شمار کانون های مساجد  به 12بیش از هزار باب رسیده است

معاون اداری مالی و مسئول امور استان‎های ستاد عالی کانون‎های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: 12هزار و 300 کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور تاسیس شده که این تعداد تا پایان برنامه پنجم به 15 هزار باب می رسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، عبدالحسین آل محمد، معاون اداری مالی و مسئول امور استان‎های ستاد عالی کانون‎های فرهنگی و هنری مساجد کشور در نشست با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در بندرعباس اظهار داشت: پیش از روی کار آمدن دولت نهم 2هزار و 400 کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور راه اندازی شده بود که با توجه ویژه دولت‎های نهم و دهم به این مقوله، امروز با یک جهش 600 درصدی به 12 هزار و 300 باب رسیده است.
 

وی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی درخصوص گسترش کمی کانون های فرهنگی هنری، افزود: تا پایان برنامه پنجم توسعه، حداقل 25 درصد مساجد کشور باید دارای کانون فرهنگی و هنری باشند.
 

آل محمد ادامه داد: هم اینک پنج هزار باب کانون فرهنگی هنری روستایی، 10 هزار کتابخانه مخزن دار، پنج هزار کتابخانه باز و 600 کانون تخصصی با مجوز ستاد عالی در کل کشور به مخاطبان خدمات ارائه می کنند.
 

وی با بیان اینکه در روستاها همپای سایر خدمات در حوزه فرهنگ، فعالیت چندانی صورت نگرفته است، بیان داشت: باتوجه به رویکرد دولت در این زمینه، توسعه فرهنگی در روستاها و مناطق عشایری در دستور کار ستاد عالی قرار دارد.
 

معاون اداری مالی و مسئول امور استان‎های ستاد عالی افزود: توسعه این کانون‎ها در روستاها برای این ستاد یک تکلیف است و به همین دلیل در مجموعه ستاد دفتری برای برنامه‎ریزی و اجرای برنامه‎های توسعه فرهنگی در روستاها و عشایر ایجاد شده است.
 

آل محمد در ادامه برنامه محوری را رویکرد اصلی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد معرفی کرد و گفت: در آغاز هر سال برنامه پیشنهادی ستاد به دبیرخانه های استانی ابلاغ و اواخر سال نیز گروه اعزامی از ستاد عالی روند اجرای برنامه ها را بررسی می کنند.
 

آل محمد، برگزاری جشنواره های مختلف در قالب جشنواره بزرگ جوانان مساجد، دوره های آموزشی ائمه جماعات، مدیران و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد، زوج های جوان و ... را از دیگر فعالیت های محتوایی ستاد عالی برشمرد.
 

وی اظهار داشت: بخشی از این برنامه ها به صورت متمرکز و برخی نیز به صورت استانی با بهره گیری از اساتید مجرب برگزار می شود.
 

معاون اداری مالی و مسوول امور استان‎های ستاد عالی کانون‎های فرهنگی و هنری مساجد کشور تصریح کرد: ایجاد کانون های فرهنگی هنری در مساجد با مدیریت ائمه جماعات و هیئت امنا با هدف جذب هرچه بیشتر نوجوانان و جوانان به این مکان مقدس صورت می پذیرد.
 

وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تقدیر از توجه و حمایت مسئولان استانی به ویژه نماینده ولی فقیه در هرمزگان، استاندار و مدیرکل ارشاد اسلامی از کانون ها، اذعان کرد: هرمزگان همیشه در بحث حمایت های مسئولان استانی از کانون ها در سطح کشور الگو بوده و هست.
 

آل محمد افزود: انعقاد تفاهم نامه استانداری با ستاد عالی در جهت تقویت و تجهیز کانون های فرهنگی هنری مساجد و احداث ساختمان کانون ها ازجمله حرکت های بسیار خوبی می باشد که هرمزگان مبدع آن بوده است.
 

وی بیان داشت: باتوجه به حرکت جهشی رشد و ارتقای کانون‎های مساجد در استان، نیازمند توجه بیشتر مسئولان استانی در این زمینه هستیم.
 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز با اشاره به فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد، گفت: عملکرد کانون ها در راستای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد و ترویج فرهنگ و معارف اسلام ناب محمدی بسیار موثر بوده است.
 

حجت الاسلام و المسلمین علی مریدی زاده افزود: در مساجدی که کانون فرهنگی هنری وجود دارد شاهد حضور چشمگیر نسل جوان و شرکت آنها در برنامه های متنوع آموزشی هستیم و این بیانگر نقش و تاثیرگذاری این مراکز است.
 

وی با بیان اینکه پیش از روی کار آمدن دولت نهم، تنها 22 کانون در مساجد هرمزگان وجود داشت، اذعان کرد: تا پایان سال 87 شمار کانون ها به 70 باب رسید که از کمترین امکانات لازم جهت فعالیت برخوردار بودند.
 

مریدی زاده اضافه کرد: هم اکنون 390 کانون در مساجد استان فعال هستند که تعداد آنها تا پایان سال جاری به 400 کانون افزایش می یابد.
 

وی افزود: 100 کتابخانه مخزن دار، 100 کتابخانه باز، 11 کانون تخصصی که شمار آنها تا پایان سال به 17 باب می رسد و 6 خانه فرهنگ دیجیتال در مساجد استان خدمات متنوعی را به جامعه هدف ارائه می کنند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 103059

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha