شیوع بلوغ زودرس در دختران 30 درصد بیشتر از پسران است

ایرانزاد شیوع بلوغ زودرس در دختران را 30 درصد بیشتر از پسران دانست و افزود: خوردن غذاهای چرب و فست فود سبب چاقی در کودکان می شود و بلوغ زودرس را بدنبال دارد.

ایرج ایرانزاد، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران پیرامون دلایل بلوغ زودرس در کودکان به خبرنگار شبستان گفت: بلوغ زودرس در دختران حدود 80 و در پسران حدود 50 درصد شایع است.

 

فوق تخصص غدد کودکان گفت: خوردن غذاهای چرب و فست فود سبب چاقی در کودکان می شود و بلوغ زودرس را بدنبال دارد.

 

وی با اشاره به سن بلوغ زودرس در دختران و پسران تصریح کرد: حداقل سن شروع بلوغ در پسران 9 و دختران هشت سال است. در واقع بلوغ زودرس هنگامی به وقوع می پیوندد که صفات ثانویه جنسی بروز کند.

 

ایرانزاد بلوغ زودرس مرکزی را یکی از انواع بلوغ زودرس در میان کودکان دانست و افزود: این نوع بلوغ از سیستم عصبی هیپوتالاموز گرفته تا هیپوفیز، سیستم تناسلی و صفات ثانوی جنسی در مرد و زن متفاوت بروز می کند.

 

فوق تخصص غدد کودکان گفت: علت واقعی بلوغ زودرس مرکزی به طور واضح معلوم نیست، اما مصرف برخی از هورمون هایی نظیر استروژن، پروژسترون، تستسترون و هورمون رشد که از طریق حیوانات وارد بدن انسان می شود، مقدمه ای برای بلوغ زودرس در کودکان است.

 

وی بلوغ زودرس حقیقی را از دیگر انواع این بلوغ دانست و تصریح کرد: مهم ترین علل بلوغ زودرس حقیقی ضایعات مغزی از قبیل تومورهای مغزی به دنبال عفونت ها و تروماهای مغزی و بعضی از سندرم ها از قبیل نورو، فیبرو ،ماتوزو، مکون و آلبرات است.

 

وی رواج استفاده از برخی داروهای هورمونی در میان افراد جامعه اشاره کرد و افزود: با ورود این داروها به بدن افراد بلوغ زودرس گذرا به وجود می آید. البته پس از قطع مصرف دارو، بهبودی کامل حاصل می شود ولی اگر مصرف دارو ادامه پیدا کند، سیستم بلوغ فعال شده و کودک قبل از سن واقعی خود به بلوغ می رسد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: باید برای دختران و پسرانی که بلوغ زودرس مرکزی دارند به ترتیب سونوگرافی لگن و MRI مغزی انجام شود.

 

ایرانزاد تصریح کرد: 80 درصد از موارد بلوغ زودرس در دختران موارد "ایدیوپاتیک" است، اما در پسران این طور نیست. چون بلوغ زودرس پسران مرتبط با مغز و اعصاب است، از این رو می بایست در سن کمتر از 9 سالMRI انجام شود و در نهایت برای بررسی سن استخوانی باید از مچ دست عکس گرفت.

 

فوق تخصص غدد کودکان افزود: بلوغ غیر مرکزی به سیستم اصلی بدن ربطی ندارد بلکه مشکلات غیر مرکزی را در بر می گیرد و ممکن است مشکل از غدد ترشح شده هورمون های جنسی و غده های فوق کلیه باشد که خواه یا ناخواه این هورمون علائم بلوغ را در کودکان ظاهر می کند.

 

وی با بیان این مطلب که بلوغ زودرس مرکزی درمان خاص خود را دارد، گفت: با شناخت علت بیماری می توان درمان صحیح انجام داد تا بهبودی حاصل شود.

 

وی در ادامه افزود: بسیاری از مراجعین که به علل مختلف دچار بیماری بلوغ زودرس مرکزی می شوند با تشخیص صحیح بهبود کامل می یابند و بیماری آنها برای همیشه خاموش می شود و هیچ احتیاجی به درمان بیشتر ندارند و با عمل جراحی این غده ها، بیمار بلافاصله درمان می شود.

 

پایان پیام/
 

 

کد خبر 10334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha