به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، مهدی کلهر، مشاور سابق رسانه ای رئیس جمهور و عضو فرهنگستان هنر، امروز (15 دی) در گفتمان نقش هنر در جنگ نرم در تالار فخرالدین اسعدگرگانی، با اشاره به بد معنا شدن واژه تقوا در جامعه، گفت: برخی اوقات اگر یک واژه بد معنی شود می تواند یک نسل را گمراه کند.
وی، با بیان اینکه تقوا همان کاری است که هنرمندان انجام می دهند، افزود: پاییدن از سر قوت و قدرت تقواست و یکی از واژه های کلیدی در قرآن خود تقواست.
کلهر تصریح کرد: برای اینکه بصیرت پیدا کنیم باید در گام اول به بصیرت قناعت نکنیم.
وی با بیان اینکه منشا تمامی خطاهای بشر، حب دنیاست، گفت: کسی که بالاترین ایده آلش دنیا باشد، خواهان دوست داشتن به دنیا است و به غیب اعتقاد ندارد.
کلهر در خصوص به وجود آمدن نفاق در جامعه ایمانی، سرعت رشد جریان ایمانی را یکی از دلایل به وجود آمدن نفاق بیان کرد و افزود: رویش و گسترش جریان نفاق به عنوان بدلی و تقلبی جریان ایمانی، کنار جریان ایمانی رشد پیدا می کند.
به گفته وی، جریان ایمان در هر نقطه تاریخ و کره زمین دارای درخشش و قدرت است.
عضو فرهنگستان هنر، با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب تمام جهان لرزید، یادآور شد: کفر درخشش جریان ایمنی را هرگز ندارد.
وی افزود: هر جا که ایمان سر بر می آورد، در همان زمان جلوی تمامی دشمنان نظام گرفته می شود، همان طوری که یک نمازجمعه جلوی 60 کشور را گرفت.
کلهر با تاکید بر اینکه باید برای بصیرت پیدا کردن از خودمان شروع کنیم، گفت: باید همه معنا و مفهوم کامل واژه تقوا را دریابند.
وی با بیان اینکه در کشور ما واژه تقوا به مدت یکصد سال برعکس به پرهیزگاری معنا شده است، افزود: متاسفانه در حوزه های ما انگشت شمار و در دانشگاه ها بدتر واژه تقوا معنا شده است و آن به این دلیل است که ما یکسری مسائل را اشتباه کرده ایم.
عضو موزه علوم و فنون تاکید کرد: تقوا به معنای پرهیزگاری نیست بلکه به معنای پایش و پائیدن از سر قدرت است.
مشاور سابق رسانه ای رئیس جمهور با اشاره به مسئله فتنه، گفت: فتنه عملیاتی است که شعارش با بطنش متفاوت است.
وی افزود: به طور قطع در جامعه ایمانی باید علما و فضلا و دانشجویان به صورت مداوم جریان نفاق را رصد کنند و فکر نکنند با رفتن خوارج، جریان نفاق از بین می رود.
کلهر، نفاق شناسی و منافق شناسی نخستین گام ورود به جهان بصیرت در جوامع ایمانی دانست و تصریح کرد: کسی نمی تواند بگوید من از علما و انبیا هستم ولی به نفاق کاری ندارم، این فرد قطعا احمق است.
وی ادامه داد: کسی که اصل و بدل را تشخیص دهد، جزء ظالمین است و دیر یا زود ثمره اشتباه خود را می بیند.
کلهر با اشاره به جریان فتنه سال گذشته، یادآور شد: قضیه پارسال هنوز تمام نشده است و این جریان تا قیام قیامت ادامه دارد و رأس آن حب و دنیا است.
وی افزود: آن چیزی که جان مایه درک است، خود مفهوم بصیرت است و هر روز باید انسان آزمایش پس دهد.
عضو فرهنگستان هنر، در خصوص تاثیر جنگ نرم بر روی جوانان، گفت: این جنگ تاثیر بسیاری بر روی جوانان دارد.
وی با بیان اینکه ریشه فرهنگ در اعتقاد و باور ماست، ادامه داد: فرهنگ در تعاریف جهانی به معنای نماد یکسری از اعتقداتی است که عموم نمی دانند.
کلهر، هدف جنگ نرم را تاثیرگذاری و مورد تردید قرار دادن فرهنگ قبلی بیان کرد و گفت: جنگ نرم یک ریل اصلی دارد و هر ملت را دچار تردید می کند و چند الگو را در مقابلش قرار می دهد.
وی نفاق زدگی را بد و نفاق شناسی را خوب خواند و افزود: جنگ نرم به نسل جدید تلقی شده است.
کلهر تاکید کرد: برای جلوگیری از جنگ نرم نباید منتظر انجام کار از سوی دولت بود بلکه این کاری فرادولتی است و همه باید کمک کنند.
وی نقش هنر متعهد را در جنگ نرم مهم دانست و افزود: هنرمندان باید خیلی هوشیار باشند تا در جریان این مسائل قرار نگیرند.
پایان پیام/
نظر شما