فجر استانی، تبعیض های تئاتر تهرانی و شهرستانی را از بین می برد

مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های کشور تأکید کردند؛ فجر استانی، تبعیض های تئاتر شهرستانی و تهرانی را از بین می برد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ ثابت قدم وحید، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی به بخش استانی تئاتر فجر اشاره و آن را بسیار با اهمیت خواند و گفت: برگزاری برنامه های اینچنین به منزله فرصتی است که در اختیار علاقمندان به تئاتر هم در سطح آماتور و هم در سطح حرفه ای قرار می گیرد و درواقع مشوق و انگیزه ای می شود که گروه های هنری آثار موفق تری را خلق کنند.


وی علاوه بر ضرورت برگزاری جلسات نقد و بررسی و نیز کارگاه های آموزشی در خلال اجرای این بخش جشنواره، گفت:اثرات آثار نمایشی نیز از هنرمندان استان ها در حین برگزاری این بخش به اجرای عموم در آید تا به نوعی سطح توانمندی ها مقایسه و ارزیابی شود.


ثابت قدم وحید، افزود: شایسته این است که گروه های بومی در کنار اجرا های کشوریاین جشنواره، نیز برنامه داشته باشند تا انگیزه های رشد گروه های شهرستانی بیشتر شود.


وی با اشاره به پتانسیل ها و قابلیت ها ی موجود در شهرستان ها به ویژه این استان از حضور دو اثر نمایشی آن در بخش رقابت صحنه ای و نیز بخش خیابانی اشاره کرد و بر این موضوع تأکید کرد.


اسماعیلیان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نیز در ادامه با بیان اینکه گنجاندن بخش استانی فجر و تمرکز زدایی یک گام مثبت و امید بخش در عرصه تئاتر است، اظهار داشت: این رویداد علاوه بر اینکه در کشف استعداد های هنرمندان شهرستانی اثر می گذارد، می تواند بستر مناسبی را برای علاقمندان که نمی توانند از نزدیک به تماشای آثار راه یافته به جشنواره بپردازند، فراهم می کند.
 

برگزاری بخش استانی جشنواره بین الملی تئاتر فجر را سنگ محکی برای هنرمندان شهرستان دانست و اظهار داشت: آن ها می توانند خود را با گروه های برگزیده استان ها بسنجند و به نقاط ضعف و قوت و جایگاه خود در هنر تئاتر دست یابند.


وی با بیان اینکه قرار گرفتن چند استان در کنار یکدیگر تبادل نظر و آسیب شناسی آن ها در حرکت رو به جلو تئاتر کشور بسیار موثر است،
وی آشتی دادن مخاطب با هنر نمایش و تغییر نگاه هنرمندان شهرستانی در خصوص تبعیض بین هنرمندان شهرستانی و تهرانی را از دیگر دستاوردهای برگزاری بخش استانی جشنواره تئاتر عنوان کرد و افزود: از آن جایی که برگزاری جشنواره با خود شور و نشاط به همراه می آورد چه خوب است که این رویداد به سراسرکشور تسری یابد.
 

*حجت الاسلام آفتابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه نیز در این گفتگو با اشاره به میزان اثرگذاری فوق العاده تئاتر در رشد و تعالی فرهنگ جامعه اظهارداشت: باید سمت وسوی درست به این هنرداده شود تا بتواند به شکلی درست در لایه های مختلف جامعه اثر بگذارد.


وی ارایه مسائل مختلف اجتماعی مذهبی و حتی طنز از طریق زبان هنرکه متناسب با نیاز روز جامعه است را بیانگر اهمیت بالای تئاتر ذکرکرد و بیان داشت: مخاطب شناسی و جذب تماشاگر از عوامل مهم درتئاتر است که متاسفانه کم تر روی آن کارشده است و جشنواره تئاتر فجر تا حدودی به این مقوله کمک خواهد کرد.


حجت الاسلام آفتابی با بیان اینکه در جشنواره بین الملی تئاتر فجر نسبت به شناسایی و ارزیابی نمایش های قوی و ظرفیت موجود در استان ها قبل از برگزاری آن اقدام شود، تصریح کرد: آثار در نظر گرفته شده برای بخش استانی جشنواره فجر باید متناسب با ظرفیت هنرمندان و نقاط ضعف و قوت موجود در آن استانهای موردنظر باشد تاشاهد استقبال بیشتر وبهتری دراین زمینه ودر نتیجه بالندگی تئاتر فجر باشیم.

 

*قادر آشنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز هنر تئاتر را به دلیل زنده بودن آن در رشد و تعالی فرهنگ جامعه اثر گذار دانست و گفت: برگزاری بخش استانی جشنواره تئاتر فجر کارگاه آموزشی برای هنرمندان است.


وی اضافه کرد: این اتفاق در افزایش حس اعتماد به نفس و روحیه خود باوری و ایجاد انگیزه در هنرمندان شهرستانی نقش به سزایی دارد.
وی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره تئاتر در استان ها زمینه جذب مخاطب را فراهم می کند، اظهار داشت: این امر به نهادینه شدن ارزش و اهمیت تئاتر در کشور کمک خواهد کرد.


وی با بیان اینکه یکی از راه های توسعه و تعامل فراگیر کردن آن است، بیان داشت: با برگزاری بخش استانی تا حدود زیادی می توان به نیازهای هنر هنرمندان عرصه تئاتر پاسخ داد و به نوعی آن را فراگیر کرد.
 

وی بیان کرد: با برپایی جشنواره ها ی تئاتر فجر در استان ها بتوان چراغ تئاتر را روشن نگه داشت و برفروغ آن افزود.

 

*منتظری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان نیز در ادامه این گفتگو گفت: تمرکز زدایی در سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با برگزاری تئاتر فجر استانی توزیع عادلانه فعالیت های فرهنگی و هنری در کشور است.

 

وی افزود: نگاه درست به این موضوع اعتماد به سیاست های کلان فرهنگی در کشور را به همراه خواهد داشت و باعث رفع غبار محرومیت از استان ها می شود.


وی گفت: در این دوره از جشنواره نگاه ما معطوف به مرکز استان گلستان نبود و برنامه های جشنواره سی ام تئاتر فجر را اعم از اجرای نمایش، کارگاه های آموزشی و نمایشگاه عکس و کتاب را، علاوه بر شهر گرگان در شهرهای گنبد کاووس، رامیان، بندرگز، کردکوی و علی آباد نیز طراحی و اجرا کرده ایم.


منتظری در پایان با مثبت ارزیابی کردن برپایی جشنواره تئاتر فجر در این استان گفت: بدون تردید برپایی جشنواره تئاتر فجر در شهرستان ها نقاط مثبت بسیاری به همراه دارد، از جمله این دستاوردها؛ ایجاد گفتمان هنری بین هنرمندان است که از سویی دیگر باعث وقوف نقاط ضعف و قوت آثار هنرمندان خواهد شد.


وی در ادامه مطلب فوق خاطر نشان کرد: برپایی این جشنواره در استان ها فرصتی مناسب برای تجربه اندوزی است و ره آورد ذهن خلاق و بکر را به ارمغان می آورد و باعث جنب و جوش در میان هنرمندان و عموم مردم می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 103301

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha