به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان، «عباسعلی وفایی» رایزن علمی فرهنگی ایران در چین در نشست سالانه معاونت گسترش زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی در خارج از کشور که به صورت مجازی برگزار شد گفت: نبض زبان فارسی در چین به نیکی زده می شود و در کشو رچین زبان و ادبیات فارسی جایگاه ویژه دارد.
وی افزود:تعداد 20 مرکز فعال ادبیات فارسی و ایران شناسی در کشور چین وجود دارد و تعداد14 دانشگاه در رشته زبان و ادبیات فارسی پذیرش دانشجو دارند.
رایزن علمی فرهنگی ایران گفت:هشت استاد ایرانی در کرسی های زبان و ادبیات فارسی در کشور چین تدریس دارند اگر کرونا نبود این تعداد به 12 استاد نیز می رسید.اساتید بسیار فعال هستند و در تالیف کتاب هم فعالیت دارند.
وی بیان کرد:هیچ محدودیتی در ترویج و توسعه ادبیات فارسی در چین نداریم و در مرکز حافظ شناسی وبینارهایی برگزار شد که دانشگاه ها تا 15 هزار یورو هزینه خرج کردند.
رایزن علمی فرهنگی ایران گفت:متاسفانه وزارت علوم آنگونه که باید به این موضوع توجه نمی کنند. بحث زبان فارسی در چین رایج نیست اما دانشجو پذیرش می کنند که ماموریت محور هستند و با محوریت اقتصاد و تجارت دانشجو پذیرش می کنند.
وی تصریح کرد:دانشگاه های غیردولتی نیز فعال شده اند، اگر دانشگاه های ایران کمک کنند می توانیم در دانشگاه دیگر زبان فارسی را توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه سه هزار دانشجو ایرانی در چین تحصیل می کنند گفت: فرصتی است که می توان توسعه و ترویج داد. اینجا پول نیاز نیست بلکه نیاز به برنامه ریزی دارند.
نظر شما