خبرگزاری شبستان- ایلام، رمضان نوری: استان ایلام از جمله مناطقی است که تولید انواع گل و گیاه از جمله گل نرگس در آن رواج دارد و برداشت این گل خوشبو همزمان با آخرین روزهای فصل زمستان انجام می شود و علاوه بر رونق تولید باعث اشتغال صدها نفر شده است.
شهرستان دره شهر با دارا بودن ۳۵۰ همتار سطح زیرکشت گل نرگس به عنوان قطب اصلی گل نرگس در استان ایلام شناخته می شود، طبق گفته مسئولان شهرستان سالانه ۲۰ میلیون شاخه گل نرگس در شهرستان برداشت می شود.
این روزها کاهش شدید قیمت این محصول در بازار باعث شده تا بهره برداران یا محصول را رها کنند و یا با قیمت بسیار پایین به فروش برسانند، راه اندازی صنایع فرآوری، حمایتهای بیمهای و برنامه ریزی برای صادرات این محصول به خارج از کشور می تواند ضمن درآمدزایی مناسب برای کشاورزان به رونق تولید و اشتغال پایدار هم در این بخش کمک کند.
روییش یکی از مرغوب ترین گلهای نرگس کشور در دره شهر
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان دره شهر در همین ارتباط ظهار کرد: شهرستان دره شهر در جنوب استان ایلام خاستگاه یکی از مرغوب ترین گلهای نرگس در کشور است.
«طیار فیلی» شهرستان دره شهر با برداشت سالانه ۲۰ میلیون گل شاخه گل نرگس، به عنوان قطب اصلی تولید گل نرگس در استان ایلام شناخته میشود.
وی تصریح کرد: سطح زیرکشت گل نرگس در شهرستان دره شهر ۳۵۰ هکتار است که ۱۸۰ نفر در این بخش مشغول به کار هستند، در حال حاضر ۲ تعاونی در سطح شهرستان دره شهر، محصولات گل نرگس را خریداری و در سطح کشور عرضه میکنند.
وی با اشاره به اینکه نداشتن بیمه، امهال تسهیلات، نبود بازار فروش از عمده مشکل نرگس کاران شهرستان دره شهر است، افزود: در حال حاضر برداشت این محصول در شهرستان به اوج خود رسیده است.
«بابک افراز» اظهار کرد: توسعه کشت گل نرگس در مناطق مختلف استان ایلام طی سال های اخیر رونق گرفته به طوری که هم اکنون این استان جزو ۶ استان برتر کشور در زمینه گل نرگس است.
وی با اشاره به تولید سالانه ۵۲ میلیون گل شاخه در استان ایلام، گفت: شهرستان دره شهر دارای بیشترین سطح اراضی کشت گل نرگس در استان است و قطب تولید این گل در استان است.
افراز عنوان کرد: در حال حاضر ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان ایلام به کشت گل نرگس اختصاص یافته و که متوسط درآمد هر هکتار گل نرگس بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی ایلام اضافه کرد: عمده گل نرگس تولید شده در استان ایلام به استان های مرکزی کشور ارسال می شود.
وی گفت: کشت گل نرگس در مناطق مختلف استان ایلام به دلیل نیاز کم به آب، مورد حمایت جهاد کشاورزی است و این دستگاه تسهیلات و آموزش های لازم را به کشاورزان ارائه می دهد.
افراز تصریح کرد: توسعه کشت گل محمدی از دیگر سیاست های جهاد کشاورزی استان است که تاکنون ۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت این گل اختصاص یافته است.
گفتنی است، از گل نرگس به واسطه رایحه آن در کارخانههای عطر سازی میتوان استفاده کرد، در صورت اجرای یک مدیریت بسیار هوشمند حتی در شرایط تحریم نیز میتوان از عطر گل نرگس برای سودآوری بهره برد و جایگزینی برای بخشی از درآمدهای نفتی یافت.
اگر از نرگسکاران استان ایلام در قالبهای مختلف حمایتهای خاصی صورت گیرد، بیشک سطح زیر کشت این گل بی نظیر در استان افزایش مییابد.
نظر شما