد.


وی با بیان اینکه نوع آهنگ ها و سازهایی که در این نوع موسیقی به کاربرده می شود، هر کدام پیام های معنوی را دردل خود دارد، اظهار داشت: توجه به این مقوله شکوفایی و تجلی استعدادهای نهفته درموسیقی قومیت های مختلف خراسان شمالی، کمال انسانی را موجب می شود.


وی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره ها زمینه را برای آشنایی نسل جوان با هنر موسیقی مقامی آشنا و از نفوذ و رواج موسیقی غربی جلوگیری می کند، بیان داشت: با این اتفاق، موسیقی غربی جای خود را به ارزش های نهفته در این موسیقی می دهد.


وی ایجاد هنرستان های موسیقی و تربیت نیرو در زمینه موسیقی مقامی را در حفظ، نگهداری و انتقال این گنجینه ارزشمند موثر دانست و اظهار داشت: توجه به این مقوله سبب می شود تا در جشنواره های بزرگ تر، حضوری گسترده داشته باشیم.


قوامی اضافه کرد: با توجه به ثبت جهانی بخشی از موسیقی مقامی استان به عنوان میراث معنوی در یونسکو ایجاد پژوهشکده موسیقی ضرورتی انکار ناپذیر است که باید مورد توجه مسئولان و متولیان امر قرار بگیرد.


وی حمایت از تشکل های خصوصی، برگزاری جشنواره های منطقه ای و بین المللی با حضور کشورهای همسایه را در رشد وشناسایی بیشتر و بهتر این هنر موثر دانست.
 

وی با بیان اینکه هنرهای دیگر با موسیقی معنا پیدا می کند و شکوفا می شوند، اظهار داشت: شاعران برجسته ای همچون شیخ آذری را داریم که اشعارش در کشورهای همچون تاجیکستان خوانده می شود و باید با استفاده از ظرفیت هنر موسیقی به ترویج دیگر هنر ها و نشر فرهنگ استان پرداخت.

 

یادآوری می شود، دومین جشنواره موسیقی مقامی خراسان شمالی 19 و 20 بهمن جاری در تالار گلشن شهرستان بجنورد به اجرا در می آید.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 104515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha