به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، «احمد جمالی» شامگاه (پنج شنبه ۱۹ فروردین) در نشست با فعالان اقتصادی منطقه آزاد اروند که با حضور مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند و تنی چند از فعالان اقتصادی این منطقه در سالن اجتماعات شهید موسوی این سازمان برگزار شد، از موافقت ۵۰ درصدی سپرده های بانکی توسط بانک مرکزی در هر منطقه خبر داد و اظهار کرد: این موافقت به منظور رفع نیازهای مالی واحدهای تولیدی هر منطقه است که به آنها اختصاص می یابد و با این توافق برخی پشتیبانی هایی که برای تامین منابع مالی فعلان اقتصادی مناطق نیاز است تامین می شود.
معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور افزود: این توافق در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰، «تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» به منظور پشتیبانی و حمایت مالی از فعالین اقتصادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صورت گرفت.
وی با اشاره به ثبت سفارش مناطق آزاد برای سهمیه کالای همراه مسافر تصریح کرد: بر اساس مصوبه هیات دولت امکان ثبت سفارش و واردات کالا توسط فعالان تجاری و اقتصادی در مناطق آزاد امکان پذیر شد، فعالان اقتصادی و تجاری مناطق آزاد می توانند بر اساس لیست کالاهای مجاز برای واردات و تعرفه هر کالا، نسبت به ثبت سفارش خود اقدام کنند.
جمالی با بیان اینکه برخی مشکلات واحدهای تولیدی و عمده دغدغه فعالان اقتصادی در مناطق آزاد در حوزه ثبت سفارش، گمرک، تامین منابع مالی برای واحدهای تولیدی، صدور جواز تاسیس و پروانه های بهره برداری به ویژه در حوزه های غیر صنعتی و حوزه گردشگری است اضافه کرد: با توجه به توافقاتی که با وزارت صمت، بانک مرکزی، گمرک و وزارت امور اقتصاد دارایی داشتیم مشکلات و دغدغه آنان رفع شود، رویکرد جدید دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد رفع مشکلات بخش خصوصی است، با این رویکرد جدید امور فعالان اقتصادی مناطق روان و تسهیل می شود.
وی بازدید از مناطق آزاد را با هدف عمل به شعار تولید، پشتیبانی و رفع موانع ها و بررسی وضعیت موجود و نقاط ضعف و قوت مناطق آزاد عنوان کرد و ابراز کرد: با این اقدام موانع و موارد را در کارگروه تخصصی همین حوزه بررسی و کار را به سمتی پیش ببریم که بتوانیم این مشکلات را به حداقل برسانیم.
معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور تاکید کرد: این دبیرخانه با توجه به شعار سال که تولید، پشتیبانی ها و موانع زدایی هاست از روزهای نخست سال جاری مشکلات مناطق آزاد کشور را رصد کرد تا اگر موانعی وجود داشته باشد و نیاز به پشتیبانی باشد با همکاری دستگاه های اجرایی و قوه مقننه و مجریه این مشکلات رفع شود.
وی خاطر نشان کرد: دغدغه اصلی سرمایه گذاران مربوط به وزارت صمت، گمرک و جهاد کشاورزی است که تلاش خواهیم کرد با رایزنی با دستگاههای اجرایی آنها را به حداقل برسانیم.
جمالی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری موارد زیادی در خصوص مالیات ارزش بر افزوده بررسی شده است یاد آور شد: فعالان اقتصادی در مناطق دغدغه زیادی در این خصوص دارند که در تلاش هستیم از طریق دولت و مجلس راهکار مناسبی برای اصلاح آن در نظر گرفته شود.
نظر شما