فهم حداکثری از موضوع وقف و امور خیریه زمینه‌ساز دستیابی به تمدن نوین اسلامی است

طیب‌نیا با اشاره به اینکه نظام حکمرانی مطلوب در امور خیر بالا بردن فهم حداکثری از موضوع وقف و امور خیریه است، گفت: تحقق این مهم زمینه‌ساز دستیابی ما به تمدن نوین اسلامی_ایرانی خواهد بود.

محمد صالح طیب‌نیا رئیس سومین همایش خیر ماندگار در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، در خصوص وضعیت امور خیر در ایران و نظام حکمرانی موجود، گفت: نظام حکمرانی مطلوب یک اصطلاحی است که در چند دهه اخیر در بحث مدیریتی مطرح شده است و صرفا مربوط به امور خیر نیست و در تمام سطوح از حکمرانی کشور تا نهادهای خرد در تمام سطوح را شامل می‌شود، در عرصه امر خیر هم این اصطلاح می‌تواند جاری باشد اما آن چیزی که اتفاق افتاده این است که در ایران قدیم نهادهای خیر تمام نیازهای اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی کشور را برطرف می‌کرده است.

وی ادامه داد: در دوران صفویه نیمی از امور کشوری با وقف اداره می‌شده است، برخی از شهرهای ایران نمی‌توان زمینی را پیدا کرد که وقف نشده باشد، برخی حتی معتقدند که کل ایران چندبار وقف شده است.

رئیس سومین همایش خیر ماندگار یادآور شد: مساله‌ای که امروز مهم و مطرح است اینکه ما موضوع وقف را خیلی در سطح پائین تنزل داده و فقط وقف را برای رفع مایحتاج‌‌های نیازمندان و کارهای انسان دوستانه می‌دانیم.

طیب‌نیا در خصوص وضعیت مطلوب امور خیر در ایران نیز خاطرنشان کرد: نظام حکمرانی مطلوب است که ابتدا فهم حداکثری از موضوع وقف و امور خیریه را ایجاد کند زیرا زمینه‌ساز دستیابی ما به تمدن نوین اسلامی_ایرانی خواهد بود و چاره‌ای جز این هم نداریم، در بخش دیگر باید شاخصه‌های مربوط به نطام حکمرانی مثل عدالت، قانون‌گرایی شفافیت و... را مدنظر قرار دهیم.

وی در مورد هدف برگزاری سومین همایش خیر ماندگار گفت:  هدف اصلی این همایش ایجاد یک دغدغه برای محققین، پژوهشگران و نخبگان علمی در حوزه وقف و امور خیر است، اکثر نخبگان پیش از برگزاری این همایش از دوره اول تا به امروز به موضوع امور خیر شناخت نداشتند و حتی نمی‌دانستند که موضوع وقف علمی است و نیاز به مطالعه دارد.

رئیس سومین همایش خیر ماندگار تصریح کرد: چهار سال پیش که برای اولین بار این همایش رقم خورد دانشگاهیانی که در حوزه وقف همکاری داشتند کمتر از 10نفر بودند اما خوشبختانه امروز 360نفر از اساتید دانشگاه‌ها، هیات علمی‌ها و دانشجویان در عرصه وقف کار کارشناسی می‌کنند.

طیب‌نیا در پایان افزود: ترویج فرهنگ‌سازی امر خیر در حوزه پژوهشی یکی از دغدغه‌های جدی این حوزه است، همچنین تولید دانش نیز یکی از مسائل مهم و مدنظر ما است که نخبگان ورود جدی به این حوزه داشته و کاملا مساله محور توانسته‌اند بسیاری از نیازهای کشور برطرف کنند.

 

کد خبر 1033594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha