به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در گچساران، بسیاری از شهروندان کهگیلویه ای، برای تهیه داروهای قند خون از جمله گلوریپا۱۰، دیابز، گلی گارید۳۰ و زیپمت۵۰/۱۰۰۰ به داروخانهها مراجعه میکنند که اغلب داروخانهها، این اقلام دارویی حیاتی بیماران دیابتی را ندارند.
در همین خصوص معاونت غذا و داروی مرکز شبکه بهداشت کهگیلویه با بیان اینکه کمبود این داروها موضوع کشوری است، گفت: برخی از اقلام دارویی به دلیل تحریم تا حدودی نایاب هستند، به همین دلیل تولید این داروها در داخل به دلیل تامین مواد اولیه وارداتی دارو با مشکل مواجه شده است.
محمود آبادی با اشاره به شرکت های دارویی به عنوان اولین مورد برای کسری داروهای دیابتی در بازار، تصریح کرد: شرکت های دارویی وقتی میخواهند دارویی را گران کنند، با کم کردن عرضه در بازار به طبع آن تقاضا افزایش و کمبود دارو رخ خواهد داد.
وی افزود: وقتی عرضه و تقاضا در بازار با هم همخوانی نداشته باشد چند ماه بعد شرکت ها دارو را به سه برابر قیمت وارد بازار میکنند و چون مردم نیاز به داروی حیاتی دارند چاره ای ندارند و با رضایت مجبور به خرید میشوند.
محمودآبادی کمبود مواد اولیه را دلیل دیگر کمبود داروها عنوان و اظهار کرد: هر قرصی که مصرف میشود حداقل ده ماده دارویی در آن به کار رفته است پس وقتی مواد اولیه دارو در داخل نباشد با کمبود مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه ریشه این کمبودها را باید در جای دیگری جستجو کرد، افزود: کارخانه ها قبلا مواد را با ارز چهار و دویستی خریداری میکردند ولی اکنون با ارز آزاد باید حساب کنند که قیمت دارو خود به خود ۸ برابر خواهد شد.
این مسئول با تاکید بر اینکه این داروها برای کسانی که قند خون دارند و باید مدام از این داروها استفاده کنند، حیاتی است، افزود: داروخانه هایی هستند که در صدد حل مشکل مردم هستند، و وقتی به شرکت های دارویی سفارش میدهند و آنها تامین نمیکنند این وسط چه کاری از دست آنها بر میآید.
محمودآبادی در پایان خاطر نشان کرد: مشکل کمبود داروی دیابت در دست واحد غذا و داروی شبکه ما نیست، همه چیز دست مسئولان بالادستی است و آنها باید در این رابطه فکری کنند.
نظر شما