علی کاظمی، مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی به خبرنگار شبستان در بجنورد با بیان اینکه با برگزاری این جشنواره شاهد تحرک و پویایی در موسیقی به عنوان یکی از شاکله های اصلی فرهنگ و هنر استان هستیم، گفت: برگزاری جشنواره ها یکی از راه های اساسی و مهم در اشاعه و حفظ هنر موسیقی است.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره علاوه بر تحرک و پویایی درهنرمندان، عرصه را برای حضور هنرمندان و ارایه آثارشان فراهم می کند، افزود: معرفی و برجستگی بیشترهنر موسیقی در بین آحاد جامعه و نیز موسیقی دانان بزرگ کشور از طریق برپایی جشنواره و انعکاس برنامه های آن نیز میسر خواهد شد.
وی ثبت و ضبط آهنگ ها و موسیقی های اصیل و دسته بندی آنها را از دیگر دستاوردهای برگزاری جشنواره موسیقی به منظور بهره برداری درست از این میراث معنوی نام برد و اظهارامیدواری کرد: از طریق این رویدادها ی فرهنگی و هنری بتوانیم موسیقی اصیل و مبتنی بر ارزش های اسلامی را حفظ و به نسل های آینده انتقال دهیم.
وی به هجمه های فرهنگی با ترویج موسیقی غربی در سال های اخیر اشاره و بیان داشت: ازطریق زمینه سازی برای رشد موسیقی مقامی می توان سپر محکمی را درمقابل موسیقی های غربی و لگام گسیخته برای آیندگان ایجاد کرد.
کاظمی با اشاره به قرار گرفتن بخشی از موسیقی مقامی در فهرست آثار ملی و ثبت جهانی این هنر به عنوان میراث معنوی، گفت: تلاش می کنیم از طریق همکاری با پژوهشکده سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور مطالعات علمی و پژوهش هایی پیرامون ردیف های موسیقی استان انجام دهیم.
وی با اعتقاد به اینکه اگر به سمت پژوهش های میدانی در رابطه با ردیف های موسیقی مقامی و پرده های آن نرویم، موسیقی دچار آسیب می شود، ظهارداشت: این پژوهش ها در سال آینده به اتمام می رسد.
وی در رابطه با راه اندازی موزه موسیقی در استان بیان کرد: از آن جایی که تحقیق پژوهش های انجام گرفته دراین رابطه هنوز کامل نشده است، نمی توان نسبت به ایجاد موزه ویژه موسیقی اقدام کرد و فعلا دردستورکار نداریم.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی افزود: البته در بخشی از موزه مردم شناسی عمارت مفخم ادوات موسیقی به منظور آشنایی بیشتر مردم و نمایش گذاشته شده است.
کاظمی درادامه بهره مندی از ظرفیت هنرمندان موسیقی اصیل استان در نمایشگاه ها و جشنواره های فرهنگی را دردستور کار این نهاد برای توسعه موسیقی مقامی عنوان کرد و ادامه داد: در تمام برنامه هایی که در استان های مختلف و تهران برگزار می شود چهار گروه از هنرمندان موسیقی اعزام می شود که به عنوان راهکاری اساسی و رشد دهنده در حوزه موسیقی نواحی کشور مطرح است.
وی گفت: خوشبختانه از این طریق موسیقی استان تا حدود زیادی معرفی شده است و این نشان می دهد که درچند سال اخیر موسیقی این منطقه توانسته به عنوان یک موسیقی با ظرفیت اصیل مردمی جای خود را پیدا کرده کند.
وی به نمایش گذاشتن موسیقی استان در 14 برنامه ملی در سال گذشته را از دیگر برنامه های این اداره کل عنوان و خاطرنشان کرد: این اتفاق در معرفی استان بسیار اثر گذار بوده است.
وی با بیان اینکه هر ماه در کنار بازارچه های صنایع دستی نوروزی یک سری برنامه و جشن هایی با حضور مسافران داریم، اظهار داشت: از طریق جشن ها قصد داریم ظرفیت و توانمندی های استان در حوزه فرهنگ و هنری وتاریخی و گردشگری به نمایش بگذاریم که موسیقی نیز جز لاینفک آن خواهد بود.
کاظمی خاطرنشان کرد: امسال برحسب اعتباراتی که داریم ردیف های ناب موسیقی استان را انتخاب ودرقالب سی دی در کنارتصاویر مختلفی از این خطه را به منظور معرفی آن به مسافران و زائرانی که در ایام نوروز از این استان می گذرند، هدیه می کنیم.
یادآوری می شود، دومین جشنواره موسیقی مقامی خراسان شمالی 19 و 20 بهمن جاری در تالار گلشن شهرستان بجنورد به اجرا در می آید.
پایان پیام/
نظر شما