بیش از آن که خواهان جذب باشیم، طرفدار حذف یکدیگریم

دکتر ازغندی با انتقاد از فضای علمی و نحوه فعالیت های سیاسی در کشور، تصریح کرد: فضای حاکم بر محافل علمی و سیاسی کشور به گونه ای شده است که بیش از آن که خواهان جذب باشیم، طرفدار حذف یکدیگریم.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست نقد و بررسی کتاب "درآمدی بر جامعه شناسی سیاسی" در حالی برگزار شد که دکتر علیرضا ازغندی، استاد دانشگاه شهید بهشتی به ارائه دیدگاه های خود درباره این کتاب پرداخت.
ازغندی در ابتدای سخنان خود با انتقاد از فضای علمی و نحوه فعالیت های سیاسی در کشور، تصریح کرد: فضای حاکم بر محافل علمی و سیاسی کشور به گونه ای شده است که بیش از آن که خواهان جذب باشیم، طرفدار حذف یکدیگریم.
وی توضیح داد: گویا هنوز در مرحله پیشاپوزیتیویستی به سر می بریم و نمی توانیم فضای نقد را از ایرادگیری و دشمنی تفکیک کنیم.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: در این نشست، قصد ندارم تا به عیب جویی از کتاب بپردازم و برای همین، در آغاز کلام، به جنبه های قابل ستایش کتاب اشاره می کنم و در پایان سخنانم، برخی از پیشنهادات اصلاحی را برای نویسنده کتاب ذکر می نمایم.
وی استفاده از منابع معتبر و قابل اعتماد را اولین نقطه قوت کتاب "درآمدی بر جامعه شناسی سیاسی" دانست و افزود: این کتاب، یکی از کتاب های خوب این رشته به شمار می رود که علاوه بر رعایت چهارچوب درسی وزارت علوم، مجموعه قابل استفاده ای برای دانشجویان پدید آورده که ساده نویسی را به خوبی در نظر داشته است.

 

ازغندی با بیان این که قوت های این کتاب، آن را شایسته نقد علمی کرده است، اظهار داشت: گویا ذکر بن مایه فکری جامعه شناسی سیاسی در کتاب مورد غفلت قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: آشنایی درست با مفاهیم علم سیاست و جامعه شناسی سیاسی از ضرورت های اولیه مطالعات سیاسی و جامعه شناختی است که در این مجموعه به آن توجه جدی شده است.

 

استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به نیاز های علمی دانشجویان در رشته های علوم سیاسی و جامعه شناسی سیاسی، گفت: کتب درسی دانشگاهی باید با فصل بندی درست، نگرش های گوناگون جامعه شناختی به پدیده ها را تفکیک کنند تا دانشجویان دچار سردرگمی و ابهام نباشند.
وی تأکید کرد: از آن جا که جامعه بشری سکون ندارد، باید برای به روز رسانی کتب درسی به ویزه در رشته جامعه شناسی اقدام کید.

 

ازغندی با استناد به دیدگاه های "گیدنز"، به عنوان یک جامعه شناس مطرح، مدعی شد: این جامعه شناس با ارائه تعریف جدید از جامعه شناسی، آن را علم متعالی جهانی شدن نامیده است و به دنبال این تعریف، تمام مفاهیم این علم را بازتعریف نموده است.
وی سیر تحولات درسی در این رشته را بسیار کند توصیف کرد و ادامه داد: چیستی جامعه شناسی و الگوی تحلیل آن، نیازمند توجه به مرزبندی میان جامعه شناسی تاریخی و جامعه شناسی کارکردگراست که هر دو جریان در ایران، رشد بسیار کندی را دارند.

 

این پژوهشگر جامعه شناس، تبادل دستاورد های روز با کشور های دیگر را از لازمه های مهم رشد علوم انسانی در ایران خواند و اظهار امیدواری کرد: نگرش جامعه شناسانه و علمی به پدیده های اجتماعی روز به روز در جامعه ایرانی گسترش یافته است و امیدورام به زودی بتوانیم نقش خویش را در جامعه شناسی جهانی دریابیم.
شایان ذکر است، در ابتدای نشست نقد و بررسی کتاب "درآمدی بر جامعه شناسی سیاسی"، دکتر نقیب زاده، نویسنده کتاب به ارائه دیدگاه های خویش در تدوین این کتاب پرداخت.

پایان پیام/
 

کد خبر 104414

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha