به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۴ فروردین شبستان به شرح زیر است:
اجرای طرح رایگان خدمات خودرو در محل گروه سایپا تا ۲۰ اردیبهشت
عباس فخاریان، با اعلام این خبر اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا از اواخر سال ۹۸، امداد خودرو سایپا را بر آن داشت تا با تمرکز بر ارائه خدمات غیرحضوری و خدمات خودرو در محل، دور جدیدی از فعالیت های امدادی را آغاز کند.
وی با اشاره به آغاز طرح اجرت و ایاب و ذهاب رایگان خدمات خودرو در محل گروه خودروسازی سایپا از ۲۰ اسفندماه سال ۹۹، تصریح کرد: افزایش شهرهای تحت پوشش خدمات خودرو در محل موجب شد تا خدمات غیرحضوری رشد ۴۰ تا ۵۰ درصدی را در سال ۱۳۹۹ تجربه کند.
فخاریان، خدمات تعمیراتی، سرویس ادواری، سرویس های اولیه پیش از سفر، بازدید های فنی نصب آپشن و ... را بخشی از خدمات خودرو در محل امداد خودرو سایپا معرفی کرد و گفت: تعویض روغن، تعویض فیلتر و خدماتی نظیر تعویض تسمه تایم که در قالب خدمات امدادی خودرو نمی گنجد در طرح خدمات خودرو در محل به مالکان خودروهای سایپا ارائه می شود.
مدیر عملیات شرکت امداد خودرو سایپا هزینه ارائه خدمات در طرح خدمات خودرو در محل را برای متقاضیان رایگان اعلام کرد و افزود: در این طرح فقط هزینه قطعات مصرفی از مشتریان دریافت می شود و هزینه ای به عنوان اجرت تعویض قطعات و ایاب و ذهاب از مالکان خودرو دریافت نخواهد شد و تمام خدمات و قطعات نصب شده مطابق با قوانین شرکت سایپا یدک تحت پوشش و تضمین شده است.
فخاریان متذکر شد: تا پیش از این فقط شماره تماس 84444-021 امکان دریافت تماس و ثبت درخواست خدمات خودرو در محل را داشت که در سال ۹۹ شماره تماس 096550 نیز افزوده شد تا با ۱۵۰ خط ورودی، زمان انتظار برای تماس گیرندگان به حداقل برسد به طوری که در حال حاضر امکان پشت خط ماندن برای متقاضیان چیزی در حد صفر است.
وی آخرین برنامه زمانی ارائه این خدمت گروه خودروسازی سایپا را از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب اعلام و خاطرنشان کرد: متقاضیان میتوانند بصورت ۲۴ ساعته از طریق سایت شرکت و تا ساعت ۱۰ شب از طریق تماس تلفنی اقدام به ثبت درخواست خدمات خودرو در محل کنند.
صادرات محدود برخی اقلام پزشکی مرتبط با کرونا آزاد شد
رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در نامه ای به رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که صادرات محدود ونتیلاتور، ماسک سه لایه، ماسک n95، انواع گان و البسه کاورال، انواع ساکشن، کیت تشخیص سرولوژی، مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل و غیرالکل توسط واحدهای تولیدی با اخذ تاییدیه از سازمان غذا و دارو مجاز است.
در این نامه آمده است:
جناب آقای میراشرفی
معاون محترم وزیر و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران
موضوع: صادرات برخی اقلام ضروری مرتبط با کرونا
سلام علیکم
احتراما در راستای اجرای بند 8 مصوبات جلسه مورخ 99.10.01 قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا ابلاغی طی نامه شماره 159430 مورخ 99.10.13 موضوع صادرات اقلام ضروری مبارزه با کرونا و معطوف به مکاتبه شماره 100.1730 مورخ 99.11.01 وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی مبنی بر موافقت با صادرات برخی از اقلام بصورت محدود و بعضا موردی و صرفا با تایید سازمان غذا و دارو و در راستای حمایت از تولید کنندگان داخلی ونتیلاتور، ماسک سه لایه، ماسک n95 ، انواع گان و البسه کاورال، انواع ساکشن، کیت تشخیص سرولوژی، مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل و غیرالکل، صادرات اقلام مذکور در صورت اخذ تاییدیه واحدهای متقاضی برای امکان صادرات از سازمان غذا و دارو، از نظر این سازمان بلامانع می باشد. صادرات انواع شوینده و صابون نیز منوط به اخذ تاییدیه از کارگروه تنظیم بازار می باشد.
علیرضا رزمحسینی در حاشیه نخستین جلسه هیئت دولت در سال ۱۴۰۰، ضمن تشکر از توجه مقام معظم رهبری به حوزه تولید و طرح آن در شعار سال گفت: وزا ت صمت به عنوان یکی از وزارتخانه های متولی تولید در کنار وزارتخانه هایی مانند نفت و جهاد کشاورزی در حوزه تولید فعالیت میکند.
کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات کالاهای غیر ضروری
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات کالاهای غیر ضروری، این دستاورد را مربوط به رونق و ارتقاء بخش تولید کشور دانست و افزود: با افزایش تولید داخل از واردات کالاهای غیرضروری جلوگیری شد و بخش عمده واردات در سال گذشته، مربوط به کالاهای واسطهای و مواد اولیه تولید بود و در سال جاری نیز این سیاست تا جایی که امکان دارد دنبال خواهد شد.
هموارسازی مسیر تولید با حذف بروکراسی اداری در صدور مجوزها
رزمحسینی با بیان اینکه ۵۰ درصد ارز مورد نیاز واردات انجام شده از محل صادرات بوده است تصریح کرد: در زمینه رفع موانع تولید یکی از سیاستهای مورد توجه وزارت صمت، در بخش صدور مجوزها و حذف بروکراسی اداری است که در چهارچوب اختیارات قانونی وزارتخانه و در راستای هموار کردن مسیر سرمایهگذاری دنبال خواهد شد.
ضرورت حذف قوانین زائد در مسیر تولید
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به همکاری خوب بین مجلس شورای اسلامی و وزارت صمت اشاره کرد و افزود: برخی قوانین و مقررات واقعا برای بخش تولید دستوپا گیر هستند که مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کردند و این بخش که مربوط به قوانین و مقررات مزاحم است باید در مجلس شورای اسلامی دنبال شود و این موضوع تنها مربوط به دولت نیست بلکه توسط همکاری و هماهنگی همه دستگاههای حکومت باید انجام شود.
رییس جمهور از وزارت اقتصاد قدردانی کرد
رئیس جمهوری با اهدای لوحی تقدیری از «فرهاد دژپسند» برای تلاش مجدانه و اهتمام در اجرای برنامه توسعه دولت الکترونیک در حوزههای بورس و اوراق بهادار، خدمات غیرحضوری و تسهیل فضای کسب وکار، بیمهها و خزانه داری کل کشور قدردانی کرد.
در لوح تقدیر حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی خطاب به وزیر اقتصاد آمده است: دولت الکترونیک و هوشمند یکی از برنامههای اولویت دار دولت تدبیر و امید بوده که برای تحقق این هدف، اقدامات مناسبی در ایجاد زیرساخت و سکوهای خدماتی به منظور تسریع در خدمات رسانی به مردم و شفافیت انجام شده است.
بدین وسیله از تلاشهای مجدانه جنابعالی در اهتمام به اجرای برنامه توسعه دولت الکترونیکی در حوزههای بورس و اوراق بهادار، خدمات غیرحضوری و تسهیل فضای کسب و کار، بیمهها و خزانه داری کل کشور تقدیر و تشکر به عمل میآید.
امید است در سایه توجهات حضرت ولی عصر(عج) و اهداف دولت تدبیر و امید، همچنان در خدمت به نظام جمهوری اسلامی و ایران و کسب رضایتمندی مردم عزیز موفق و موید باشید.
ریل گذاری برای ادامه فعالیت دولت بعدی/اصلیترین موانع تولید وجود سازوکارهای اداری است
رضا اردکانیان روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت، افزود: وزارت نیرو به لحاظ مسوولیتی که در تامین و عرضه آب و برق برای رفع نیازهای روزمره مردم دارد، جزء زیرساخت های مهم برای تولید است بنابراین اصلی ترین پشتیبانی ما از بخش تولید، تأمین آب و برق کافی و مطمئن در طول سال است.
وی ادامه داد: البته صنایع جانبی که کارشان تامین تجهیزات برای تامین تولید آب و برق است نقش مهمی در این زمینه دارند بنابراین با گره گشاییهایی که در بودجه سال ۱۴۰۰ به عمل آمده است و احکام خوبی که در اختیار داریم امسال گشایش چشمگیری در پرداخت مطالبات صنعت آب و برق برای همه تولیدکنندگان بخش خصوصی فراهم خواهد شد.
وی در ادامه گفت: مسوولیتی که وزارت نیرو در کمیسیون های مشترک اقتصادی کشور همسایه از قبیل عراق، افغانستان، قطر، ارمنستان و روسیه دارد سعی خواهیم کرد که مبادلات تجاری در بین این کشورها آسان تر شود.
وزیر نیرو یکی از اصلی ترین موانع تولید را وجود سازوکارهای اداری عنوان کرد و گفت: باید برنامه ریزی وسیعی انجام دهیم تا ساختارهایمان را از این بخشی و متمرکز شده خارج کنیم و از این طریق بتوانیم گشایش چشمگیری برای همه ظرفیت های کشور به وجود آوریم.
اردکانیان درباره برنامههای وزارت نیرو در سال تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها گفت: قرار است در سال جاری ادامه پویش الف – ب ایران که از سال ۹۸ آغاز کردیم را ادامه دهیم و برای فعالیت دولت بعد ریل گذاری مناسبی ایجاد کنیم.
نظر شما