حمایت وزارت ارشاد از طرح های موسسه فرهنگی اکو

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تایید پیشنهاد سفرای عضو موسسه فرهنگی اکو مبنی بر برگزاری هفته های فرهنگی و هنری از آماگی ایران به عنوان نخستین میزبان برای برگزاری این هفته ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید محمد حسینی در نشست با سفرای کشورهای عضو موسسه فرهنگی اکو افزود: ظرفیت ها و زمینه های فراوان مشترکی وجود دارد که با تکیه بر آنها می توانیم فعالیت های فرهنگی و هنری را در کشورهای منطقه توسعه دهیم.

 

وی با بیان اینکه ما همواره سعی بر آن داریم که بر نقاط مشترک بین کشورها تاکید داشته باشیم،از حمایت کامل و جدی این وزارتخانه از طرح های موسسه فرهنگی اکو خبر داد.

 

حسینی وجود مشاهیر، شخصیت های مشترک و بعضا هم زبان در کشورهای منطقه از جمله کمال الدین بهزاد،کمال الدین خجندی ،میر سید علی همدانی ،علامه اقبال لاهوری را عامل مهم و ارزشمندی برای پیوند چند کشور در منطقه عنوان کرد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تکریم و بزرگداشت مشاهیر و شخصیت های بزرگ که مدتی است در ایران آغاز شده اشاره کرد و گفت: تلاش داریم این برنامه ها در سطح وسیعتری بصورت مشترک در کشورهای مختلف برگزار شود.

 

حسینی همچنین به جنگ ها و خصومیت های طولانی مدت اروپائیان که بین آنها وجود داشته اشاره کرد و گفت: اینها به رغم این همه اختلافات بالاخره منافع مشترکی هم دارند لذا با تشکیل اتحادیه اروپا در کنار هم تصمیمات مشترکی را اتخاذ می کنند.

 

وی در عین حال گفت: کشورهای منطقه که از سابقه طولانی مدت در دوستی ،مودت و محبت برخوردارند می توانند در کنار هم با همدلی ،همفکری و تکیه بر مشترکات فیمابین از این فرصت ها به نحو احسن استفاده کنند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین موضوع نوروز را وجه مشترکی دیگری برای پیوند کشورهای منطقه عنوان کرد که به دلیل همین همکاری ها و نزدیکی های کشورها باعث شد بعنوان یک میراث معنوی مشترک در یونسکو ثبت جهانی شود.

 

به گفته حسینی، اینگونه مشترکات فراوان و وجود میراث ملموس مانند اماکن تاریخی و همچنین غیر ملموس معنوی علاوه بر پیوند ملل مختلف می توان فرهنگ غنی خودمان را به دنیا معرفی و تبیین کرد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بزرگداشت مشاهیر و مفاخر کشورها را کاری بسیار ارزنده و ارزشمند عنوان کرد و گفت: باید فهرست بلندی از شخصیت ها و بزرگان تهیه و ضمن تکریم و بزرگداشت آنها آثارشان را احیا و به زبان های مختلف دنیا ترجمه و برای معرفی و شناخت مردم در اختیار همگان قرار داد.

 

حسینی به شش جشنواره بین المللی فیلم، تئاتر، شعر، تجسمی، موسیقی و مد و لباس که در ایام دهه فجر برگزار می شود اشاره کرد و گفت: تاکید شده که کشورهای عضو موسسه فرهنگی اکو در اولویت حضور در این جشنواره ها قرار گیرند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن دعوت از سفیران کشورها برای حضور در برنامه ها و مراسم مختلف این جشنواره ها بویژه افتتاحیه و اختیامیه ها از اهالی فرهنگ و هنر کشورهای عضو موسسه فرهنگی اکو دعوت کرد که در این رویدادها حضور فعال داشته باشند.

 

حسینی همچنین از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای حضور فعالانه و مشارکت جدی در برنامه های مختلف فرهنگی و هنری در کشورهای عضو موسسه فرهنگی اکو خبر داد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کشورهای ترکیه و آذربایجان برای تکیمل عضویت دائم خود تشکر و ابراز امیدواری کرد کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و ترکمنستان هم عضویت کامل پیدا کرده و هر 10 کشور در کنار هم بعنوان اعضای دائم و کامل موسسه فرهنگی اکو فعالیت کنند.

 

بنا بر گزارش روابط عمومی و امور بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سفرای کشورهای پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، ترکیه، ازبکستان، آذربایجان و دبیر کل موسسه فرهنگی اکو نیز در این نشست به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

همچنین در این نشست هدیه ای به رسم یادبود از سوی دبیرکل موسسه فرهنگی اکو به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم شد.

 

گفتنی است،سازمان همکاری اقتصادی (اکو) یک سازمان منطقه‌ای-بین‌المللی است که در سال 1341 با نام سازمان همکاری منطقه‌ای برای توسعه (Regional Cooperation for Development)به منظور ترویج همکاری اقتصادی، علمی و فرهنگی توسط سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه تأسیس شد که خود دارای سازمان اقتصادی و مؤسسه فرهنگی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این سازمان در سال 1357 به حال تعلیق درآمد.پس از آن کشورهای ایران، پاکستان و ترکیه به بازسازی بخشهای مختلف این سازمان و تجدیدنظر در قوانین موجود در آن پرداخته و در سال 1362 بخش اقتصادی این سازمان با نام جدید سازمان همکاری اقتصادی (Economic Cooperation Organization)- که به اختصار (اکو) خوانده می‌شود- دوباره فعال شد.در سال 1364 بخش فرهنگی این سازمان مورد تجدیدنظر و بازسازی قرار گرفت.در سال 1371 با پیوستن هفت عضو جدید شامل کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، و تاجیکستان این سازمان متحول و فعال شد و فعالیت آن تاکنون ادامه دارد.

پایان پیام/


 

کد خبر 102958

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha