به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر اصغر قائدان، رییس پژوهشکده تاریخ علم در مراسم بزرگداشت پانزدهمین سالگرد تأسیس این پژوهشکده، به ارائه گزارشی از عملکرد آن پرداخت و افزود: بذر این نهال در سال 1375 به همت دکتر حداد عادل کاشته شد و با تلاش های دکتر عالم زاده و بادکوبه آبیاری گشت و اینک در حال ثمر دادن است.
قائدان گفت: گرچه پژوهشکده تاریخ علم، مرکزی نوپاست، اما رسالتی عظیم به بلندای تاریخ تمدن عظیم اسلامی بر دوش دارد و در راه احیای آن تمدن، در حرکت است.
وی از وظیفه خطیر پژوهشکده تاریخ علم یاد کرد و اظهار داشت: این مرکز، تنها مرکز محق و شایسته برای معرفی درست تمدن بزرگ اسلامی به جهانیان است.
رییس پژوهشکده تاریخ علم تصریح کرد: دانشمندان امروز ایران، جانشینان خلف دانشمندان عصر طلایی تمدن اسلامی هستند.
وی با یادآوری توانمندی های علمی دانشمندان ایرانی و دستاورد های چشمگیر آنان، مدعی شد: دانشمندان جوان ایرانی ثابت کرده اند که توان بالقوه برای رساندن تمدن اسلامی به جایگاه واقعی خود را دارند.
قائدان با اشاره به پژوهش های ارزشمند دانش آموختگان پژوهشکده تاریخ علم، گفت: پژوهشگران جوان این مرکز با ارائه پایان نامه های ارزشمند و با ثبت مقالات علمی در مجلات علمی داخلی و خارجی و با حضور علمی در همایش های بین المللی، پیام آور آینده ای روشن برای کشور در این زمینه هستند.
وی درباره اهداف این پژوهشکده اذعان کرد: آموزش و تربیت دانشجویان متخصص در زمینه تاریخ و فرهنگ اسلامی، بازخوانی درست و کامل سهم دانشمندان مسلمان در پیشرفت علوم و ایجاد، تقویت و حفظ دستاورد های علمی گذشتگان، مهم ترین اهداف پژوهشکده تاریخ علم هستند.
رییس پژوهشکده تاریخ علماز فعالیت های اموزشی و پژوهشی این مرکز خبر داد و در این باره گفت: فعالیت های آموزشی پژوهشکده در چهار گروه تاریخ ریاضیات، تاریخ نجوم، تاریخ فیزیک و تاریخ پژشکی دنبال می شود.
وی ادامه داد: کتابخانه تخصصی پژهشکده تاریخ علم با حدود هفت هزار عنوان کتاب، گنجینه ای گرانبها برای پژوهشگران به شمار می رود که در کنار آن، بخشی از نسخه های خطی و دست نوشته های دانشمندان بزرگ ایرانی نیز نگهداری می گردد.
سخنران مراسم بزرگداشت پانزدهمین سالگرد تأسیس پژوهشکده تاریخ علم در بخش پایانی سخنان خود به ستایش از حضور پررنگ دانش آموختگان پژوهشکده تاریخ علم در محافل علمی پرداخت و افزود: بسیاری از نسخه های فراموش شده علمی و دستاورد های از یاد رفته دانشمندان مسلمان، توسط پژوهشگران این مرکز، بازخوانی و احیا شده اند که نشان می دهد دانشمندان تمدن بزرگ اسلامی، پیشگامان و طلایه داران بسیاری از علوم روز زمان خویش بوده اند.
شایان ذکر است، در آیین بزرگداشت پانزدهمین سالگرد تأسیس پژوهشکده تاریخ علم، دکتر حداد عادل به ایراد سخن پرداخت و در پایان مراسم نیز شش تن از دانشجویان برگزیده این پژوهشکده، هدایای خویش را از دستان دکتر حداد عادل دریافت کردند.
پایان پیام/
نظر شما