حجت الاسلام اصغر آیتی، از اساتید مرکز تخصصی نماز و ستاد تفسیر حوزه علمیه قم، با بیان اینکه بهترین قلب آن است که قرآن در آن جا گرفته باشد، بر حفظ قرآن همراه با تفکر و تأمل آیات قرآنی تأکید کرد و به خبرنگار شبستان گفت: حفظ قرآن تنها نقش بستن تعدادی الفاظ در ذهن انسان نیست بلکه باید این الفاظ با عمل، رفتار و کردار انسان همتراز باشد.
وی بر ضرورت برگزاری دوره های کارورزی و بیان تفسیر تأکید کرد و افزود: با وجود هجمه های عظیم فرهنگی دشمنان نسبت به فرهنگ کشور، لازم است که انسان خود را به روش های جدید مجهز کند و این دوره ها یکی از ضرورت هایی است که در دوران معاصر احساس می شود.
حجت الاسلام آیتی، یاد آور شد: در قرآن همیشه تازگی و طراوت وجود دارد و یکی از دلایلی که مخاطبان نمی توانند انس کافی با قرآن داشته باشند، ارائه قرآن و روش بیان تفسیر است که گاهی اوقات ایجاد مشکل می کند.
وی بر گذراندن چنین دوره هایی توسط ائمه جماعات و روحانیت تأکید کرد و با اشاره به اینکه شهید مطهری در بیانات خود آورده که مسیحیت صدها سال در ارائه مطالب و روش ها از ما جلوتر است، تصریح کرد: آنها کار کردند و ما در خود مانده ایم و لازم است از روش محتوای بسیار غنی در رویکرد و قالب های جدید که جوابگوی تمام مخاطبان باشد استفاده کنیم.
استاد ستاد تفسیر حوزه علمیه قم، با اشاره به مراحل فهم و مفاهیم قرآن کریم، خاطر نشان کرد: تلاوت، ترجمه ها و معانی، تفکر و تدبر در آیات قرآن و رجوع به تفاسیر معتبر از مراحل عمده در مفاهیم و کارکردهای قرآن کریم هستند.
وی با بیان اینکه یکی از بهترین مراکزی که در صدر اسلام توسط پیامبر اکرم(ص) بنا نهاده شد، مسجد بوده، به اهمیت مسجد اشاره کرد و ادامه داد: اگر بتوانیم در این دوره که هجمه های فرهنگی بسیار زیاد است، محلی را برای تجمع جوانان ایجاد کنیم می توانیم جلوی انحراف جوانان و نوجوانان را به سمت گروه های منحرف بگیریم.
حجت الاسلام آیتی، بر استفاده بهینه از فرصت های موجود در مساجد تأکید کرد و توضیح داد: در دوران پهلوی تجمع در مساجد و منبر رفتن ممنوع بود اما بحمدالله با خون شهدا که این انقلاب را به پیروزی رساندند، این فضا و امکانات و شرایط در اختیار ما قرار گرفته و باید ادامه راه شهدا باشیم.
پایان پیام/
نظر شما