به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سال ۹۸ از سوی مقام معظم رهبری به نام سال رونق تولید نامگذاری شد و اجرای نهضت ساخت داخل هم بر همین اساس یعنی شعار سال و تصویب قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی در کشور کلید خورد. در راستای حمایت از تولید داخل بخش ها مختلف پیشنهادات و راهکارهای بسیاری را مطرح کردند از جمله این نهادها وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که از تابستان سال 98 ابتکار میزهای ساخت داخل را ارائه داد، ابتکاری که حالا به مراحلی رسیده که اثرات آن را میتوان به راحتی در صنایع مختلف از پتروشیمی تا خودرو و صنایع نیروگاهی و برق لمس کرد.
تشکیل میزهای ساخت داخل از اررزشمندترین اقداماتی است که در سالهای اخیر در سطح صنایع کشور عملیاتی شده است و موضوع مطرح در این مسیر «نشاندن قطعهسازان و خودروسازها یا بنگاههای بزرگ دور یک میز بدون واسطه» است.
حالا در ادامه این مسیر بر اساس گزارش های وزارت صمت، از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ تا ۳۰ بهمن سال گذشته، ۱۴میز ساخت داخل با کاهش ارزبری ۱.۲ میلیارد یورو برگزار شد. این چهارده میز ساخت داخل در شش صنعت خودرو، پتروشیمی، پالایشگاهی، فولاد، مخابرات و مس بوده است.
در این راستا چهار میز ساخت داخل در حوزه خودرو با کاهش ارزبری ۳۴۳ میلیون یورو و ۴ میز ساخت داخل در حوزه پتروشیمی با کاهش ارزبری ۲۴۳ میلیون یورو برگزار گردید.
همچنین یک میز ساخت داخل در حوزه پالایشگاهی با کاهش ارزبری ۸۰ میلیون یورو، یک میز ساخت داخل در حوزه فولاد با کاهش ارزبری ۴۴۳.۶ میلیون یورو و یک میز ساخت داخل در حوزه مس با کاهش ارزبری ۰.۷ میلیون یورو برگزار شد. در حوزه مخابرات نیز ۲ میز ساخت داخل با کاهش ارزبری۱۲۳.۶ میلیون یورو برگزار شد.
همچنین سه میز مجازی ساخت داخل با کاهش ارزبری ۲۰۰ میلیون دلاری در سال ۱۳۹۹ برگزار شد. در این راستا ۲.۸ میلیارد دلار تامین نیازهای وارداتی (جایگزینی واردات) از محل تولیدات داخل بوده است.
بنابراین گزارش، در راستای مدیریت منابع ارزی تا ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ حدود ۵.۸ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی با ممنوعیت ۱۵۳۹ و محدودیت ۷۲۲ ردیف تعرفه ایجاد شد.
کاهش ۱۵.۶ درصدی ثبت سفارش در مقابل کاهش حدود ۱۷ درصدی تامین و افزایش ۳.۶ درصدی تخصیص ارز برای کل واردات( تعرفههای صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت) از دیگر نتایج مدیریت منابع ارزی بوده است. در این راستا، کاهش سهم ارز تخصیص یافته به وزارت صمت از ۷۳ به ۷۰ درصد در مقابل افزایش سهم ارز تامین شده در تعرفههای وزارتخانه از ۷۲ به ۷۶ درصد محقق شده است.
افزایش سهم تامین ارز از محل منابع حاصل از صادرات از ۳۳.۶ به ۴۵ درصد نیز از نتایج مدیریت منابع ارزی بوده است.
نظر شما