به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مصوبات شورای عالی کار فاقد ضمانت اجرایی است، اقوام ایرانی اقلیت نیستند، نشان فداکاری ارتش به شهید «سرلشکر جواد فکوری» تعلق گرفت، دستگاه های مسئول نهایت همکاری را با کانون های مساجد انجام دهند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۱۰ اسفند است.
طراحی سامانه ثبت معاملات خودرو
علی دیزجی معاون قضایی رئیس کل و معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران از طراحی و راه اندازی سامانه ثبت معاملات خودرو خبر داد و بیان کرد: یکی از معضلات جامعه که باعث افزایش تعداد پروندههای وارده به محاکم قضایی میشود، اختلافات و جرایمی است که در حوزه خرید و فروش خودرو اتفاق میافتد.
وی افزود: به منظور پیشگیری از جرایم و دعاوی ناشی از خرید و فروش خودرو مانند سرقت، جعل، فرار مالیاتی، ایجاد و فعال سازی سامانه ثبت معاملات خودرو ضروری است و در همین راستا این معاونت با دعوت از مسئولان ذی ربط خواستار فعال سازی سامانه ثبت معاملات خودرو شده است.
معاون قضایی رئیس کل و معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: این سامانه دارای مزایایی از قبیل افزایش ضریب امنیت معاملات، شفاف سازی اطلاعات و یکسان سازی فرآیند تنظیم قراردادها بوده و در نهایت موجب کاهش ورودی پروندهها میشود که امیدواریم با توجه به مهیا بودن مقدمات امر تا پایان سال جاری سامانه مذکور به صورت رسمی راه اندازی و اطلاع رسانی لازم صورت پذیرد.
بر اساس این گزارش، یکسان سازی فرآیند تنظیم و ثبت قراردادها، جلب اعتماد مردم برای مراجعه به نمایشگاه ها، حفظ و نگهداری سوابق قراردادهای واحدهای صنفی، جلوگیری از فروش همزمان یک خودرو به بیش از دو نفر، جلوگیری از فعالیت فروشندگان و نمایشگاه داران غیرمجاز، مکانیزه کردن فعالیت نمایشگاه داران و حذف قولنامههای دستی از جمله اهداف این طرح است.
مصوبات شورای عالی کار فاقد ضمانت اجرایی است
علی بابایی کارنامی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در برنامه «گفتگوی اقتصادی» اظهارکرد: یکی از دغدغه های بسیار مهم تشکل های کارگری کشور در سالهای اخیر مربوط به قراردادهای موقت است که تضمین اجرای قوانین کشور را هم زیر سوال برده است.
او با اذعان به کم کاری دولتها و مجالس مختلف در این بخش گفت: ما فقط شاهدیم که پایان هر سال مصوبه ای در قالب مصوبات شورای عالی کار ارائه می شود اما وزارت کار به عنوان ضامن پیگیری اجرای قوانین مربوط به حقوق و مطالبات کارگران نمی تواند آئین نامه ای را به هیئت دولت برساند و آن را اجرایی کند.
بابایی با بیان اینکه نرخ بیکاری در حوزه جوانان بالای 16 درصد است و در جمعیت فعال کشور هم به 40 درصد می رسد، گفت: برخی کارفرمایان از این ماجرای رقابت کاذب بین نیروی کار باخبرند و می دانند که اگر این کارگر نشد کارگری دیگری هست که بتوانند آن ها را استثمار کنند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، عدم ضمانت اجرای قانون کار در کشور را در این قضیه دخیل دانست و گفت: وزارت کار و مجلس و دولت یک بار برای همیشه باید بر سر ضمانت اجرایی مصوبات شورای عالی کار به توافق برسند.
بابایی از پیگیری «طرح ساماندهی کارکنان دولت» در مجلس شورای اسلامی خبرداد و گفت: ما طرح دو فرویتی را آماده کردیم تا برای همه نیروهای مشغول در دستگاه های دولتی و غیردولتی قوانین عامه ای وضع شود.
این نماینده مجلس با اشاره به این که اصل سه جانبه گرایی در قانون کار و احترام به نظر کارفرمایان و کارگران باید رعایت شود، گفت: دولت در این زمینه باید ناظر باشد و اهداف و مقاصد خود را به دو مجموعه ای که در رشد اقتصادی کشور شریکند تحمیل نکند.
او در بخش دیگر این برنامه، حمایت غیرمستقیم دولت از کارفرمایان را پیشنهاد کرد و گفت: به عنوان مثال دولت می تواند به کارفرمایانی که اشتغال پایدار ایجاد کرده اند تسهیلات ارزان قیمت تر و به شکل یارانه ای اعطا کند اما عملاً واحدهای تولیدی و جریان تولید را رها کرده است.
بابایی بر این باور است که تنها راه ارتقای بهره وری و شاخص اقتصادی و توجه به کارگران و کارفرمایان توجه حاکمیت به بخش تولید و تولیدکنندگان است.
علی باقری کنی دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در توئیتر نوشت: "خانم کمیسر اقوام ایرانی "اقلیت" نیستند، "همه ایران" هستند.
اگر پردههای سیاست مانع سفر شما به ایران نمیشد و اجازه پیدا میکردید از نزدیک واقعیتهای ایران را ببینید، متوجه میشدید که چطور لر، کرد، ترک، ترکمن، عرب، بلوچ، فارس و... در برابر بیگانه فریاد میزنند: ایرانی هستیم."
نشان فداکاری ارتش به شهید «سرلشکر جواد فکوری» تعلق گرفت
برابر تصویب «شورای عالی نشان ها» در ارتش، بهپاس فرماندهی و مدیریت جهادی در صحنهها و برهههای سرنوشت ساز دوران پیروزی انقلاب تا عملیاتهای مختلف دفاع مقدس و ایثار و بذل جان در اعتلای ایران سربلند اسلامی، نشان فداکاری به شهید والامقام ارتش اسلام «سرلشکر جواد فکوری» که سرسختانه در خط مقدم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایستادهاند تعلق گرفت و توسط فرمانده کل ارتش به خانواده این شهید معزز اهدا شد.
نشان فداکاری که اعطایی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) به ارتش جمهوری اسلامی ایران است، نماد ایثار و از خودگذشتگی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه افسری امام علی(ع) ارتش است که در راه پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران مردانه ایستاده و دفاع کردهاند.
دستگاه های مسئول نهایت همکاری را با کانون های مساجد کشور جهت پیشبرد اهدافشان انجام دهند
نقش و جایگاه مساجد در تمامی عرصه ها و دوره های مختلف در کشور نقشی تاثیرگذار و بی بدیل بوده است. همواره مساجد به عنوان پایاه های مورد اعتماد و وثوق مردم در امور مختلف به ایفای نقش پرداخته اند. در این میان نهادهای فعال در مسجد همانند کانون های فرهنگی و هنری مساجد طی سال های اخیر با نقش آفرینی در حوزه های مختلف و با جذب نوجوانان و جوانان تاثیرگذاری عمده ای در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن داشته اند. در ذیل گفت و گویی به مناسبت سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با عباس گودرزی، نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم بروجرد داشته ایم که آمده است.
نقش مساجد و بچه های مسجد در کادرسازی برای نظام و همچنین جامعه قوی تر تا چه اندازه است؟
در ساختار نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران مساجد حکم سنگر را دارند. تعریف سنگر مکان و محلی است که جهت دفاع و مقابله با هرگونه تهاجم دشمن. مساجد در نظام اسلامی از ابتدای انقلاب تاکنون همین نقش را ایفا کرده اند. این مساجد بودند که باعث تشکیل هسته های مقاومت در هشت سال دفاع مقدس شدند. مساجد با تشکیل هسته های امدادرسانی در حوادث مختلف و بلایای طبیعی و شرایط بحرانی کشور ایفای نقش کردند.
در ایام سیل و زلزله و هرگونه بلایای طبیعی که در کشور ما اتفاق افتاد این مساجد بودند که محل بسیج امکانات و سازماندهی نیروهای مردمی جهت اعزام به مناطق بودند. در مباحث معنوی و مبارزه با تهاجم فرهنگی و مسایل فرهنگی نیز مساجد بودند که در خط اول بوده اند لذا مساجد امتحان خودشان را پس داده اند. در بحث آموزه های دینی و چهارچوب مبانی و اصول ارزشی نیز مساجد چنین جایگاهی را دارند لذا ما می توانیم از ظرفیت آنها در همه مقاطع استفاده کنیم منتهی منوط به اینکه ما فعالیت هایمان را مسجد محور تعریف کنیم.
اگر قرار است مشکلات پیگیری شود و پاسخگویی به مردم اتفاق بیفتد و مردم با مسئولان ارتباط گیری کنند، بهترین مکان مسجد است یعنی مسجد فراتر از یک محل برای عبادات و مراسم معنوی، دینی و عبادی است. کارکرد مسجد تمام مسایل اجتماعی را پوشش می دهد. خوشبختانه تاکنون نیز این اتفاق افتاده است.
عرصه هایی که باید بچه های مسجد در آن عرصه ها فعال شوند تا بتوانند نقش سیاسی ای نیز در جامعه داشته باشند، کدام عرصه ها است؟
مساجد باید هسته های کارنامه خوانی راه اندازی کنند. کسانی که در انتخابات های مختلف همانند مجلس، ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی کاندیدا می شوند باید در مساجد نسبت به عملکرد و کارنامه ای که داشته اند، مورد سنجش قرار گیرند تا مطالبه گری اتفاق بیفتد. این مساجد هستند که بهترین مکان برای کارنامه خوانی هستند. کاندیداها به جای اینکه با سفره های رنگین و وعده های غیر عملی بخواهند آرای مردم را جمع کنند در مساجد در جمع آحاد مردم حضور پیدا می کنند و کارنامه عملکردشان را تشریح می کنند و همین منجر به افزایش شناخت مردم از کاندیدها جهت انتخاب اصلح می شود و این گونه است که بچه ها در مسجد نیز وارد عرصه سیاسی می شوند.
نظر شما