«مجید شافعی» امروز (دوشنبه، 18 اسفند) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در رضوانشهر اظهارداشت: برای جذب کودکان و نوجوانان در کانونهای مساجد باید برنامهها را مداوم و پیوسته اجرا کرد و این برنامهها را با پیشرفت اعضاء ارتقا داد. برنامههایی با محتوای تکراری اشباع فرهنگی را در پی دارد و موجب میشود اعضا کانون را ترک و از فضای مساجد فاصله بگیرند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رضوانشهر ادامه داد: بهره گیری از توان روحانیون معتمد، مجرب و اهل عمل و اجرای برنامه های متنوع، مرتبط، موثر و آینده ساز با سلیقه آحاد جامعه و اعضایی که در آن کانون فعالیت دارند در شکل دهی آینده جوانان موثر خواهد بود.
وی تصریح کرد: با برگزاری برنامههای فرهنگی با حضور اساتید مجرب و متعهد ویژه کانونهای مساجد و مسئولان هیئت های امنای این کانونها، ایجاد فضای فرهنگی و تفریحی برای جذب و مشارکت اعضا در برنامههای کانون فرهنگی و هنری و تامین هزینههای لازم برای برنامههای فرهنگی میتوان زمینه جذب حداکثری گروهای سنی نوجوان و جوان را به مساجد فراهم کرد.
شافعی با بیان اینکه متاسفانه پس از شیوع ویروس کرونا مراجعه حضوری جوانان در مساجد کم شده است، افزود: شکاف بین نسلها و نوع واکنش پیشکسوتان با جوانان و برخورد نامناسب آنها موجب شده جوانان کمتر به مساجد مراجعه کنند. این شکاف بین نسلی بسیار عمیق بوده و هیئت امنای مساجد که اغلب با رنج سنی 65تا 70 سال هستند قادر به برقراری ارتباط مناسب با نوجوانان و جوانان امروز نیستند.
وی تاکید کرد: برقرای ارتباط با افرادی که نسل جدید را تشکیل میدهند و آینده ساز کشور هستند و تدوین برنامههایی با محوریت پرورش نسلهای آینده میتواند راهگشا باشد. این فاصله برای نوجوان امروزی قابل درک نبوده و برای نسلهای قدیمیتر نیز به معضلی تبدیل شده است.
رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی رضوانشهر افزود: وقتی جوانی وارد مسجد میشود و پیشنهاد استفاده از فضای مجازی را در کانون مسجد به افرادی در سنین بالا میدهد و با مخالفت و واکنش نامناسب آنان روبرو میشود، چگونه میتوان او را به مسجد جذب کرد. در انتخاب هیئت امنای مساجد اگر به سمت جوانگرایی برویم، این فاصله کمتر شده و ما شاهد حضور چشمگیر جوانان در مساجد خواهیم بود.
وی با اشاره به حضور یک جوان در ترکیب هیئت امنای مسجد جامع رضوانشهر گفت: به علت حضور این جوان به عنوان هیئت امنای مسجد بسیاری از جوانان و نوجوانان به این مسجد جذب شده و در برنامههای فرهنگی مشارکت فعال دارند. مساجد و مدیران کانونها اگر از جوانان باشند زمینه برای مشارکت بیشتر جوانان فراهم میشود و استفاده از روشهای نوین در مساجد این حضور را پررنگتر میکند.
شافعی افزود: قبول کردن تغییر سبک رفتاری جوانان و نوجوان و اجرای برنامههای متناسب با جوانان در کانونها و سپردن امور به جوانان میتواند مساجد را به جایگاه واقعی خود برساند.
وی اظهار داشت: جلوی پیشرفت را نمی توان گرفت ناخودآگاه جامعه و مردم در حال پیشرفت هستند اگر بخواهیم با ابزار بدوی دین و فرهنگ را به سمت جلو ببریم شدنی نیست و محکوم به شکست است.
نظر شما