به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد باقر خسروی، مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران از تشکیل کمیته راهبردی طراحی مساجد در مناطق تهران خبر داد و گفت: پس از تدوین دستورالعمل طراحی مساجد، این دستورالعمل مورد پذیرش مرکز امور رسیدگی مساجد قرار گرفت و از همین رو قرار شد تا با امضای تفاهمنامهای میان این اداره کل و مرکز امور رسیدگی مساجد ارتقای معماری مساجد تهران مورد توجه قرار گیرد و کمیته راهبردی طراحی مساجد در مناطق تشکیل شود.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی انبوهی از توصیهها در ارتباط با چیستی و هویت مسجد صحبت بهمیان آمده، اما تاکنون هیچ الگوی مشخصی برای مساجد وجود نداشته است، افزود: در این دستورالعمل ضمن اینکه الگوی معماری اسلامی ـ ایرانی برای ساخت مساجد مدنظر قرار گرفته، احکام فقهی مرتبط با ساخت مساجد نیز لحاظ شده است.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران با اعلام این نکته که متاسفانه به جز اندک مساجدی که در سطح شهر ساخته میشود، معماری دیگر مساجد کیفیت مناسب ندارد، تصریح کرد: از همین رو این معاونت با تشکیل کمیته تخصصی در حوزه معاونت معماری و شهرسازی نسبت به هدایت و مشاوره راهبردی طراحانی که قصد دارند در این حوزه فعالیت کنند، اقدام کرده است.
وی با اشاره به اینکه از زمانیکه دانشکدههای معماری و شهرسازی در کشور ما راهاندازی شد، میان شهروندان و طراحان مساجد انقطاع شکل گرفت، گفت: کمیته راهبردی مساجد متشکل از نماینده معاونت امور اجتماعی و فرهنگی، معاونت شهرسازی و معماری و یک استاد دانشگاه بهانتخاب اداره کل ساختمان و معماری تشکیل شده است.
خسروی با بیان اینکه طراحی مساجد یکی از مبانی الگوهای اسلامی ـ ایرانی بهشمار میآید، خاطرنشان کرد: از دیگر اهداف ما این است که ذهنیت شهروندان را نسبت به یک مسجد خوب بسنجیم، تا بتوانیم وضعیت موجود را تغییر داده و الگوهای مطلوب را ترویج دهیم.
وی در ادامه بر جایگاه مسجد در جامعه تاکید کرد و گفت: مسجد باید کانون محله باشد، لذا موارد گوناگون من جمله نحوه مقابل با بحران در معماری مساجد، مسئله ترافیک و بقیه موارد در حوزه پیرامونی مسجد نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد، ضمن اینکه مساجد در محدوده محله، منطقه و شهر باید از ویژگیهای خاصی برخوردار باشند.
پایان پیام/
نظر شما