واکنش شدید ایران به اظهارات اخیر وزیر خارجه اوکراین/پرداخت یارانه کمک معیشتی به ۶۰ میلیون نفر در ماه رمضان

ایران قادر به مدیریت بحران‌،پرداخت یارانه کمک معیشتی به ۶۰ میلیون نفر در ماه رمضان، آمریکایی ها درک درستی از شرایط ایران داشته باشند، واکنش شدید ایران به اظهارات اخیر وزیر خارجه اوکراین درباره سانحه سقوط هواپیما برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ایران قادر به مدیریت بحران‌، پرداخت یارانه کمک معیشتی به ۶۰ میلیون نفر در ماه رمضان،  آمریکایی ها درک درستی از شرایط ایران داشته باشند، واکنش شدید ایران به اظهارات اخیر وزیر خارجه اوکراین درباره سانحه سقوط هواپیما از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۱۸ فروردین است.

دولت در مقابله با فشار روانی، سیاسی و تبلیغاتی مقاومت کرد/ پرداخت یارانه کمک معیشتی به ۶۰ میلیون نفر در ماه رمضان

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه  هیئت دولت اظهار کرد: در روزهای اخیر ما شاهد فصل تازه ای از تجدید حیات برجام هسیم همه کشورهایی که در برجام متعهد بودند، در این روزها در وین اجتماع کردند حالا با ترکیب‌های مختلف از جمله ترکیب ۱+۴ با حضور ایران و ترکیب ۱+۴ با حضور آمریکا، اما به هر حال به هر نحوی که بوده امروز یک صدای واحد شنیده می‌شود و آن این که همه اطراف این توافق هسته ‌ای به این نتیجه رسیده اند که هیچ راه حلی بهتر از توافق برجام و هیچ مسیری جز اجرای کامل برجام وجود نخواهد داشت و این موفقیت جدید برای جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: یکی از افتخارات دولت این است که در سال های ۹۷،۹۸ و ۹۹ و در ماه های اولیه ۱۴۰۰ با همه سختی ها و فشارها و شدیدترین تحریم ها و جنگ اقتصادی کشور را طوری اداره کرد که نه دوستان ما،‌بلکه دشمنان ما هم امروز اعتراف دارند که فشار حداکثری شکست خورده است این بالاترین عمل و از افتخارات دولت دوازدهم است.

رئیس جمهور اضافه کرد: دولت در مقابله با فشار روانی، سیاسی و تبلیغاتی به گونه ای مقاومت کرده در این که راه دشمنان منجر به شکست شده است امروز تردید وجود ندارد البته همه ما می‌دانیم این موفقیت در سایه مقاومت و یکپارچگی ملت ایران بوده است ما تردید نداریم، اگر ایستادگی مقاومت و تحمل رنج و ها سختی ها نبود شرایط دیگری داشتیم.

روحانی گفت: دولت حتی در این جنگ سه ساله حاضر نشد توصیه برخی از دوستان را عمل کند که گفتند برای ارزاق عمومی و کالاهای ضروری سیستم کوپنی فعال کنید. ما زیر بار نرفتیم. ما نیاز به سیستم کوپنی نداریم،ما می‌توانیم کالا را به اندازه نیاز جامعه به وفور در اختیار مردم قرار دهیم و در این سه سال کالا به وفور در اختیار مردم قرار گرفته است، البته قیمت گران بوده و مردم در فشار هستند ما کاملا این را قبول داریم اما در عین حال نتوانستند اقتصاد ما را بشکنند.

وی گفت: در شرایط تحریم امروز آمریکا به صراحت می‌گوید که سیاست فشار حداکثری شکست خورده و دیگر جواب نمی‌دهد. به صراحت می‌گویند راهی جز مذاکره نداریم و اگر شما آماده‌اید ما حاضریم مستقیم مذاکره کنیم و اگر آماده نیستید، حاضریم غیرمستقیم با گروه ۱+۴ مذاکره کنیم، این به معنای پیروزی ملت ایران است که نباید آن را دست کم بگیریم.

 

واکنش شدید ایران به اظهارات اخیر وزیر خارجه اوکراین درباره سانحه سقوط هواپیما

محسن بهاروند در پاسخ به اظهارات رسانه ای وزیر امور خارجه اوکراین و معاون وی اظهار کرد: ما اظهارات همکاران اوکراینی را در رسانه ها می بینیم و به آن توجه می کنیم ولی گاهی دلیل برخی اظهار نظرهای غیر سازنده را درک نمی کنیم.

وی ادامه داد: شاید لازم باشد یکبار دیگر اقدامات جمهوری اسلامی ایران در رابطه با سانحه دلخراش سقوط هواپیمای اوکراینی را یادآوری نمایم. 
نمایندگان دولت اوکراین در مراحل مختلف تحقیقات از زمان سقوط هواپیما در صحنه حادثه تا خوانش جعبه های سیاه در پاریس حضور داشته اند. 
ما دو دور مذاکرات در کی اف و تهران داشته ایم و نمایندگان نهادهای مختلف ایران و اوکراین اعم از هواپیمایی کشوری، قضایی، نظامی، وزارتخانه های امور خارجه و غیره در جلسات حضور داشته اند و توضیحات جزئی در خصوص چگونگی وقوع این سانحه به آنها داده شده است. 

بهاروند افزود: توافق کردیم دور سوم مذاکرات با فاصله کوتاهی در کی اف برگزار شود که طرف اوکراینی ابتدا دور سوم را منوط به دریافت مدارکی نمود که سعی کردیم در حد مقدور آنها را در اختیار طرف اوکراینی قرار دهیم ولی با گذشت هفت ماه از دور دوم مذاکرات طرف اوکراینی تاریخ جلسه بعدی که قرار بود در کی اف انجام شود را اعلام نکرده است. با این حال جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از اتلاف زمان تصمیم گرفت تعهدات خود را مطابق حقوق بین الملل هوانوردی را با دقت و سرعت انجام دهد. سازمان هواپیمایی کشوری در زمان مقرر گزارش فنی تیم بررسی سانحه را در اختیار کشورهای ذیربط و ایکائو قرار داده و آن را جهت اطلاع عموم منتشر کرده است.

این دیپلمات ارشد ایرانی افزود: مقصرین و قصور کنندگان در بروز این فاجعه شناسایی شده و اکنون کیفرخواست برای ۱۰ نفر صادر و دادگاه بزودی به پرونده رسیدگی خواهد کرد. بودجه جبران خسارت بازماندگان توسط دولت تامین و در اختیار وزارت راه، مسکن و شهرسازی قرار گرفته است که آماده پرداخت به بازماندگان است. این خسارت مبلغی بیش از هفت برابر تعهد قراردادی ایران طبق کنوانسیون ورشو است و دولت ایران برای اینکه مبلغ را منصفانه نماید رویه های بین المللی در تعیین خسارت را هم در تعیین آن مورد توجه قرار داده است. همچنین با شرکت اوکراینی مائو تماس برقرار کرده و آمادگی خود را برای مذاکرات مربوط به جبران خسارت این شرکت در رابطه با هواپیما به شرکت اوکراینی اعلام کرده ایم.

 

آمریکایی ها درک درستی از شرایط ایران داشته باشند

جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به آغاز مذاکرات غیر رسمی ایران و آمریکا در وین گفت: در همه نظام های دموکراتیک تفاوت دیدگاه ها در بخش های مختلف همانند مجلس یا بخش های اجرایی و دیگر بخش ها ممکن است روند تصمیم گیری ها را کند یا طولانی کند.

 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر دولت در حال مذاکره است و حقش این است که می شود به روند برجام برگشت، تحریم ها را کاهش و یا لغو کرد اما مجلس در قالب قانون جدیدی که تصویب کرده است، تحلیل و برداشت اش این است که باید لغو تحریم ها به صورت کامل انجام شود و بدون مذاکره با آمریکا این کار انجام شود و دولت هیچ گونه برنامه گام به گام را در بحث لغو تحریم ها نباید بپذیرد.

 

وی بیان کرد: وظیفه دولت اجرای قانون مجلس است ولی در عین حال دولت تلاش می کند از ظرفیت هایی که دارد برای حل مشکلات استفاده کند چرا که فشار تحریم ها به مردم زیاد شده است و این تفاوت دیدگاه ها و تقسیم قدرت ذات نظام دموکراسی است.

 

رحیمی جهان آبادی تصریح کرد: حرف دولت جدید آمریکا این است که هیچ چهارچوبی بهتر از برجام برای گفت و گو با ایران نیست. از طرف دیگر روند جدید فعالیت های اتمی ایران را خطرناک ارزیابی می کنند. آنها می دانند تنها مسیری که می توانند با ایرانی ها به توافق برسند و این روند متوقف شود، احیای برجام و همین گفت و گوهاست.

 

ایران قادر به مدیریت بحران‌های بزرگ است

جلسه دیدار مدیران کل مدیریت بحران استان‌های کشور با جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری عصر سه‌شنبه برگزار شد.

جهانگیری در این جلسه از سازمان مدیریت بحران کشور به عنوان مغز متفکر عملیات برای مدیریت حوادث و بحران های مختلف یاد کرد و با قدردانی از زحمات این سازمان گفت: ستادهای مدیریت بحران در نخستین لحظات وقوع حوادث حضور پیدا می کنند و اقدامات ارزشمندی برای تسکین آلام مردم حادثه دیده انجام می دهند.

معاون اول رئیس جمهوری با یادآوری اینکه ایران کشوری حادثه خیز است که سالانه با بلایای طبیعی مختلفی روبه‌رو می شود، تصریح کرد: این حوادث نظیر سیل، زلزله، خشکسالی و بهمن، خسارات فراوان انسانی و مالی به همراه دارد و مدیریت این گونه حوادث نیازمند سازمانی قوی و متناسب با شرایط کشور است.

جهانگیری با اشاره به اینکه دانش و تجربیات سال های طولانی در پیشگیری و مقابله با حوادث در قالب سازمان مدیریت بحران کشور، متبلور شده است اظهار داشت: خوشبختانه با تصویب و ابلاغ قانون مدیریت بحران کشور امکان برنامه ریزی، پیشگیری و مدیریت حوادث بیش از پیش مهیا شده است.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: در بسیاری از حوادث و بلایای طبیعی، مردم مشاهده می کنند که در مدت زمانی اندک و در چند لحظه تمام خانه و زندگی آنها تخریب می شود و در این مواقع همه دستگاه ها و حتی مردم تلاش می‌کنند به نوعی در صحنه حضور پیدا کرده و به افراد حادثه دیده کمک کنند.

جهانگیری با بیان اینکه مردم ایران از حس همبستگی قوی نسبت به یکدیگر برخوردار هستند، اظهار داشت: این حس همبستگی بزرگترین سرمایه معنوی در اختیار مسئولین کشور و نظام است که قابل وصف نیست و نمونه آن در حوادثی مانند زلزله کرمانشاه و سیل سال ۱۳۹۸ به خوبی مشاهده شد به گونه‌ای که همه مردم تلاش می‌کردند خود را در کنار مردم حادثه دیده قرار دهند.

 

مستند "حرف قطعی" منتشر خواهد شد

رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی ۱۹ دی درباره‌ گمانه‌زنی‌ها و مباحث جاری در فضای سیاسی کشور پیرامون رفتار جمهوری اسلامی در قبال برجام و وظایف آمریکا در این خصوص، گفتند «ما هیچ اصراری نداریم، هیچ عجله‌ای نداریم که آمریکا به برجام برگردد؛ اصلاً مسئله‌ی ما این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد. آنچه مطالبه‌ی منطقی ما و مطالبه‌ی عقلانی ما است، رفع تحریمها است؛ این حقّ غصب‌شده‌ی ملّت ایران است.» این جملات مواضعی بود که رهبر انقلاب آن را به عنوان «سخن پایانی و قطعی» جمهوری اسلامی اعلام کردند.

رهبر انقلاب در دیدار ۱۹ بهمن با فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با اشاره مجدد به این سیاست قطعی جمهوری اسلامی گفتند: «بایستی در عمل تحریمها را لغو کنند و ما راستی‌آزمایی کنیم و احساس کنیم که درست تحریمها لغو شده، آن وقت ما هم به این تعهّدات برجامی برمیگردیم؛ این سیاست قطعی جمهوری اسلامی است و مورد اتّفاق مسئولان کشور هم هست و از این سیاست بر نخواهیم گشت.»

در ماه‌های اخیر با توجه به اظهارات و موضع‌گیری‌های داخلی و بین‌المللی درباره‌ی مسئله تحریم‌ها و برجام، این سیاست چندین بار از سوی رهبر انقلاب مورد تأکید قرار گرفته است که تازه‌ترین آن مربوط به سخنرانی نوروزی در ابتدای سال ۱۴۰۰ می‌شود.

پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR در پرونده‌ی «حرف قطعی» موضع جمهوری اسلامی در زمینه‌ی تحریم‌ها و برجام در گفت‌ وگو با محمدباقر قالیباف، محمدجواد ظریف، علی‌اکبر ولایتی، علی لاریجانی، سعید جلیلی، علی‌اکبر صالحی و کمال خرازی، مواضع جمهوری اسلامی را در این زمینه تبیین کرده و این مجموعه در قالب مستند حرف قطعی، پنجشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۲۰، از شبکه اول سیما پخش خواهد شد.

 

کد خبر 1043669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha