به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین «محمدباقر علوی تهرانی» به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان طی سخنانی در فضای مجازی گفت: ماه مبارک رمضان از ۳ ویژگی وجوب روزه، نزول قرآن و شب قدر برخوردار است.
وی با استناد فرمایشی از رسول خدا (ص)، عنوان کرد: رمضان ماهی است که در آن به میهمانی خدا دعوت شدهاید.
استاد حوزه علمیه با طرح این سوال که چه کسانی مهمان خدا هستند، اظهار کرد: پیامبر اسلام میفرمایند روز قیامت در محشر صدا میزنند مهمانان خدا کجا هستند؛ روزهدارها را میآورند. بر مرکبهایی از جنس نور سوار میکنند و بر سر آنها تاج بزرگی و کرامت میگذارند، و به طرف بهشت میبرند.
حجتالاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه هرکس به عمد روزه نگیرد هرچند ماه رمضان را درک کند، به طور قطع مهمان خدا نیست، عنوان کرد: اما کسانیکه نمیتوانند روزه بگیرند، به فضل خدا امیدوار باشند که از برکات ماه رمضان بهره ببرند. البته برکت، مغفرت و رحمت ماه رمضان برای همه است اما مهمانی برای همه نیست این مهمانی برای روزه داران است.
وی با استناد به روایت دیگری از امام باقر (ع)، ابراز کرد: حضرت فرمودند هر کس به ماه رمضان وارد شود، و روز را به روزه و شب را به شب زنده داری بگذراند و از حرام الهی اجتناب کرده باشد بدون حساب و کتاب وارد بهشت میشود.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: حضرت امیرمومنان امام علی(ع) روز اول ماه رمضان در خطبهای فرمودند ای روزهدار! در کار خود اندیشه کن، تو در این ماه مهمان پروردگارت هستی بنابراین اندیشه کن که شب و روزت را در این ماه چگونه میگذرانی؛ و چگونه مراقب هستی که تمام اعضاء و جوارحت دچار نافرمانی خدا نشود، دقت کن که روز غافل و شب خواب نباشی و ماه بگذرد و بار گناه همچنان بر دوش داشته باشی و زمان دادن اجر روزهداران تو از زیانکاران باشی، و زمانی که قرار است از کرامت مولایشان برخوردار باشند تو محروم باشی، و در آن هنگام که روزهداران همنشین خدا هستند تو رانده شده باشی.
حجتالاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه روزهای میتواند ما را همنشین با خدا کند که در آن مراقبه باشد، گفت: پیامبر (ص) فرمودند پایینترین و آسانترین چیزی که خداوند بر روزهداران واجب کرد، ترک خوردن و آشامیدن است.
وی افزود: مهمان خدا در ماه رمضان باید دو نوع مراقبت داشته باشد؛ یک مراقبت قبل از ماه رمضان، یک مراقبت هم در ماه رمضان، به ما دستور دادهاند، از ماه شعبان مراقبت ماه رمضان را آغاز کنید؛ سه روز آخر ماه شعبان را باید روزه گرفت.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: امام صادق (ع) میفرمایند: اگر کسی سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و آن را به ماه رمضان وصل کند خداوند ثواب دو ماه روزه پی در پی برای او مینویسد، اگر کسی توان دارد که نصف یا تمام ماه شعبان را روزه بگیرد این مراقبت ماه رمضان است.
حجتالاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه انسان باید قبل از ماه رمضان، تمرین کند که روزی حلال کسب کند، ابراز کرد: رسول گرامی اسلام (ص) فرمودند روزی حلال بخورید تا روزه شما یک روزه تمام و کمال باشد، همچنین میفرمایند عبادت همراه با خوردن مال حرام مثل ساختن خانهای بر روی آب یا شنهای روان است.
وی خاطرنشان کرد: در روایت دیگری پیامبر اسلام(ص) فرمودهاند روز قیامت عدهای را میآورند که پرونده حسنات آنها معادل کوههاست که تمام آن حسنات یک مرتبه نابود میشود، بعد دستور میدهند اینها را در آتش جهنم بیندازید. آنها کسانی هستند که نماز میخواندند، روزه میگرفتند، شب زندهداری میکردند، اما در مواجهه با حرام از آن اجتناب نمیکردند.
نظر شما