به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علی اکبر صالحی، وزیر امورخارجه در همایش بین المللی بانوان برگزیده ادیان آسمانی گفت: زنان درطول تاریخ همواره در اشکال مختلف مورد توجه حاکمیتها و موضوع سیاستهای آنان و تأثیرگذار در جامعه انسانی بودهاند. جامعه بینالمللی به ویژه سازمان ملل متحد درطول دهههای متمادی با بکارگیری امکانات مالی و نیروهای عظیم انسانی و با بهرهگیری از تشکیلات وسیع بر ابعاد گوناگون این موضوع متمرکز شده و اقدامات گستردهای را انجام داده است.
وی افزود: افزایش سرسامآور قربانیان زن در اشکال بردگی نوین، گسترش شدید استثمار جنسی از طرق سازمانیافته، قاچاق زنان و دختران که به یکی از بزرگترین منابع درآمد جهانی تبدیل شده، خشونت علیه زنان در تمامی مظاهر آن، تزلزل شدید نهاد خانواده و فروپاشی تدریجی خانوادهها، ظهور گروهها و نظریات افراطی در دو دهه اخیر همگی گوشههایی از وضعیت نابهنجار بینالمللی در این حوزه است.
صالحی اظهارداشت: اگرچه نمیتوان پیشرفتهای گروههایی از زنان را در برخی کشورها ازجمله کشورهای درحال توسعه نادیده گرفت، باید اذعان کرد که بسیاری از آنها نتیجه فرآیند جوی جهانیشدن، گسترش ارتباط و تکامل انسانی است.
وزیر امورخارجه درخصوص علت اساسی گسترش بحران زن و خانواده در جهان گفت: متأسفانه باید اعتراف کرد موضوع زن و لزوم حفظ کرامت و حقوق او از ابتدا در سطح بینالمللی ورود نسنجیدهای داشته است. لایههای اصلی راهحلهای ارائه شده در سطح بینالمللی از اوایل قرن بیستم ناشی از سرخوردگیها، عقبماندگیها و بحرانهای متأثر از تحولات تاریخی و تزلزل فرهنگی مناطقی خاص از جهان است. تصورات فمنیستی که اساس آن بر مبنای تفکرات مادیگرایانه شکل گرفته است، هویت زن و ابعاد شخصیت او را مطلقا مادی، مجرد، مستقل و رقیب مردان تصور کرده و بر همین مبنا تئوریپردازی کرده است. ازسوی دیگر نظام سرمایهداری مبتنی بر اصالت سود زن را به صورت کالا ترسیم و بر همین مبنا در رسانههای مختلف جریانسازی کرده است.
اسلام با نگاه متعالی خود افق جدیدی در نگاه به زن دارد
وی اظهارکرد: مکتب الهامبخش اسلام با نگاه متعالی خود افق جدیدی در نگاه به مقوله زن و حقوق او فراروی جهانیان قرار داده است. همین دیدگاه متعال مبتنی بر ویژگیها، ظرفیتها و مختصات وجودی زن است که میتواند در صورت نگاه درست و عقلانیت در برخورد دستمایه رشد و توسعه متوازن جامعه اسلامی و بشری با مشارکت متناسب زنان قرار گرفته و موجبات کمال و تعالی فردی و اجتماعی را فراهم ساخته است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران ظرف چند سال گذشته سعی وافر در تدوین مفاهیم، معیارها و اسناد بینالمللی در حوزه زن و خانواده داشته است که به صورت انفرادی و در چهارچوب کشورهای اسلامی در راه ارتقای واقعی حقوق و کرامت زنان مساعدت کند.
وی به کنفرانس وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در سال 1386 اشاره کرد و گفت: در این کنفرانس که با محوریت موضوع حقوق بشر و تنوع فرهنگی با مشارکت گسترده کشورهای عضو در تهران برگزار شد، اعلامیه مصوب اجلاس، ضرورت بهرهگیری از نظامهای متنوع حقوقی و ارزشی مورد تأیید قرار گرفت.
صالحی همچنین درخصوص همکاریهای جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب تدوین قطعنامههای مربوط به مباحث زنان، اذعان کرد: در جریان سومین نشست وزرای زن سازمان که در آذر سال گذشته با حضور بیش از 40 کشور عضو در تهران برگزار شد، تلاش شد تا در ادامه فعالیتهای گذشته سنگبنای تدوین نظام حقوقی زن درقالب "میثاق حقوق زن در اسلام" و ایجاد "مرکز تحقیقات و مطالعه خانواده" گذاشته شود. برگزاری نشست جاری درخصوص بانوان برگزیده ادیان آسمانی و سایر نشستهای پیشبینیشده در همین راستا است.
وی خاطرنشان کرد: به عقیده ما تنها راهحل این است که سازمان همکاریهای اسلامی و کشورهای عضو در ادامه فرآیند پویا و فعال خود زمینههای احیای مفاهیم، ارزشها و اصول منبعث از وحی، فطرت و خلقت را با تمرکز بر زندگی افتخارآمیز زنان برجسته ادیان آسمانی فراهم کند و در جریان تدوین اسناد حقوقی نقش زنان در فرآیند توسعه و پیشرفت بر همین مبنا تعریف شود.
شایان ذکر است، همایش بینالمللی بانوان برگزیده ادیان آسمانی به همت مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از چهارشنبه 12بهمن در هتل بین المللی خلیج فارس (اسپیناس) آغاز به کار کرد و فردا به کار خود پایان می دهد.
پایان پیام/
نظر شما