اشتغال ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه‌ای

جهانشاهی گفت: قرار نیست خروجی طرح‌های پژوهشی ما تنها تولید یک مقاله باشد. اگر طرحی تعریف شود که مسیرش به سمت تجاری‌سازی نباشد، پذیرفته نمی‌شود بنابراین طرح‌های پژوهشی تصویب می‌شوند که قطعا قابلیت تجاری‌سازی و ورود به بحث صنعت و جامعه را داشته باشد.

به گزارش  خبرگزاری شبستان به  نقل از اداره کل روابط عمومی، «محسن جهانشاهی» معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای و«یعقوب دادگر» مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اصحاب رسانه برگزار شد.

 جهانشاهی در این نشست خبری بیان کرد: مسئولیت این دانشگاه تربیت تکنسین‌ها و مهندسین ماهری است که می‌توانند در آینده چرخه اقتصاد را به خوبی بچرخانند.

 

اشتغال ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه‌ای

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای ادامه داد: ۶۵ تا ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه در رشته تحصیلی خودشان مشغول کار هستند و این نشان می‌دهد که ما توانسته‌ایم بین رشته تحصیلی و ارتباط با جامعه رابطه‌ای موثر برقرار کنیم. تفاوت ما با دانشگاه‌های تراز اول تئوری این است که ۶۰ تا ۷۰ درصد سیلابس دروس ما در دانشگاه به صورت عملی ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای بزرگترین دانشگاه جامع دولتی با بیش از ۱۸۱ دانشکده در سراسر کشور است، گفت: درحال حاضر حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار دانشجوی فعال، ۲۳ هزار مدرس و حق‌التدریس، ۱۵۰۰ کادر هیئت علمی با دانشگاه همکاری می‌کنند.

آمادگی برگزاری دوره‌های مهارتی برای اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های کشور

جهانشاهی اظهار داشت: این دانشگاه آمادگی دارد که برای اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های مختلف دوره‌های مهارت آموزی و مهارت ورزی برگزار کند. درحال حاضر دانشگاه فنی و حرفه‌ای تنها متولی حرفه و مهارت در کشور است که مبتنی بر دانش فعالیت می‌کند.

سرمایه‌گذاری ۲۲۰ میلیارد تومانی تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی در سال ۹۸ و ۹۹

وی با اشاره به اینکه اگر دانشگاهی مسئولیت تربیت فارغ‌التحصیلان ماهر را دارد باید بتواند زیرساخت‌های مناسب را فراهم کند، عنوان کرد: سال ۹۵ و ۹۶ حدود ۱۲ میلیارد ریال، سال ۹۶ و ۹۷ حدود ۲۰۰ میلیارد ریال، سال ۹۷ و ۹۸ حدود ۵۳۰ میلیارد ریال و سال ۹۸ و ۹۹ درحدود ۲۲۰ میلیارد تومان برای تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه سرمایه‌گذاری شد.

فنی و حرفه‌ای یکی از مبادی شرکت‌های خلاق شد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای بیان کرد: درحال حاضر ۳۳۰۰ آزمایشگاه و کارگاه تخصصی در سراسر کشور داریم که به تازگی به شبکه آزمایشگاهی راهبردی معاونت علمی و شاعا متصل شده‌اند. همچنین در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت صنایع خلاق پیش رفته‌ایم و طبق اعلام معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، دانشگاه فنی و حرفه‌ای یکی از مبادی شرکت‌های خلاق شده است.

وی گفت: در کنار راه‌اندازی ۴۲ مرکز رشد و شکوفایی، ۵ مرکز نوآوری راه‌اندازی کردیم که تعداد آن‌ها را به زودی به ۱۰ مرکز خواهیم رساند.

برگزاری آزمایشگاه‌های برخط برای اولین بار در ترم جاری

جهانشاهی تصریح کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای بیش از هر دانشگاه دیگری در شرایط کرونا آسیب دید، چون دانشگاهی است که اکثر دروسش عملی بوده و برگزاری آن‌ها به صورت مجازی آنطور که باید و شاید کامل نبود. برهمین اساس در ترم جاری برای سه رشته تحصیلی تاسیسات، خودرو و مکانیک ۳۰۰ آزمایشگاه مجازی ما برخط (virtual lab) شد.

 با این امکان که آنچنان تفاوتی با برگزاری حضوری کلاس‌های عملی نیست، دانشجویان به راحتی می‌توانند دروس عملی خود را بگذرانند.

شرط پذیرش طرح‌های پژوهشی از دانشجویان فنی و حرفه‌ای

وی بیان کرد: قرار نیست خروجی طرح‌های پژوهشی ما تنها تولید یک مقاله باشد. اگر طرحی تعریف شود که مسیرش به سمت تجاری‌سازی نباشد، پذیرفته نمی‌شود بنابراین طرح‌های پژوهشی تصویب می‌شوند که قطعا قابلیت تجاری‌سازی و ورود به بحث صنعت و جامعه را داشته باشد.

 

بودجه حوزه پژوهش ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: با دستور رییس دانشگاه امیدواریم برای سال آینده بودجه این حوزه را ۱۰۰ درصد افزایش دهیم. امسال تنها برای تجهیز آزمایشگاه‌ها حدود ۲۱۲ میلیارد تومان هزینه کردیم و امیدواریم بوجه حوزه پژوهش از این عدد بسیار بیشتر باشد.

 

وی ادامه داد: امسال مراکز رشد بعنوان بستری برای تجاری‌سازی محصولات و دستاورد‌ها در بودجه تفصیلی دانشگاه دیده شده تا از این لحاظ بتوانیم یه بودجه حوزه پژوهش کنیم.


 
یعقوب دادگر مدیرکل پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای نیز در این نشست خبری گفت: امسال ۴۹۷ طرح پژوهشی توسط اساتید این دانشگاه ارائه شده که در مرحله داوری است.

 

مدیر کل امور پژوهش و فناوری دانشگاه ادامه داد: در حال حاضر در ۲ فاز ۹ آزمایشگاه در ۶ استان ایجاد کرده ایم که در فاز یک ۸ آزمایشگاه در ۵ استان، در فاز ۲ یک آزمایشگاه در همدان ایجاد شد در فاز سوم نیز ۳ الی ۴ آزمایشگاه ایجاد خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: امسال ۲۸۳ محصول و دستاورد را در هفته پژوهش ارائه کردیم و اکنون ۶ محصول در مرحله تجاری سازی قرار دارند همچنین باید بگویم سال آینده به ۴۰۰ محصول و دستاورد خواهیم رسید.

 

وی خاطرنشان کرد: از طرفی باید بگویم ۳۱۳ صنعت خلاق را در کل کشور راه اندازی کردیم.

کد خبر 1030134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha