ماه شعبان نزدیک ترین راه برای رسیدن به رضای پروردگار است/ بداخلاقی انسان را از فضایل ماه شعبان بی بهره می کند

حجت الاسلام سیدزاده با بیان اینکه ماه شعبان نزدیک ترین راه برای رسیدن به محبوبیت و رضای خداوند متعال است گفت: ماه شعبان ماهی است که مسلمانان می توانند یازده ماه از سال را در یک ماه بپیمایند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ارزش و فضیلت‌های ماه شعبان به قدری زیاد است که «پیامبراکرم (ص)» در این مورد فرمودند: «رجب شهر اللّه و شعبان شهری و رمضان شهر امّتی، ماه رجب، ماه خداست و ماه شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امتم» و نیز در حدیثی دیگر از «پیامبراکرم (ص)» در مورد ماه شعبان وجود دارد که ایشان می‌فرمایند: «ماه شعبان ماهی است که اعمال انسان‌ها بالا می‌رود در حالیکه مردم از آن غفلت می‌کنند»،«امام علی (ع)» نیز پیرامون جایگاه ماه شعبان فرموده‌اند: ماه شعبان، ماه «رسول خدا (ص)» است.لذا در این خصوص با حجت الاسلام «سید ابوالفضل سیدزاده»، امام جماعت مسجد حضرت ولیعصر (عج) گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه تقدیم حضورتان می شود.

 

ضرورت و اهمیت ماه شعبان چیست؟

ماه شعبان ماهی است که مسلمانان می توانند یازده ماه از سال را در یک ماه بپیمایند. یعنی نزدیک ترین راه برای رسیدن به محبوبیت و رضای خداوند متعال است. رسول مکرم اسلام نیز سفارش های زیادی در خصوص این ماه پربرکت داشتند و فرمودند ماه شعبان ماه من است، ماه رمضان ماه خداست. هر کس یک روز در این ماه را روزه بگیرد در قیامت او را شفاعت خواهم کرد. رسول اکرم (ص) در این ماه پر فضیلت روزه می گرفتند و آن را به ماه مبارک رمضان وصل می کردند. شعبان ماهی است که افراد می توانند بهره های اخلاقی و معنوی فراوانی از آن ببرند. یکی از ویژگی های ماه شعبان نداشتن شهادت است. از ابتدا تا انتهای این ماه ولادت، شادی و سرور است، ماهی است که خداوند تبارک و تعالی به بندگان خود توجه خاصی دارد و دوست دارد بندگانش در این ماه پاکیزه شوند تا با پاکی نفس وارد میهمانی خداوند (ماه مبارک رمضان) شوند.

 

مسلمانان چگونه می توانند از برکات و فضایل ماه شعبان بهره مند شوند؟

انسان ها برای درک «توحید» نیازمند اخلاق و خصوصیات الهی در زندگی شان هستند تا موهبت های الهی را بهتر جذب کنند و با رفتار و کردار نیکو و حسنه با دوستان، خانواده و همسایگان از برکات این ماه پر فضیلت بیشتر بهره مند شوند، چون بداخلاقی انسان را از فضایل ماه شعبان بی بهره می کند.

 

در ماه شعبان مناسبت ها و اعیاد متعددی واقع شده، این مناسبت ها چه ظرفیتی را برای اصلاح سبک زندگی فراهم می کنند؟

انسان همیشه در زندگی خود به دنبال یک الگو و اسوه می باشد؛ مثلا یک ورزشکار از افراد موفق در حوزه ورزشی الگوبرداری می کند که شاید این فرد فقط در زمینه ورزش الگوی خوبی باشد و در سایر زمینه ها این طور نباشد اما خداوند تبارک و تعالی الگویی را برای ما معرفی کردند که در همه زمینه ها کامل و نمونه است. در مورد رسول اکرم (ص) فرموده اند: «لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» او الگوی نکویی برای شما است. اگر ما بخواهیم از رفتارهای پیامبر اکرم (ص) الگوبرداری کنیم، کافی است با نگاهی گذرا به زندگی ایشان رفتارها و خصوصیات محبوب و مقبول وی را بررسی و در زندگی خود مورد توجه قرار دهیم. پیامبر اکرم (ص) فرموده اند: من دو چیز گرانبها را نزد شما به امانت گذاشته ایم، یکی قرآن و دیگری اهل بیتم. این دو مقوله به قدری ارزشمند است که رسول خداوند از میان همه مخلوقات الهی بر این دو سفارش کردند؛ بنابراین معرفت پیدا کردن ما نسبت به این دو امر مهم بسیار لازم و ضروری است. معرفت ما نسبت به امام حسین (ع) در این ماه به همان اندازه ما را به امامان معصوم (ع) نزدیک تر می کند. ارزش و اعتباری که انسان در معرفت به رفتار، کردار و شخصیت اهل بیت (ع) و معصومین (ع) به دست می آورند در زیارت فیزیکی معصومین (ع) نمی توانند به دست بیاورند لذا این معرفت باعث می شود زیارت ما هم زیارت معرفتی باشد؛ بنابراین حال که ماه شعبان ماه میلاد بهترین های خداوند (امام حسین (ع)، قمر بنی هاشم (ع)، امام سجاد (ع) و حضرت علی اکبر (ع)) در روی زمین است و نیمه شعبان هم متعلق به ولادت منجی عالم بشریت امام زمان (عج) می باشد لذا می توانیم با بهره گیری از فضایل این ماه بزرگ و معرفت نسبت به این حضرات معصومین(ع) به قله های بلند اخلاقی و عرفانی دست یابیم.

 

مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر آراستگی به معنویت و اخلاق برای تمدن سازی تاکید کرده اند. ماه شعبان و مناجات ها و ادعیه اش در این باره چه ظرفیت هایی را ایجاد می کند؟

مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به دعاهای صحیفه سجادیه تاکید وافری داشتند و فرمودند این دعاها مخ العباده هستند. از دعاهای موجود در صحیفه سجادیه به قرآن صائد تعبیر می شود. مراد از قرآن صائد دعا است.  قرآن، قرآن نازل است، آمده است به طرف پایین و دعا از پایین به بالا می‌رود، این قرآن صاعد است، یعنی دعا دست انسان را می گیرد و می برد به بالا. در واقع سخنان خداوند قرآن نازل برای بشریت است و دعاهای ما قرآن صائد است که به سوی او صعود می کنند؛ نتیجه اینکه از دعاهای معصومان (ع) و دعای امام عصر (عج) که در حقیقت در سلک صحیفه سجادیه است، نباید غافل ماند و خود را از این قرآن صائد محروم ساخت بلکه لازم است برای رشد و تعالی با فراهم کردن شرایط و حالات بیشترین بهره برداری را از آنها نمود و از این فرهنگ نورانی کسب نور کرد. پاک زیستی و صعود به سوی قله عرفان و کمالات استفاده بهینه کرد؛ بنابراین شکرگزاری نسبت به نعمت های الهی هم می تواند انسان را الهی و عبادتش را خالصانه کند و هم او را به عبودیت واقعی برساند.

 

امام سجاد (ع) فرمودند ماه شعبان ماهی است که اگر کسی دوشنبه ها و پنج شنبه های این ماه را روزه بگیرد، دعاها و ادعیه ها که در این ماه وارد شده را بخواند، خداوند بهشت را بر او واجب می کند؛ بنابراین خواندن این دعاها، ذکرها، نمازها، صدقه دادن ها و سایر اعمال وارد شده در ماه شعبان، مسلمانان را مزین به اخلاق الهی  می کند و این اخلاق الهی می تواند نسبت به سایر فرهنگ ها و تمدن ها برتری یابد. این ویژگی فقط خاص فرهنگ شیعه و دین مبین اسلام است که انسان ها را به سمت خدا سوق می دهد، چون سایر فرهنگ ها انسان را به سمت مادیات گرایش می دهد در حالی که اسلام افراد را به معنویت و مبدا (که از خداییم و به سوی خدا برمی گردیم)، می کشاند؛ بنابراین توجه به مبدا که یک فرهنگ غنی محسوب می شود در تمام ادیان بی نظیر است که این امر بسیار مهم و ضروری می باشد.

کد خبر 1037619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha