به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، بررسی امور کنسولی و تعاملات اجتماعی ایران و گرجستان، برگزاری انتخابات الکترونیکی در کلانشهرها به جز تهران، فتوای رهبر انقلاب در حرمت بمب اتم، حرف نهایی ایران است، آغاز گام چهارم طرح شهید سلیمانی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۲۰ اسفند است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات وزیران گفت: اگر ما بعثت پیامبر را به تعبیر امام به عنوان بزرگترین روز تاریخ و حادثه بعثت را عظیمترین حادثه در تاریخ میدانیم این بعثت باید ما را مبعوث کند و روح ما را برانگیزد همانطور که پیامبر بزرگ و مرد خدا مبعوث شد و جامعه را به حرکت در آورد.
روحانی اضافه کرد: امروز هم درد جامعه و مشکلات جامعه ما با نگاه به غار حرا و بعثت پیامبر قابل حل است و نه با نگاه غربی و نه نگاه شرقی و نگاهی که از جانب پیامبر بود میتواند ما را متحول و یکپارچه کند.
وی تصریح کرد: در کارهای مهم نظر مردم را اصل بدانیم همانطور که پیغمبر نظر مردم را اصل میدانست حتی جایی که نظرش چیز دیگری بود وقتی همه مردم در امور دنیوی و زندگی مردم،چیزی میگفتند، نظر آنها را بر نظر شخص خودش مقدم می دانست. این مشورتی که خداوند به پیغمبر امر کرد امروز برای ما هم هست و ما هم بر همان مبنا باید حرکت کنیم.
رییس جمهوری اضافه کرد: اگر نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی بود که خود را به عنوان خادم مردم دانست و اداره کشور را از آن مردم دانست و انتخابات را راه اصلی برای مدیریت کشور پذیرفت و با انتخاب مردم کسی که منتخب میشود به نظر او و نظر جمع و نظر مردم احترام گذاشت، آن وقت به راحتی می توانیم از همه مشکلات و پیچ و خم هایی که امروز پیش روی ما هست، عبور کنیم.
روحانی گفت: هرجا مردم با نظام بودند و هر جا نظام در خدمت مردم بود هر کجا نظام و مردم یک راه را انتخاب کردند، پیروز شدند و هر کجا خدای ناکرده فاصلهای بین نظر مردم و نظام و مسئولین ایجاد شد همه ضرر کردند و همه شکست خوردند.
وی افزود: پیامبر اکرم در اداره کشور از مشورت مردم استفاده میکرد و در عین حال می فرمود من آمده ام اخلاق نیکو را تکمیل کنم، تا وقتی فحش، اهانت و تهمت در جامعه باشد ما هنوز درپلههای اول این راه هستیم.
امور کنسولی و تعاملات اجتماعی ایران و گرجستان بررسی شد
اکبرقاسمی " سفیر جمهوری اسلامی ایران در تفلیس با "گئورگی تاباتادزه" مدیرکل کنسولی وزارت امورخارجه گرجستان دیدار کرد و آخرین تحولات امورکنسولی و تعاملات اجتماعی بین دو کشور مین دو طرف مورد بررسی قرار گرفت. سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نقش تعاملات انسانی و اجتماعی در پیشرفت مناسبات و مراودات رو به جلوی دو کشور گفت : تعاملات انسانی و اجتماعی همواره موتور محرکه مناسبات دو کشور بوده است .
قاسمی ابراز امیدواری کرد، از تبادل نظر و رایزنیها و برگزاری متوالی کمیته امور کنسولی که براساس تفاهم های منعقده بین ایران و گرجستان به طور سالیانه برگزار میگردد، بتوان نسبت به تسهیل فرایندهای جاری تعاملات تجاری و اقتصادی فیمابین در چهارچوب پیوندهای متین تاریخی و فرهنگی دوکشور، گام های مطلوب را برداشت.
تاباتادزه نیز با اشاره به اهمیت روابط گرجستان با جمهوری اسلامی ایران ، روند مناسبات دوکشور را در پرتو سفر اخیر دکتر محمد جواد ظریف به گرجستان را بسیار مثبت قلمداد و ابراز امیدواری کرد که شاهد گامهای جدیدی برای پیشبرد مراودات دو کشور باشیم.
برگزاری انتخابات الکترونیکی در کلانشهرها به جز تهران
امیر شجاعان رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور در گفتوگویی تلویزیونی درباره الکترونیکی شدن انتخابات گفت: وقتی صحبت از انتخابات الکترونیک میشود معنای آن این است که تمامی فرآیندهای انتخاباتی به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و این فرآیندها تا زمانی که دستور انتخابات توسط وزیر کشور صادر شده و تا زمانی که صورت جلسه امحا آرا تنظیم میشود ادامه دارد که شامل ۲۵ فرآیند خواهد شد.
او ادامه داد: ۱۴ فرآیند از این ۲۵ فرآیند قبل از روز اخذ رای رخ خواهد داد و ۴ فرآیند در روز اخذ رای و ۳ فرآیند بعد از روز اخذ رای و ۴ فرآیند هم به عنوان فرآیندهای پشتیبان مطرح خواهد شد. وزارت کشور چندین دوره هست که تقریبا تمامی فرآیندها را به جز اخذ و شمارش آرا به صورت الکترونیکی انجام میدهد. عملا ما در این دوره دو مساله جدی خواهیم داشت که یکی در زمینه ثبت نام نامزدها خواهد بود که در این دوره به سبب شیوع ویروس کرونا به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و دیگری هم اخذ و شمارش آرا هست که در کلان شهرها به جز شهر تهران برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار خواهد شد.
شجاعان در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی اقدام برای ثبت نام شوراهای شهر و روستا افزود: برای ثبت نام ۴ روش پیشبینی شده که به ترتیب اولویت خواهم گفت و توصیه ما این است که تا حد ممکن داوطلبان برای مراجعه به فرمانداری اقدام نکنند که فقط به سبب بحث سلامت خودشان خواهد بود و اینکه راحتتر بتوانند غیر حضوری ثبت نام کنند.
رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور تشریح کرد: شیوه اول ما استفاده از یک نرم افزار موبایلی است که داوطبان میتوانند از سایتentekhabat.moi.ir که سایت وزارت کشور هست دانلود کنند. تاکید می کنم در هیچ جای دیگری ما این نرمافزار را قرار ندادهایم و داوطلبان محترم باید دقت کنند که صرفا این سایت برای دانلود این نرم افزار معتبر است.
او تاکید کرد: برای افرادی که به صورت غیر حضوری ثبت نام میکنند دو مرحله احراز هویت را قرار دادهایم؛ گام اول این است که شماره تلفن همراه و شماره ملی فرد را کنترل خواهیم کرد که حتما باید با هم همخوانی داشته باشند و اگر فردی شماره تلفن همراهش به نام خودش نباشد قادر به ثبت نام نخواهد بود. در گام دوم برای اینکه اطمینان بیشتری صورت بگیرد که خود فرد در حال ثبت نام است یک شماره کارت معتبر نظیر کارت بانکی از فرد میخواهیم که توصیه من این است که داوطلبان حتما یک کارت فعال را انتخاب کنند. مانند خریدهای اینترنتی این اقدام انجام میشود و صرفا برای احراز هویت انجام میشود.
فتوای رهبر انقلاب در حرمت بمب اتم، حرف نهایی ایران است
علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران در گفتوگو با شبکه خبری پی بی اس آمریکا گفت: فتوای رهبر معظم انقلاب در حرمت بمب اتم، حرف نهایی ایران است
وی در پاسخ به این سوال مطرح کرد که مقامات ایران همواره بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران و حرمت بمب اتم صحبت کردهاند.اما مباحث زیادی وجود دارد که بازدارندگی اتمی موثر است. قدرتهای بزرگ دارند، اسرائیل یک برنامه در این دارد.آیا در حاکمیت کسانی هستند که بیایید درباره منافع بمب بحث کنیم؟
وی اظهار کرد:حرف نهایی را رهبر معظم انقلاب زده است. ایشان فتوایی صادر کردهاند که نه تنها حکم مذهبی است بلکه قابل بحث هم نیست. هیچ جایی برای بحث در این زمینه وجود ندارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: هرکسی میتواند درباره ذهنیت و آرزوهای خود صحبت کند اما در مقام عمل، ما باید آنچه را که فتوا میگوید عمل کنیم.
صالحی در پاسخ به اینکه آیا در حاکمیت کسانی هستند که داشتن بمب اتمی را مناسب بدانند، گفت: نمی دانم شاید کسانی باشند.
وی به این سوال که چگونه بمب اتم حرام است اما موشک با برد بالا حرمت ندارد هم اینگونه پاسخ داد که موشک بالستیک با برد بالا برای اهداف خاصی استفاده میشود که میخواهید هدف قرار دهید اما بمب اتم همانگونه که در هیروشیما و ناکازاکی استفاده شد، به ۲۵۰۰ نفر آسیب رساند و در یک ثانیه پودر شدند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به خروج آمریکا از برجام و حضور ایران در سازوکار آن، گفت: چرا میخواهیم موضوع را پیچیده کنیم؟ کسی که از برجام خارج شد باید نخست بازگردد.
آغاز گام چهارم طرح شهید سلیمانی برای مقابله با کرونا
شاهین محمد صادقی، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور در برنامه ۱۸/۳۰ شبکه خبر با موضوع گام چهارم طرح شهید سلیمانی برای مقابله با کرونا گفت: طرح به طور رسمی شروع شد، اما در برخی مناطق به دلیل شرایط ویژه از چند روز قبل شروع شده است.
وی افزود: هجمه ویروس در برخی استانها شدید بود و کادر درمان نیاز به کمک داشت و بسیج به کمک وزارت بهداشت شتافت. بسیج در اجرای این طرح در کنار وزارت بهداشت است و هیچ محدودیتی برای این همکاری ندارد. پرچم دار مقابله با کرونا وزارت بهداشت است؛ بسیج به کادر درمان در مقابله با کرونا کمک میکند. طرحی که از امروز شروع شده است تا اوایل فروردین ادامه دارد.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: در مرحله اول طرح شهید سلیمانی بیماری یابی فعالی داشتیم و افراد تست میشدند. در این طرح افراد بیمار قرنطینه میشدند و بخش سوم کار، حمایت از افراد قرنطینه شده بود حتی بسیج بستههای غذایی به این افراد اختصاص میداد.
محمد صادقی گفت: مرحله جدید طرح شهید سلیمانی "مرحله تشدید بیمار یابی" نام گذاری شده است.
وی با اشاره به هجمه بیماری و مبتلا شدن بیش هشت هزار نفر در روز به بیماری کرونا گفت: هشت هزار کرونایی میتوانند خیلیها را بیمار کنند. در گام جدید طرح شهید سلیمانی همه این افراد و اطرافیان اینها تست و رصد میشوند.
شاهین محمد صادقی درباره کمکهای مومنانه بسیج هم گفت: در مرحله اول بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان در پایگاههای بسیج جمع آوری شد و در اختیار نیازمندان قرار گرفت.
نظر شما