به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدرضا جعفریان، مشاور مالیاتی اتاق اصناف تهران و ایران در برنامه «صبح و گفتگو» درمورد مالیات بر ارزش افزوده گفت: به دلیل اینکه ردیابی خوبی از فعالیت تولیدکنندگان و فروشندگان مواد اولیه صورت نمی گیرد لذا مالیات بر ارزش افزوده هم روند خوبی ندارد.
وی با اشاره به کارکرد مالیات بر ارزش افزوده اظهارکرد: مالیات بر ارزش افزوده فقط به کالا و خدمات اصابت می کند و میزان مصرف را ساماندهی خواهد کرد به این مفهوم که هر کسی که مصرف بیشتری دارد باید مالیات بیشتری بپردازد.
مشاور مالیاتی اتاق اصناف تهران و ایران روزآمدشدن این مالیات را ضروری خواند و افزود: اگر قرار است مالیاتی گرفته شود باید در همان دوره و مقطع زمانی مطالبه شود اما تاکنون اتفاق نیفتاده و این، تولیدکنندگان را نگران می کند.
جعفریان با تأکید بر لزوم گسترش فاکتورنویسی برای اجرای بهتر این قانون گفت: همه باید ملزم به رعایت این قانون و فاکتورنویسی باشند که در این صورت ردیابی کالاها بهتر انجام خواهدشد.
همچنین، دکتر محمد مسیحی، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به این سوال که آیا مالیات بر ارزش افزوده بلای جان تولیدکننده است یا خیر گفت: بلای تولید، قاچاق و رانت است.
وی تأمین مالی و شفاف سازی را دو کارکرد اصلی مالیات بر ارزش افزوده در ایران خواند و افزود: این مالیات در بیش از 360 کشور دنیا نیز با همین مکانیزم اجرایی می شود.
مسیحی تأکید کرد: سازمان ها و دستگاه های متولیِ رفع رانت توزیع و مبارزه با قاچاق و اقتصاد زیرپله ای باید موانع را رفع کنند و از طرف دیگر عقل حکم می کند که به موازات اجرای این نوع مالیات، ناهنجاری ها را در زنجیره ایجاد ارزش اقتصادی کشور نیز رفع کنیم.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه تولیدکننده اساساً نباید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند، گفت: مشکل اینجاست که اتصال تولیدکنندگان با گروه های بعدی به خوبی شکل نمی گیرد یعنی در عرضه کالای خود با مصرف کنندگانی مواجه می شوند که اطلاعات و مشخصات درستی از خود ارائه نمی نمی دهند.
مسیحی تصریح کرد: مخالفانِ هدفمند مالیات بر ارزش افزوده یک گروه اقلیت پرنفوذی در کشور هستند که بعضاً به برخی از مراجع هم دسترسی دارند و به هیچ عنوان خواهان شفاف شدن عملکردشان نیستند.
وی با بیان اینکه حاکمیت باید تکلیفش را با این گروه پرنفوذ مشخص کند، افزود: حلقه اول خریدار محصولات تولیدی کشور در حوزه فولاد و پارچه، مخالفان واقعی و هدفمند این مالیات هستند اما گروه دیگری هم گلایه های به حقی دارند که باید موانع را از سر راهشان برداریم.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی از شناسایی 5 هزار شرکت کاغذی و صوری در اجرای این نوع مالیات سخن گفت و افزود: این شرکت ها از سیستم بانکی تسهیلات می گرفتند و نظام مالیاتی را هم دور می زدند.
نظر شما